Pametna orka navdušila svet: Tako je skušala ujeti ptice!

Orka ali kit ubijalec je največja vrsta v družini delfinov, po svetovni razširjenosti pa je na drugem mestu med sesalci - takoj za človekom.

Najdemo jih v vseh svetovnih oceanih, po načinu življenja pa so plenilci, saj lovijo ribe, morske želve, ptice, morske pse in celo druge kite.

Orke so na vrhu morske prehranjevalne verige, ki občasno napadejo tudi vosate kite, posebno sive in največje sinje kite. Prav zaradi tega se jih je prijelo ime kit ubijalec.

Omenjene živali so zelo inteligentne, kar dokazuje tudi video posnetek, ki je na spletu pristal pred desetimi leti. V živalskem vrtu Sea World v San Diegu so takrat posneli orko, ki je ptice skušala ujeti na prav poseben način - z vabo.

Na rob bazena je orka prinesla ribo, da bi z njo privabila ptice, a tokrat njena past ni bila uspešna. Poglejte si, na kakšen način je orka skušala ujeti ptico!
0
JeklenaPest
Pred 8 tedni
Po moje je orca na koncu ribo kar sama pohrustala...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Posnetek, ki je nasmejal Slovence: Poglej, kaj je posnel na Bohinjskem jezeru!Nuna iz Italije zvezda na spletu: Z nastopom je odpihnila sodnike!Tanja Žagar s posnetkom obkroža Slovenijo: Tako je plesala ob novi pesmi!Med vožnjo je ljudem kazala sredinca: Takoj jo je zadela karma!Na ulici je zapel pesem Queenov, nato je za njim zaplesal moškiZmago Jelinčič o priseljencih v Sloveniji: To mu je odgovoril Janez Janša!Deklica na odru zapela pesem Queenov: Ponosen bi bil še Freddie Mercury!Slovenski župnik izdal skrivnost: Njegova zgodba ti bo dala misliti!Novinarko RTV Slovenija dvignila v zrak: Prizor, ki je zgrozil gledalko!Voznik z BMW-jem zbil motorista in pobegnil: Takšno lekcijo so mu dali vozniki!Za otroke je postavil igrala: Takšen prizor je posnel sredi noči!Materi vojaka se je od veselja mešalo: Tako se je odzvala, ko je videla sina!Učitelj navdušil učence: Poglej, kaj je s kredo narisal na tablo!Dostavljalec na vso moč bežal pred velikim, prijaznim kužkomNa nemški avtocesti na GoPro kamero posnel nesrečo pri 240 km/hSnemalci prekršili pravila, da so rešili ujete pingvinePosnetek, ki je razjokal svet: 7-letna deklica darovala organe, da bi rešila življenjaVIDEO: Policisti vklenili najstnico iz Slovenije, ki na avtobusu ni nosila maske"Evroavtogol" v slovenski amaterski ligi: Zadetek, ki je prava mojstrovina!Romun se jim ni pustil: Takšno lekcijo jim je dal, ker so zaprli križišče!Posnetek s papigo, ki je senzacija na spletu: Tako se zabava skupaj z lastnico!VIDEO: Tilen Artač v parodiji kot Primož Roglič: "Pogi, p**** ti materna!"Rešena račka, ki se najraje potaplja v bazenu s svojo lastnicoPosnel je vzlet letala, na krilih se je nabralo veliko kondenzaMucke, ki so obkrožile splet: Tako so med igro sledile žogi!