Orjaški ligenj moškemu vzel sapo: Tako je ovil lovke okoli deske!

Velelignji so rod orjaških lignjev, ki prebivajo v oceanskih globinah. Podatkov o teh bitjih je sicer zelo malo, saj jih je človek v naravnem okolju le redko srečal.

Se pa kljub temu na spletu najdejo video posnetki, pri katerih so orjaške lignje posneli povsem od blizu.

Eden takšnih video posnetkov je na spletu pristal leta 2017, ko je deskar v morju doživel bližnje srečanje z orjaškim lignjem. Ta je z lovkami zgrabil njegovo desko, celoten prizor pa so posneli na kamero.

Orjaški lignji v dolžino merijo do 13 metrov, v javnosti pa so se že pojavila pričevanja, da so opazili tudi 20 metrov velike orjaške lignje, vendar te trditve niso zanesljivo potrjene.

Poglejte si video posnetek deskarja, ki se je nedaleč od obale srečal z orjaškim lignjem. Kako bi se odzvali vi, če bi lovke ovil okoli vaše deske?
0
JeklenaPest
Pred 2 tedni
Jaz bi ga odšlepal na obalo, potem pa na žar...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Ob gozdu je zaigrala na harfo: Prizor v ozadju je splet pustil brez besed!Policist rešil življenje malčka: To je storil, ko je otrok stekel na cesto!Filip zapel s svojim osebnim asistentom: Njun talent je navdušil Slovence!Isaac Palma ganil v cerkvi: Med poroko je zapel Ave MariaPapigo je vprašal, če ga ljubi: Njen odgovor te bo nasmejal do solz!VIDEO: Luka Dončić plesal na domačo glasbo: Posnetek je navdušil Slovence!Motokrosist iz Slovenije naletel na gozdno past: Lahko bi ga stalo življenja!Kužka so vedno znova vrnili v zavetišče: Zdaj je dobil lastnika, ki ga razume!Lisička iz Berlina kradla čevlje: Toliko so jih našli v njenem brlogu!Anja Ramšak in Robert Roškar pokazala pevski talent: Priredila sta slovensko pesem!Na vrhu Triglava zaigral za citre: Njegov nastop navdušuje Slovence!SoulGreg Artist zapel z ženo: Osupnili so z izvedbo pesmi "The Prayer"Izgubljena srnica se je približala punčki: Posnetek ima že 7 milijonov ogledov!Babica in dedek doživela šok: Nista vedela, da je sin dobil dvojčke!Labodji mladički prvič zaplavali v potoku: Posnetek je uspešnica na spletu!Nesreča na avtocesti: Tovornjak je zbil vozilo!Martin Golob še zadnjič iz Bohinja: Prisluhni, kaj je povedal!VIDEO: Na slovenskem počivališču posneli tatove: Tako sta kradla iz tovornjaka!Srhljivka iz Libanona: Glavno mesto pretresla grozljiva eksplozija!Deklici zapeli pesem "Dance Monkey": Njun posnetek je uspešnica na spletu!Anja Ramšak zapela pesem iz filma Sreča na vrvici: Privoščila si je Roškarja!Goska na kmetiji varovala rešenega konjička: Postala sta najboljša prijatelja!Pametna orka navdušila svet: Tako je skušala ujeti ptice!Slon po dveh mesecih spet videl oskrbnika: Njegov odziv je navdušil splet!7-letni slepi deček na klavir zaigral pesem Queenov: Njegov nastop te bo navdušil!