Posnetek, ki je razjokal Hrvate: Invalidnemu dečku ne pustijo v vrtec!

Hrvaško javnost je v teh dneh pretresel ganljiv video posnetek, ki ga je posnela mati dečka Šimuna.

Rodil se je s težko deformacijo na nogi, Hrvatje pa so dečku že lani do lepšega življenja pomagali z darovanjem denarja za nujno operacijo.

Te dni pa je mnoge pretresel video posnetek njegove mame, ki je v solzah opisala nastalo situacijo. Šimuna je skušala vpisati v vrtec, tam pa so jo zavrnili, rekoč, da je rizičen do sebe in ostalih otrok.

Mama ga je ob igri pazila nedaleč stran od vrtca v Županiji, ob tem pa posnela ganljiv video posnetek. Šimun je bil od 65 otrok edini, ki ga vodstvo zaradi aktualnega dogajanja ni hotelo sprejeti v vrtec.

Odločitev vodstva je sprožilo veliko nezadovoljstva med lokalnimi prebivalci, predvsem pa širom Hrvaške. Prisluhnite, kaj je v video posnetku povedala mati dečka Šimuna.
0
JeklenaPest
Pred 4 tedni
Tudi v Sloveniji imamo kar nekaj podobnih zgodb, ob katerih bi državo moralo biti pošteno sram.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Papigo je vprašal, če ga ljubi: Njen odgovor te bo nasmejal do solz!Luka Dončić zadel kot čarovnik: Postavil je nov rekord v ligi NBA!Izgubljena srnica se je približala punčki: Posnetek ima že 7 milijonov ogledov!Slovenke zapele na dopustu: Njihov nastop na spletu podira rekorde!Izjemen posnetek Slovencev: Poglej, kaj so počeli pod Solkanskim mostom!Labodji mladički prvič zaplavali v potoku: Posnetek je uspešnica na spletu!Kvatropirci ganili z nastopom: Tako so zapeli pred hišo Oliverja Dragojevića!Izgubljeni kuža na ulici prepoznal veterinarja: Tako ga je prosil za pomoč!Nesreča na avtocesti: Tovornjak je zbil vozilo!Srhljivka iz Libanona: Glavno mesto pretresla grozljiva eksplozija!Mucka zaspala skupaj s piščančkom: Posnetek je uspešnica na spletu!Narava pokazala moč v Italiji: Nad obalo se je znesla tromba!Deklici zapeli pesem "Dance Monkey": Njun posnetek je uspešnica na spletu!Nevesta pozirala pred fotografom, nato je odjeknila eksplozija7-letni slepi deček na klavir zaigral pesem Queenov: Njegov nastop te bo navdušil!Šok med vožnjo skozi Karavanke: Takšen posnetek so objavili policisti!Anja Ramšak zapela pesem iz filma Sreča na vrvici: Privoščila si je Roškarja!Goska na kmetiji varovala rešenega konjička: Postala sta najboljša prijatelja!Mati in hčerka zapeli pesem iz Titanika: Njun nastop je balzam za dušo!Posnetek male mucke senzacija na spletu: Lastnici je kazala, kako nevarna je!Strela na pašniku zadela kravoSlavko iz Slovenije zaigral na frajtonarico: Njegov nastop je razveselil mnoge!VIDEO: Huda ura v Piranu: Natakarju je odneslo stole in mize!Voznik posnel, kaj se med vožnjo dogaja v notranjosti pnevmatikeMed sprehodom je srečal košuto: Poglej, kakšen prizor je posnel!