Oče zaradi bolezni ni več prepoznal družine, sinova ideja je vse spremenila

Alzheimer je bolezen, ki prizadane na milijone ljudi širom sveta. Zaradi omenjene bolezni pa ne trpijo le tisti, ki imajo postavljeno tako diagnozo, temveč tudi njihove družine in prijatelji.

Nekaj let nazaj je omenjeno diagnozo prejel tudi moški po imenu Ted McDermott.

Tedov spomin se je iz dneva v dan slabšal, zato je njegov sin Mac bil odločen, da mu bo pri tem pomagal. Našel je način, kako iz svojega očeta povleči mnoge spomine - pa četudi zgolj za minuto.

Glasba je bila vedno Tedova velika strast. V svojih mladih letih je potoval po Veliki Britanijij, kjer je svoj pevski talent delil v mnogih klubih in dvoranah. A leta so tekla, Ted se je poročil in dobil otroke, časa pa je bilo za nastope vedno manj.Četudi je bilo njegove profesionalne pevske kariere konec, je Max razložil, da glasba še vedno razvname očetovo srce.

Da bi svojemu očetu pomagal ohranjati spomin, večkrat z njim sede v avtomobil, tam pa med potjo skupaj pojeta številne pesmi, ki so Tedu najljubše. Z video posnetki zdaj skupaj opozarjata na težave z Alzheimerjem, Mac pa je prepričan, da ob pomoči glasbe njegov oče lažje ohranja številne spomine.

Prisluhnite njunemu skupnemu petju v avtomobilu, ko sta zapela italijansko klasiko "Quando, quando, quando" iz leta 1962, katere avtor je Tony Renis.
0
JeklenaPest
Pred 14 tedni
Očka so očitno v svojih mlajših letih bili vrhunski vokalist...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Turista obtičala sredi Slovenije, nad pomočjo domačinov sta bila navdušenaVIDEO: Psički je bilo vsega dovolj! Poglejte si, kako je ukrotila svoje mladičkeVIDEO: Med vožnjo po gozdu ostala brez besed, pot ji je križala medvedka z mladičkiVIDEO: Župnik iz Bohinja spet obkroža Slovenijo, to je povedal o veliki nočiNevesta je v cerkvi začela peti! Ko se ji pridruži še oče, so gostje zajokali...VIDEO: Na najboljši način je prelisičil vratarja! Njegovi potezi se klanjajo...VIDEO: Skozi okno je metal smeti, nato dobil lekcijo! To so mu storili vozniki...VIDEO: Škodo na katedrali Notre-Dame posneli iz zraka, posnetek šokiral mnogeUčitelj je vso noč porabil za velikonočna darila, učenci so ostali brez besedVIDEO: Slovenka navdušila s postopkom, kako pobarvati velikonočna jajca s sviloSMEH: Posnetek papige senzacija na spletu! Tako si je privoščila sosedovo muco...VIDEO: Bohinjski župnik Martin Golob obiskal Denisa Avdića, smeha ni manjkaloŽenska je doma imela srnjaka! Zbežal je, po dveh letih sta se znova srečala...VIDEO: Nevesta med poroko do solz ganila ženina! Poglejte, kaj mu je podarila...VIDEO: Gasilca z Gorenjske postala junaka! Ulovila sta roparja, ki je okradel mamicoVIDEO: Deček iz Indije s plesom navdušil še Simona Cowella, dobil je zlati gumbVIDEO: Vozila se je po cesti, ko je videla brezdomce! Njeno dejanje obkroža svet...Pesem "Hallelujah" je zapela kot angel, nato je svet prevzel še pevski zborPrizori s pasjo družino obkrožili svet! Tako sta zlata prinašalca pazila mladičkeVIDEO: Lojze Peterle navdušil evropske poslance, med sejo je zaigral na orgliceDekleta so stopile na parket, ko so ugasnile luči! Nastop v temi je prevzel svet...VIDEO: Ognjeni zublji uničili katedralo Notre-Dame v Parizu, porušil se je zvonikDeklica po treh letih našla izgubljeno muco, prizori so svet ganili do solzŽivalim so zaradi zaslužka posekali gozd! Tako se jim je zoperstavil orangutan...VIDEO: Maturanti iz Ljubljane navdušili s posnetkom, zaigrali so tudi Kekca