Ob branju vas bo zmrazilo! Bi lahko 20-letni Domen bil žrtev te teorije o serijskih morilcih?

Mariborčane preplavlja strah. Tam se je ob izginulem 20-letnem Domnu Simončiču iz Vojnika pri Celju porodilo že mnogo teorij, kako naj bi Domen izginil. Domen je namreč že tretji izmed najstnikov, ki so izginili v bližini lokala Štuk v zadnjem letu. Žal je bil konec za 20-letnega Petra ter leto starejšega Klemna tragičen, saj so njuni trupli kasneje našli v reki Dravi, policija pa ni našla nobenih znakov kaznivega dejanja.

Domna sedaj išče cel Maribor, novica o njegovem izginotju pa je segla že v vsako slovensko vas. Prav nič ne želimo posploševati ali dajati lažnih zaključkov, a izpostaviti moramo teorijo, na katero nas je opozoril en izmed naših bralcev. Gre za teorijo morilca s smeškom (Smiley face murder theory).

Teorija o morilcu s smeškom


Teorijo o morilcu s smeškom sta postavila dva upokojena detektiva v New Yorku, Kevin Gannon in Anthony Duarte. Teorija govori o večjem številu fantov, katerih trupla so našli v rekah v srednjem zahodu ameriških držav. Oblasti so prav za vse fante podali zaključek, da je šlo za nesrečo, a njuna teorija je strmela k temu, da je tu šlo za serijske morilce. Teorija sta detektiva poimenovala tako, ker naj bi v bližini nekaterih najdenih trupel nekje našli podobo smeška. Te podobe so našli v oblikah rezljanih na drevesa, v obliki grafitov ter preprostih »skic« s kredami. Odziv oblasti na njuno teorijo je bil popolnoma skeptičen.Kevin in Anthony sta se te skrivnostne uganke lotila tako kar sama. Pregledovala sta dokaze 45 študentov, ki so skrivnostno izginili, nato pa so njihova trupla bila najdena v bližnjih rekah. A kar nas je pri teoriji najbolj zgrozilo, so skupne točke žrtev. In prav vse žrtve so imele skupno to, kar imajo skupnega Peter, Klemen in Domen.

Vsi naj bi izginili po tem, ko so zapuščali zabavo ali bar, kjer so prej popivali. Vsi fantje so bili po poročilu ostalih detektivov največkrat priljubljeni med vrstniki, atletske postave ter uspešni pri študiju. Večina izmed njih je bila belcev. Detektiva sta prišla do lastnega prepričanja, da so bili prav vsi najstniki umorjeni iz strani posameznika ali večje organizirane skupine morilcev.


A njune teorije niso podpirali vsi. Mnogi so namreč še vedno trdili, da čudežno izginotje žrtev med seboj ni povezano. Trdili so namreč, da lahko simbole smeška najdemo prav povsod, saj ti simboli niso nekaj neobičajnega. Kevin in Anthony naj ne bi priskrbela dovolj dokazov, da so serijski morilci (ali le en izmed njih) sploh obstajali. Veliko večino smrti so tako pripisali alkoholu in utopitvi.Mariborski trikotnik pa še vedno buri duhove. Policisti so pri pokojnemu Petru Aplincu ter Klemnu Lenku prišli do zaključka, da je šlo za nesrečo. A ker je vzorec skoraj popolnoma isti še pri 20-letnem Domnu, je vedno več skeptikov.

Bi morda v Mariboru lahko šlo za posnemalca omenjene teorije? Je pri Petru in Klemnu res šlo za tragično nesrečo? Kje je sedaj Domen?

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Slovenci zapeli uspešnico Avsenikov: Njihov nastop obkroža državo!VIDEO: Medved sredi dneva vstopil v hišo: Pregnala sta ga dva majhna kužka!Mama mucka svoje mladičke prenesla v drug prostorVIDEO: Alenka Bratušek z neposrečeno izjavo, Janša se smeji do solzSlovenca živita v plavajoči hiški: Notranjost doma te bo prevzela!Med poroko nasmejal goste: Poglej, kako si je pred oltarjem privoščil ženina!Ribiči bežali za življenje, ko so zaradi cunamija obalo dosegli valoviVIDEO: Nenavadna nesreča sredi Trsta, z vozilom se je prevrnil SlovenecVIDEO: Tilen Artač nastopil kot Janez Janša: Tako se je zoperstavil Zlatku!Haski, ki obožuje vožnjo z motorjem: Poglej, kako potuje z lastnikom!VIDEO: Čudežni met Luke Dončića, ob zvoku sirene je zadel trojko za zmago!Sredi gozda sta jahačici doživeli šok: Konje sta napadla dva haskija!Redar si je mislil, da je nogometaš: Tako se je osmešil med tekmo!Posneli nenavaden prizor, ko je pokrov jaška skakal na cestiKitajski borec pokazal najbolj hiter udarecPosnetek mucke senzacija na spletu: Tako je trenirala za pretep!VIDEO: Policista v BiH pretepla mladeniča, ker je kršil policijsko uroStarejši par se objame po koncu karantene, prizor te zadane v čustvaVoznik spregledal motorista, rešil se je v zadnji sekundiVIDEO: Posnetek iz slovenskih gozdov: Tako sta se udarila dva medveda!Veterinarji iz slona potegnili 1,7 kilogramov težak žolčni kamenTilen Artač nasmejal kot Jelko Kacin: Tako bi izgledala njegova stranka!Polkaholiki navdušili Slovenijo: Prisluhni njihovi novi pesmi "Ljubljena"Zaljubljena sta že 67 let: Za obletnico poroke so ju ganili do solz!Aligator poskrbel za šok: Tako je pred ribičem ukradel ujeto ribo!