Posnetek letalskih sledi, ki buri duhove: To je prizor, ki so ga posneli nad Avstralijo!

Fotograf Michael Marston iz Avstralije je v teh dneh v objektiv kamere ujel trenutek, ki je mnogim vzel sapo.

Visoko na nebu je posnel letalo Boeing 777 letalske družbe Qatar Airways, ki je za seboj puščalo mavrične sledi, ki na prvi pogled izgledajo nenaravno.

S snemanjem in fotografiranjem letal se je začel ukvarjati pred tremi leti, kmalu pa ugotovil, da se ob določenem kotu snemanja za letali pojavi dih jemajoča mavrična sled.


ePixel Images, Youtube
Prek kratkim je Michael na spletu delil video posnetek omenjenega fenomena, saj mu številni niso verjeli.

Letalo na video posnetku je s hitrostjo manj kot 800 kilometrov na uro letelo na višini desetih kilometrov. In kako takšen pojav nastane? Po razlagi strokovnjakov se ob zadostni količini vlage v zraku para iz letala zaradi nizkih temperatur spremeni v ledene kristale.

V kolikor se ledeni kristali poravnajo pod določenim kotom s soncem, za letalom nastane mavrična sled, kot jo lahko vidimo v video posnetku.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Šok za reševalce na primorski avtocesti: To je prizor, ki so mu bili priča!Ko je mama šla v službo, mu ni dala poljubčka: Posnetek fantka je nasmejal svet!VIDEO: Nastop deklice, ki je navdušil Balkan: Tako je zapela jugoslovansko pesem!VIDEO: Deklica iz Slovenije obkroža državo: Tako je zapela slovensko pesem!VIDEO: Osel je po več letih zagledal dekle: Njegova reakcija obkroža svet!Jahta zapeljala v marino in treščila v zasidrane barkeVIDEO: Tilen Artač oponašal Šarca in Tonina: Parodija je nasmejala Slovenijo!Kužki so obkrožili goske: Ne boste verjeli, kakšen prizor so posneli na kamero!VIDEO: Lesena hiška iz Ivančne Gorice: Njena podoba je navdušila Slovence!VIDEO: Migranti so Slovencu ukradli avto: Besede lastnika obkrožajo Slovenijo!VIDEO: Na skuterju je bežal pred policisti: Na tla ga je spravila kar ženska!Luka Dončić in Boban Marjanović poskrbela za smeh: To sta počela med tekmo!Smetar s potezo obkrožil svet: Tako vsak teden pomaga starejši ženski!VIDEO: Luka Dončić izgubil živce: Skoraj bi se stepel z novincem!Mali ježki so izgubili mamico: Ne boste verjeli, kdo jih je posvojil potem!NBA igralec zaigral poškodbo, nato je pod košem silovito zabilMalček s smehom obkrožil svet: Med pesmico je ukradel vso pozornost!VIDEO: Prepelič obnorel Evropo: Ob zvoku sirene za zmago zadel čez celo igrišče!SMEH: Slovenska voditeljica doživela šok: Pred kamerami jo je prestrašil stvor!Razkošna jahta za 311 milijonov evrov, ki jemlje sapo! Poglej, kaj vse ponuja...VIDEO: Gostje v Ljubljani doživeli šok: Kosilo so jim pripravili iz ostankov hrane!VIDEO: Prvi posnetek Julije na sodišču: Levo roko je skrivala v žepu!Kužku je rekla, da ne sme v bazen: To se je zgodilo, ko mu je odprla vrata!Opici senzacija na spletu: Poglej, kako sta se razveselili obiska babice!VIDEO: Na odru talenta do solz ganil sodnike: Slepi fant je dobil zlati gumb!