Pingvina so izpustili na prostost, tako težko se je poslovil od dobrih ljudi

Reševanje in rehabilitacija divjih živali ni tako preprosto, kot se sliši na prvi pogled. Živali v stiski potrebujejo pomoč, nežno nego in ljubezen v pravi meri.

Leta 2017 se je v septembru odprlo zavetišče The Kaikoura Wildlife Rescue na Novi Zelandiji, ki je imelo prav posebno vizijo.

Njihova misija je bila reševanje in skrb za ranjene ali bolne avtohtone novozelandske ptice. Društvo vodi biologinja Sabrina Luecht, ki je specializirana prav za ogrožene vrste živali.

Celotno delo, ki ga opravlja Sabrina in njeni sodelavci je prostovoljno.

Zaradi preteklega pojava El Nina je veliko ptic na Novi Zelandiji stradalo, mnoge med njimi pa so rešili prav delavci omenjenega društva. Med rešenimi živalmi je bil tudi pritlikavi pingvin.


Sabrina je za poškodovanega in sestradanega pingvina skrbela šest dni. Na glavi je imel rano, ki jo je najverjetneje staknil medtem, ko se je poizkusil rešiti iz ribiške mreže.

Malega pritlikavega pingvina so oskrbeli, nato je prišel čas, da ga znova izpustijo na svobodo. Sabrina se je z njim odpeljala do oceana, nato pa na plaži iz rok izpustila ptico.

Mali pingvin je sprva naredil nekaj korakov, nato pa obstal in se obrnil proti svojim rešiteljem. Slovo je bilo tako kot za Sabrino tudi zanj zelo težko. In prav vsi smo lahko priča temu čudovitemu prizoru, ko je pingvin na svoj način izkazal hvaležnost Sabrini in njenim sodelavcem!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenijo bosta na Evroviziji 2019 zastopala Zala Kralj in Gašper ŠantlVIDEO: Slovenka pokazala svoj recept, kako pripraviti najboljše pustne krofeVIDEO: To je prizor, ki so mu te dni sredi zime bili priča v Bosni78-letna ženska pokazala, kako se naličiti! Njena nova podoba te bo prevzela...VIDEO: Slovenski tovornjakar navdušil z iznajdljivostjo, tako je speljal ovinekVIDEO: Lea Sirk zakuhala škandal na Emi, zdaj pa znova udarila: »Ko jih j***!«VIDEO: Slovenci grdo nad zmagovalca Eme! Znova ste pokazali svoj obraz...VIDEO: Župnik iz Bohinja obkroža Slovenijo! To si misli o valentinovem...92-letni moški poklical policiste, ob vstopu v njegovo hišo jim je zastala sapaGluhe deklice zapele pesem Eda Sheerana, njihov nastop je sodnike ganil do solzVIDEO: Prizori s poroke, ob katerih je zajokala nevesta! Slovenec jo je ganil do solz...Na slovenskem radiu jo je zaprosil v etru! Ona mu je razkrila, da ima drugega...VIDEO: Stavil je proti Luki Dončiću! Poglejte si, kako ga je utišal naš košarkar...SMEH: Pred hišo je trosil sol, nato je kamera posnela njegovo napakoSMEH: Žena je rodila šestega otroka! To je bila reakcija očeta med porodom...Umrl je Šaban Šaulić: Srbski pevec življenje izgubil v tragični prometni nesreči!VIDEO: Slovenec komentiral skok Timija Zajca, njegove besede ti dajo mislitiMoški v vodi opazil utopljenega kužka. Poglej si, kako mu je rešil življenje!VIDEO: Lea Sirk po škandalu na EMI 2019: "Zdaj bi me v eni noči spljuvali..."SMEH: Tanja in Kori pokazala, kako bi izgledal najbolj iskren zmenekDeček je rekel, da poje kot Johnny Cash! Ko je začel peti, je obnorel občinstvo...Dron je poletel čez vetrno elektrarno, prizor je mnoge pustil brez besedVIDEO: 14-mesečni malček, ki smuča kot profesionalecVIDEO: Luka Dončić kršil protokol NBA, da bi navdušil slovenske navijačeVIDEO: To je 10 pesmi, ki smo jih slišali na Emi 2019. Katera vam je najbolj všeč?