Pingvina so izpustili na prostost, tako težko se je poslovil od dobrih ljudi

Reševanje in rehabilitacija divjih živali ni tako preprosto, kot se sliši na prvi pogled. Živali v stiski potrebujejo pomoč, nežno nego in ljubezen v pravi meri.

Leta 2017 se je v septembru odprlo zavetišče The Kaikoura Wildlife Rescue na Novi Zelandiji, ki je imelo prav posebno vizijo.

Njihova misija je bila reševanje in skrb za ranjene ali bolne avtohtone novozelandske ptice. Društvo vodi biologinja Sabrina Luecht, ki je specializirana prav za ogrožene vrste živali.

Celotno delo, ki ga opravlja Sabrina in njeni sodelavci je prostovoljno.

Zaradi preteklega pojava El Nina je veliko ptic na Novi Zelandiji stradalo, mnoge med njimi pa so rešili prav delavci omenjenega društva. Med rešenimi živalmi je bil tudi pritlikavi pingvin.


Sabrina je za poškodovanega in sestradanega pingvina skrbela šest dni. Na glavi je imel rano, ki jo je najverjetneje staknil medtem, ko se je poizkusil rešiti iz ribiške mreže.

Malega pritlikavega pingvina so oskrbeli, nato je prišel čas, da ga znova izpustijo na svobodo. Sabrina se je z njim odpeljala do oceana, nato pa na plaži iz rok izpustila ptico.

Mali pingvin je sprva naredil nekaj korakov, nato pa obstal in se obrnil proti svojim rešiteljem. Slovo je bilo tako kot za Sabrino tudi zanj zelo težko. In prav vsi smo lahko priča temu čudovitemu prizoru, ko je pingvin na svoj način izkazal hvaležnost Sabrini in njenim sodelavcem!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: 2-letni sin pevca Modrijanov navdušil: Pokazal je, kako igra na harmoniko!VIDEO: Inšpekcija nagaja našim kmetom: "V hlevu imate preveč lastovk!"VIDEO: Grozljivka na štajerski avtocesti: Tak prizor sta posnela med vožnjo!SMEH: Dedek iz Prlekije nasmejal Slovence: "Tako se delajo grdi otroci!"Đoković navdušil po zmagi: Ob srečanju z vojvodinjo Kate storil nekaj, kar drugi nisoVIDEO: Takšno reklamo nam delajo tujci: Posnetek naše dežele jemlje sapo!Med dostavo paketa je naletel na kači: Kar je storil, je nasmejalo mnoge!V gozdu je hodil za medvedom, nato ga je brcnil! Neumnost je takoj obžalovalSMEH: Očka nasmejal ves splet! Tako je hčerko prelisičil, da je nehala jokatiVIDEO: Šok med Tour de France: "Norec" je glavnino preskočil s kolesom!Slovenec sedem mesecev po krivem zaprt v Italiji: Njegova izpoved je grozljiva!SMEH: Kravi je rekel, naj se vrne na pašnik! Poglej, kako ga je ubogalaNastop, ki gane: Tako je Freddie Mercury 34 let nazaj zapel in osvojil ves svetVIDEO: Hud požar v Zrćah: To so grozljivi prizori, ki so jih posneli turisti!VIDEO: Slovenec sredi Tivolija iztegnil roko: Ne boš verjel, kaj se zgodi zatem!VIDEO: Med vožnjo mu je pokazal sredinca, nato je takoj dobil lekcijoGrozljiva nesreča v zabaviščnem parku, nihalo se je prelomilo na polKuža ganil svet: Že 18 mesecev čaka na mestu, kjer je umrl njegov lastnik!Kuža v cerkvi ukradel vso pozornost: Poglej si, kako se je odzval duhovnik!Nadzorna kamera posnela grozljivko: Sredi noči je eksplodirala KFC restavracija!95-letni vojni veteran obkrožil splet: Tako je pokazal dečku, kako biti pogumen!Sprehodil se je do medvedke z mladički, ob odzivu mu je srce padlo v hlačeSlovenski ansambel navdušil z novo skladbo, vroča pevka je prevzela mnogeSMEH: Voditeljico Radia 1 obiskal Brane iz Ljubljane! To je povedal pred kameroVIDEO: Jan Oblak dečka ganil do solz! Poglejte si, kako ga je navdušil