Posnetek volkulje in njenih mladičkov iz Slovenije: Prizori ti polepšajo dan!

Na Facebook omrežju je včeraj pristal video posnetek, pri katerem so posneli simpatične prizore s kanadskimi volkuljami.

Mladičke sta v živalskem vrtu Ljubljana skotili volkulju Freya in Isa, prisrčni prizori pa bodo zagotovo dan polepšali mnogim ljubiteljem živali.

Kanadski volkulji Freya in Isa sta 7. in 24. aprila skotili mladiče - prva je imela leglo dominantna temnejša Freya, za njo pa še Isa, ki jo prepoznate po svetlo obarvanem obrazu. Oče vseh mladičev je volk po imenu Aragorn, ki je k v ZOO Ljubljana prišel novembra 2020.

Samici mladiče izmenično dojita, celo mladiče druga druge, starejši pa že prvikrat pokušajo meso.
Kožuh pri kanadskih volkih je lahko svetlo ali pa temno obarvan, tako pri samicah kot pri samcih.

Ker bo zdajšnje domovanje za številčno družino premajhno, v ZOO Ljubljana načrtujejo novo veliko ogrado v zgornjem gozdnem delu Rožnika. Mladiči bodo v tropu ostali vsaj leto in pol, nato pa se bodo na podlagi dinamike tropa odločili, kateri bodo nov dom dobili v drugih živalskih vrtovih in kateri bodo ostali v ljubljanskem.

Vir: ZOO Ljubljana
0
JeklenaPest
Pred 4 tedni
Mali volkeci so kar ljubki, odrasli pa mnogo manj...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Šok za Miho Deželaka: Na cesti so ga ustavili policaji!Do solz sta nasmejala sodnike: Poglej, kaj sta počela na talentu!Nastop, ki je ganil sodnike: Bori se z rakom, na talentu je dobila zlati gumb!Lastnik zasačil kužka, ko je zbežal zdoma: Tako mu je bilo žal!VIDEO: Voznik je parkiral na tujem posestvu: Kmet mu je pokazal hudiča!Moški nahranil mladičke štorklje: Posnetek je uspešnica na spletu!Deželak zajokal ob žalostni zgodbi: Izvedel je, da 18-letnega Bora ni več!Denis Avdić iskreno o Deželaku: Močne besede, ki odpirajo oči in srce!Medvedja družina se je ohladila v bazenu: Posnetek ima že 8 milijonov ogledov!Žensko je odpeljal rešilec: Takšen ganljiv prizor so posneli reševalci!Očka padel s hčerko v naročju: Poglej, kako jo je obvaroval med padcem!Parodija na Sanjski moški: Posnetek, ki je nasmejal Slovenijo!Dojenčica ni prepoznala očeta, ko si je obril bradoVIDEO: Morski pes v Dalmaciji zaplaval na obaloVIDEO: Posnetek iz Ljubljane: Med napadom so jih posnele varnostne kamere!Prijazen kuža potolažil moškega, ki je pred kratkim izgubil psaVIDEO: Prizor, ki je razjezil Slovence: Takšno nesnago za seboj pušča mladina!Zdravniki so rekli, da 15-letnica ne bo več hodila: Tako je mamo ganila do solz!VIDEO: Francoski buldog lastnika med spanjem pokril z odejoTako navdušena je bila mala deklica, ko je šla z očetom na ribolovNor posnetek kolesarjev in motorista, ki na spletu ruši rekordeVIDEO: Grozljivka na EP: Danskega nogometaša oživljali na igrišču!Oto Pestner zapel legendarno pesem "Čebelar", nastop je navdušil SlovencePosneli morskega psa, ki je preživel veliko bojev v morjuJan Plestenjak navdušil Slovenijo: Prisluhni njegovi novi pesmi "Zgoraj je nebo"