Pozor, prihaja huda ura z nevihtami! Izključena ni niti debela toča

Pred nami je nov teden, ko se bodo temperature dvignile do okoli 35 stopinj Celzija.

Spletni portal Neurje.si je za danes popoldne napovedal veliko verjetnost nastanka superceličnih neviht, ki lahko s seboj prinesejo tudi debelo točo. Veliko možnost za nastanek neviht so potrdili tudi pri Agenciji RS za okolje.

Predvsem v osrednji Sloveniji je zelo velika možnost nastanka močnejših neviht z intenzivnimi nalivi, sunki vetra in točo. Obenem pri portalu Neurje.si opozarjajo, da bo vetrovni profil omogočal razvoj dolgotrajšnejših nevihtnih celic - te se bodo premikale počasi, zato lahko lokalno pride do večjih količin dežja in hudourniških poplav, pa tudi večje količine debelejše toče.

Toča je že padala v Bohinju:


Ob opozorilu so še zapisali, da so obenem možnosti za nastanek močnejših neviht tudi na Dolenjskem, v Beli krajini, v Posavju in na Koroškem. Najmanjša možnost za nastanek neviht bo na Primorskem, predvsem ob obali neviht ni pričakovati.


Neurje.si, Facebook

Huda ura v Nemčiji


Že včeraj so iz osrednje Slovenije poročali o toči. A zagotovo ni bilo tako hudo, kot je bilo v Nemčiji. Z Bavarske prihajajo številni video posnetki, v katerih je moč videti veliko točo, ki je poškodovala mnoge stavbe, avtomobile in okolico. Glede na današnja opozorila, nič kaj prida prizori!

Nemcu je toča povsem razbila Golfa:


Velika toča ob jezeru Ammer:


Nevihta s točo v kraju Schondorf na Bavarskem:


Mnogi prebivalci poročajo, da je bila nevihta z veliko točo slišati kot letalsko bombardiranje. Bomo takšni toči danes priča tudi v Sloveniji?

Brez toče je ni odnesel niti Bayern:


Zavarujemo naše imetje, ob nevihti se ne zadržujte na prostem, obenem pa pazljivo na cestah. Naproščamo vas, da se predvsem na avtocestah ne ustavljate pod nadvozi!

Delimo opozorilo še naprej med prijatelje, da bomo v primeru morebitne toče vsi pripravljeni!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Norčevali so se, ker ima raka: Na talentu je dobil zlati gumb strogega Simona!Pozor, prihaja huda ura z nevihtami! Izključena ni niti debela točaVegani vdrli v klavnico in se privezali na verigo! Dejanje so takoj obžalovaliVIDEO: Grozljivka na hrvaškem reliju! Roku Turku nasproti pripeljal avtomobilVIDEO: Slovenskemu reševalcu prekipelo, policist mu je napisal kazenSMEH: Nesrečni voznik iz Ljubljane! To se je zgodilo, ko je zapeljal iz predoraNa glavnem trgu so začeli plesati salso! Ne boste verjeli, kaj je storil policistVIDEO: Nesreča na avtocesti pred Vrhniko, nato pa šok za voznikeNevihte bodo danes zajele vso Slovenijo, grozi nam tudi točaVIDEO: Papiga Kaja iz Slovenije spet navdušila! To počne v vročih poletnih dnehRusko tekmovanje v klofutanju? Zdaj imajo novo različico, ki navdušuje moškeMrtva "pošast" pokazala svojo moč! Tako je zdrobila pločevinkoVIDEO: Huda ura v Sloveniji! Kot dlan velika toča, pri Grosuplju skoraj tornadoKolesarji med dirko popadali na tla, kriv je bil veter zaradi helikopterjaVIDEO: Primark v Ljubljani odprl svoja vrata! Poglejte, kako izgleda notranjostDrama z Nizozemske: Prečkal je železniške tire, četudi so bili zablokirani!Michelin predstavil novo inovacijo: Pnevmatike, ki jih ne moremo predreti!Med vojno sta se zaljubila! Poglej ganljiv prizor, ko se srečata 75 let kasnejeVIDEO: Tako se konča za motokrosiste, ko želijo na silo prehiteti Tima GajserjaVIDEO: Drama pri Hvaru, Slovenci iz morja rešili nemškega pilota letalaVIDEO: Poglejte si, kako iz lubenice najlažje odstranimo nadležne peške!Voditeljica na Radiu 1 v solzah: "Ne vem, kaj naj naredim! Težko mi je..."Peljala sta po nasprotnem pasu, nato jima je kolesar dal lekcijoSMEH: Kako se v vročih dneh hladijo na Balkanu? Privoščili so si tudi SlovenceVIDEO: Župnik iz Bohinja povedal, kaj imajo zaljubljenci skupnega s tabernakljem