Pingvina so izpustili na prostost, tako težko se je poslovil od dobrih ljudi

Reševanje in rehabilitacija divjih živali ni tako preprosto, kot se sliši na prvi pogled. Živali v stiski potrebujejo pomoč, nežno nego in ljubezen v pravi meri.

Leta 2017 se je v septembru odprlo zavetišče The Kaikoura Wildlife Rescue na Novi Zelandiji, ki je imelo prav posebno vizijo.

Njihova misija je bila reševanje in skrb za ranjene ali bolne avtohtone novozelandske ptice. Društvo vodi biologinja Sabrina Luecht, ki je specializirana prav za ogrožene vrste živali.

Celotno delo, ki ga opravlja Sabrina in njeni sodelavci je prostovoljno.

Zaradi preteklega pojava El Nina je veliko ptic na Novi Zelandiji stradalo, mnoge med njimi pa so rešili prav delavci omenjenega društva. Med rešenimi živalmi je bil tudi pritlikavi pingvin.


Sabrina je za poškodovanega in sestradanega pingvina skrbela šest dni. Na glavi je imel rano, ki jo je najverjetneje staknil medtem, ko se je poizkusil rešiti iz ribiške mreže.

Malega pritlikavega pingvina so oskrbeli, nato je prišel čas, da ga znova izpustijo na svobodo. Sabrina se je z njim odpeljala do oceana, nato pa na plaži iz rok izpustila ptico.

Mali pingvin je sprva naredil nekaj korakov, nato pa obstal in se obrnil proti svojim rešiteljem. Slovo je bilo tako kot za Sabrino tudi zanj zelo težko. In prav vsi smo lahko priča temu čudovitemu prizoru, ko je pingvin na svoj način izkazal hvaležnost Sabrini in njenim sodelavcem!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Šefi vas ne bodo več izkoriščali, od podjetja lahko zahtevate odškodninoMala blondinka stopila na oder talentov. Samo počakajte, da začne jodlati!Najstnica ob klavirju zapela hit Freddieja Mercuryja, kocine vam bodo šle pokonciNa bencinski črpalki je točil gorivo, njegov odziv te bo spravil v smehKvartopirci pokazali svoj talent, tako so zapeli legendarno pesem QueenovRedar kaznoval policiste, ker so parkirali na mestu za invalide16-letnik svet navdušil s petjem Elvisa Presleyja, njegov glas ti naježi kožoVIDEO: V torek bo sneg pobelil Slovenijo! Poglejte, koliko snega bo pri vas...VIDEO: Na Hrvaškem padel gol leta, zadetek te pusti brez besedObiskal je Bosno in srečal kmeta. Kar je posnel na kamero, ti bo vzelo sapo...SMEH: Tako so si privoščili Čuke in njihovo veliko uspešnicoVIDEO: To je posnetek, s katerim se je Dallas poklonil Dončiću v NBAVIDEO: Violeta Tomič brez dlake na jeziku o utaji davkov slovenskih podjetnikovVIDEO: Škandal v slovenski ligi, sodnik pobesnel nad nogometašemJe to najbolj nesrečni delavec? Iz svojih napak se ni nič naučil...VIDEO: Najlepše poteze Luke Dončića, s katerimi je osmešil NBA igralceBorili so se z ognjem v Kaliforniji, fotografija izmučenih gasilcev obkroža svetNova božična reklama, v kateri je Elton John v solze spravil ves svetPosnetek policistov vam bo dal misliti! To so grozote, ki so jim priča med delomNemški učitelj obstal v šoku, to se mu je zgodilo med predavanjiVsak dan pripelje klavir na isto mesto, z igranjem mimoidoče gani do solzTo je posnetek, s katerim želi Boris Popovič prepričati koprske volilceVIDEO: Sodniki na hrvaškem talentu v šoku! To je v polfinalu storil čarodej...Mala dvojčka sta se hihitala, z norčijami sta nasmejala še mamo in očetaNa tleh se je igrala s kužkom, nato pa doživela šok! To je storil njen fant...