Oče zaradi bolezni ni več prepoznal družine, sinova ideja je vse spremenila

Alzheimer je bolezen, ki prizadane na milijone ljudi širom sveta. Zaradi omenjene bolezni pa ne trpijo le tisti, ki imajo postavljeno tako diagnozo, temveč tudi njihove družine in prijatelji.

Nekaj let nazaj je omenjeno diagnozo prejel tudi moški po imenu Ted McDermott.

Tedov spomin se je iz dneva v dan slabšal, zato je njegov sin Mac bil odločen, da mu bo pri tem pomagal. Našel je način, kako iz svojega očeta povleči mnoge spomine - pa četudi zgolj za minuto.

Glasba je bila vedno Tedova velika strast. V svojih mladih letih je potoval po Veliki Britanijij, kjer je svoj pevski talent delil v mnogih klubih in dvoranah. A leta so tekla, Ted se je poročil in dobil otroke, časa pa je bilo za nastope vedno manj.Četudi je bilo njegove profesionalne pevske kariere konec, je Max razložil, da glasba še vedno razvname očetovo srce.

Da bi svojemu očetu pomagal ohranjati spomin, večkrat z njim sede v avtomobil, tam pa med potjo skupaj pojeta številne pesmi, ki so Tedu najljubše. Z video posnetki zdaj skupaj opozarjata na težave z Alzheimerjem, Mac pa je prepričan, da ob pomoči glasbe njegov oče lažje ohranja številne spomine.

Prisluhnite njunemu skupnemu petju v avtomobilu, ko sta zapela italijansko klasiko "Quando, quando, quando" iz leta 1962, katere avtor je Tony Renis.
0
JeklenaPest
Pred 5 tedni
Očka so očitno v svojih mlajših letih bili vrhunski vokalist...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Zadnji nastop Elvisa, ki ga je videlo le malo ljudi: Prisluhnite, kako je zapel!VIDEO: Slovenijo bosta na Evroviziji 2019 zastopala Zala Kralj in Gašper ŠantlVIDEO: Ste videli, kako je Rosvita Pesek opravila z nasprotnikom Magne?VIDEO: Slovenka pokazala svoj recept, kako pripraviti najboljše pustne krofe78-letna ženska pokazala, kako se naličiti! Njena nova podoba te bo prevzela...VIDEO: Slovenski tovornjakar navdušil z iznajdljivostjo, tako je speljal ovinekVIDEO: Lea Sirk zakuhala škandal na Emi, zdaj pa znova udarila: »Ko jih j***!«VIDEO: Župnik iz Bohinja obkroža Slovenijo! To si misli o valentinovem...VIDEO: Vid Valič pokazal babico in dedka! Njun pogovor bo nasmejal tudi tebe...92-letni moški poklical policiste, ob vstopu v njegovo hišo jim je zastala sapaMedicinske sestre umirajoči materi izpolnile zadnjo željo, solza ni manjkaloOče ji je iz vojske poslal medvedka. To se je zgodilo, ko mu je stisnila roko!Na slovenskem radiu jo je zaprosil v etru! Ona mu je razkrila, da ima drugega...SMEH: Pred hišo je trosil sol, nato je kamera posnela njegovo napakoVIDEO: Stavil je proti Luki Dončiću! Poglejte si, kako ga je utišal naš košarkar...VIDEO: Prizori s poroke, ob katerih je zajokala nevesta! Slovenec jo je ganil do solz...VIDEO: Slovenec komentiral skok Timija Zajca, njegove besede ti dajo mislitiUmrl je Šaban Šaulić: Srbski pevec življenje izgubil v tragični prometni nesreči!Moški v vodi opazil utopljenega kužka. Poglej si, kako mu je rešil življenje!SMEH: Tanja in Kori pokazala, kako bi izgledal najbolj iskren zmenekVIDEO: Tako je osmešil Poljaka, ki je kolono vozil prehiteval po nasprotnem pasuDron je poletel čez vetrno elektrarno, prizor je mnoge pustil brez besedVIDEO: Pred hišo mu je ukradla paket, nato ji je lastnik dal lekcijoZa vedno se je poslovila pevka skupine Agropop, legendarna ŠerbiVIDEO: To je posebno darilo, ki je Deželaka za rojstni dan spravilo v jok!