Pozor, prihaja huda ura z nevihtami! Izključena ni niti debela toča

Pred nami je nov teden, ko se bodo temperature dvignile do okoli 35 stopinj Celzija.

Spletni portal Neurje.si je za danes popoldne napovedal veliko verjetnost nastanka superceličnih neviht, ki lahko s seboj prinesejo tudi debelo točo. Veliko možnost za nastanek neviht so potrdili tudi pri Agenciji RS za okolje.

Predvsem v osrednji Sloveniji je zelo velika možnost nastanka močnejših neviht z intenzivnimi nalivi, sunki vetra in točo. Obenem pri portalu Neurje.si opozarjajo, da bo vetrovni profil omogočal razvoj dolgotrajšnejših nevihtnih celic - te se bodo premikale počasi, zato lahko lokalno pride do večjih količin dežja in hudourniških poplav, pa tudi večje količine debelejše toče.

Toča je že padala v Bohinju:


Ob opozorilu so še zapisali, da so obenem možnosti za nastanek močnejših neviht tudi na Dolenjskem, v Beli krajini, v Posavju in na Koroškem. Najmanjša možnost za nastanek neviht bo na Primorskem, predvsem ob obali neviht ni pričakovati.


Neurje.si, Facebook

Huda ura v Nemčiji


Že včeraj so iz osrednje Slovenije poročali o toči. A zagotovo ni bilo tako hudo, kot je bilo v Nemčiji. Z Bavarske prihajajo številni video posnetki, v katerih je moč videti veliko točo, ki je poškodovala mnoge stavbe, avtomobile in okolico. Glede na današnja opozorila, nič kaj prida prizori!

Nemcu je toča povsem razbila Golfa:


Velika toča ob jezeru Ammer:


Nevihta s točo v kraju Schondorf na Bavarskem:


Mnogi prebivalci poročajo, da je bila nevihta z veliko točo slišati kot letalsko bombardiranje. Bomo takšni toči danes priča tudi v Sloveniji?

Brez toče je ni odnesel niti Bayern:


Zavarujemo naše imetje, ob nevihti se ne zadržujte na prostem, obenem pa pazljivo na cestah. Naproščamo vas, da se predvsem na avtocestah ne ustavljate pod nadvozi!

Delimo opozorilo še naprej med prijatelje, da bomo v primeru morebitne toče vsi pripravljeni!
0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
Ob taki toči se bom garant ustavil pod nadvozom ali v tunelu, ampak s 4 žmigavci...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Parkiral je kar na polju: Poglej, kakšno lekcijo mu je dal kmet!Po krivem je bil zaprt 37 let, zdaj je zapel na talentu: Nastop ti naježi kožo!Drama v parlamentu, poslanca sta si skočila v lase: "Kaj si misliš da si?!"Nevesta na poroki do solz ganila ženina: Njenega darila ne bo nikoli pozabil!Miha Deželak v solzah razkril skrivnost: Jokali so tudi sodelavci!VIDEO: Nenavaden gost na hrvaški obali: Takšen prizor so posneli ob morju!Tilen Artač nasmejal s parodijo! Zapel je kot Vili Resnik: "Naj Hrvati slišijo"SMEH: Gorenjski policist ustavil kolesarja: "A se ti jaz usedem na kolo?"Jana Morelj pokazala pevski talent: Tako je zapela z Vladom Kreslinom!Plesali so v parku, nato sta prišla policista na konjih: Posnetek je navdušil splet!Voznik na cesti posnel vrano in ježa: Ni mogel verjeti, kaj je počela ptica!VIDEO: V dolini Soče prenovili staro hišo: Poglejte, kako izgleda notranjost!Poškodovan morski lev skočil na čoln, da bi mu ljudje pomagaliGanljiv posnetek iz BiH: Dobri ljudje rešili medveda, ki je padel v vodnjak!Zgrožen voznik v Srbiji: "Tudi v Nemčiji stopiš na plin, ko te prehitevajo?"Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Njen nastop obkroža Slovenijo!Papiga, ki ti polepša dan: Tako se je smejala, ko je izstopila iz sobe!10-letna drsalka zaplesala ob pesmi Hallelujah: Njen nastop jemlje sapo!Obiskala je vasico na Japonskem, v kateri živi na tisoče lisic10-letnik navdušil sodnike: Tako je zaigral znano rock 'n' roll pesem!Bi prepoznali svoje ljubljene, če bi postali brezdomci?Posnetek dojenčice obkroža splet: Njen nalezljiv smeh ti bo polepšal dan!Umetnik v roke prijel sušilec za lase: Končni rezultat te bo odpihnil!Blondinka blestela na turškem talentu: To je na odru počela z žogami!Japonec, ki navdušuje Slovenijo: Tako je na harmoniko zaigral "Na Golici"