Pingvina so izpustili na prostost, tako težko se je poslovil od dobrih ljudi

Reševanje in rehabilitacija divjih živali ni tako preprosto, kot se sliši na prvi pogled. Živali v stiski potrebujejo pomoč, nežno nego in ljubezen v pravi meri.

Leta 2017 se je v septembru odprlo zavetišče The Kaikoura Wildlife Rescue na Novi Zelandiji, ki je imelo prav posebno vizijo.

Njihova misija je bila reševanje in skrb za ranjene ali bolne avtohtone novozelandske ptice. Društvo vodi biologinja Sabrina Luecht, ki je specializirana prav za ogrožene vrste živali.

Celotno delo, ki ga opravlja Sabrina in njeni sodelavci je prostovoljno.

Zaradi preteklega pojava El Nina je veliko ptic na Novi Zelandiji stradalo, mnoge med njimi pa so rešili prav delavci omenjenega društva. Med rešenimi živalmi je bil tudi pritlikavi pingvin.


Sabrina je za poškodovanega in sestradanega pingvina skrbela šest dni. Na glavi je imel rano, ki jo je najverjetneje staknil medtem, ko se je poizkusil rešiti iz ribiške mreže.

Malega pritlikavega pingvina so oskrbeli, nato je prišel čas, da ga znova izpustijo na svobodo. Sabrina se je z njim odpeljala do oceana, nato pa na plaži iz rok izpustila ptico.

Mali pingvin je sprva naredil nekaj korakov, nato pa obstal in se obrnil proti svojim rešiteljem. Slovo je bilo tako kot za Sabrino tudi zanj zelo težko. In prav vsi smo lahko priča temu čudovitemu prizoru, ko je pingvin na svoj način izkazal hvaležnost Sabrini in njenim sodelavcem!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovensko društvo zbiralo denar za bolno deklico, mama zdaj doživela šokVIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril, njegov govor danes obkroža SlovenijoVIDEO: Besede migranta zgrozile Evropo: "Preneumni so, da bi se lahko branili!"VIDEO: To je povedala še ena mamica, ki jo je opeharilo slovensko društvoKmetici so se na odru vsi smejali. Ko je začela peti, jih je takoj utišala!Mama je vstopila v kuhinjo, tam pa posnela izjemen talent 13-letne hčerkeVIDEO: Šok za tekmovalce v šovu Bar, posredovati je morala celo policijaVIDEO: Šok sredi Ljubljane! Prečkali so železniške tire, nato pa dobili lekcijoNa poroki nevesta vse ganila do solz! To je naredila za svojega gluhega moža...Konj je ob ograji opazil sosedove krave, posnetek zdaj osvaja internetDalajlama brez dlake na jeziku: Evropa pripada Evropejcem, migranti naj se vrnejo domovKuža je na vso moč tekel za lastnikom, grozljiva resnica ti bo zlomila srceKužku je rekla, da morata do veterinarja. Pred kamero se je delal mrtvega!Je to popoln dom na 37 kvadratih? Ko vidiš notranjost, ostaneš brez besed!VIDEO: Oboroženi so hoteli oropati stavnico, nato jim je vetra dal upokojenecVIDEO: Ruska bodibilderka trenira noč in dan, njenih mišic se ustraši vsak moškiNa zabavo sta prišla policista. Ko začneta plesati, bosta nasmejala tudi tebe!Pred poroko je nevesti umrl oče. Kar je naredil njen brat, jo je ganilo do solz!To se dogaja z vašim telesom, ko namesto tobaka kadite elektronsko cigaretoMed orkanom Florence novinar komaj stal na nogah, nato pa smehVIDEO: Šolar stekel pred avtobus in žalil voznika, nato mu je ta prisolil klofutoVIDEO: Ibrahimović za 500. gol v karieri navdušil z neverjetno mojstrovinoVIDEO: Tako naš čudežni Luka Dončić navdušuje na treningih DallasaZ BMW-jem mu je vzel prednost, nato je dobil svojo karmoVIDEO: Izdajal se je za člana ekipe šova Bar, to je v Ljubljani počel za šankom