Pravljični prizor nad Michiganskim jezerom, ki je te dni mnogim vzel sapo

Pred dnevi je osrednji del ZDA zajel polarni vrtinec, zaradi katerega so se temperature v Chicagu spustile tudi pod minus 30 stopinj Celzija.

Ob močnem vetru je bil občutek mraza blizu minus 45 stopinjam Celzija, na jezeru Michigan pa se je takrat izrisal pravljični prizor.

Nad vodno gladino se je ustvarila vodna para, ki se pojavi takrat, ko se zelo mrzel zrak pomakne nad toplejšo vodo. Tam se zaradi velike temperaturne razlike ustvari vodna para, ki se zadržuje tik nad vodo. Prizor je na kamero posnel domačin Tom Skilling, njegov video posnetek pa je do danes samo na Facebook omrežju nabral že zajetnih 5,5 milijona ogledov.

Omenjen prizor se zgodi zelo redko, saj je potrebna hitra ohladitev zraka, temperatura pa mora pasti krepko pod ledišče.

Mnogi uporabniki na spletu so prizor opisali kot iz pravljice ali iz filma, video posnetek pa bo zagotovo navdušil tudi vas. Ta je namreč še en dokaz, kako čudovita je lahko naša neizprosna mati narava!
0
JeklenaPest
Pred 10 tedni
Če je tako mrzlo, potem zadeva najbrž ni kaj prida pravljična. Prokleto globalno segrevanje in tovrstni davki...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Župnik iz Bohinja je zaspal na mašo, njegovo sporočilo obkroža SlovenijoVIDEO: Kmetu je prekipelo! Tako je dal lekcijo protestnikom, ki so zasedli njegovo posestSMEH: Tilen Artač nasmejal s priredbo Avsenikov, privoščil si je uporabnike spletaVIDEO: Denis Avdić pokazal pevski talent, tako sta z Leo Sirk zapela pesem ShallowPrišel je k veterinarju, da bi prevzel kužka! Odziv psa te nasmeje do solz...VIDEO: Nalašč je zaviral pred tovornjakom, voznik se je odločil za maščevanjeVIDEO: Čudovit vrt iz Budanj, ki Slovencem jemlje sapo! Izgleda kot iz pravljice...VIDEO: Ste že videli, kaj Dončić počne NBA novincu? Posnetek se širi kot požar...VIDEO: Marjan Šarec "nahecal" hrvaške novinarje, odgovarjal jim je v slovenščiniVIDEO: Turista obtičala sredi Slovenije, nad pomočjo domačinov sta bila navdušenaVIDEO: Čustveno slovo voditeljice RTV! Tako je za konec zapela pred kamerami...VIDEO: Malček med festivalom ukradel vso pozornost! Njegov ples te bo očaral...Potepuška mucka z mijavkanjem prevzela svet, njeno oglašanje je prav posebnoŽenska je doma imela srnjaka! Zbežal je, po dveh letih sta se znova srečala...VIDEO: Škodo na katedrali Notre-Dame posneli iz zraka, posnetek šokiral mnogeVIDEO: Na najboljši način je prelisičil vratarja! Njegovi potezi se klanjajo...Žirantka na talentu doživela šok, zastal ji je dih! Pred sabo je videla duha...SMEH: Nekdo je pohitril posnetek pristanka na Luni, prizori so nasmejali mnogeVIDEO: Nevesta med poroko do solz ganila ženina! Poglejte, kaj mu je podarila...VIDEO: Bratec je prvič videl novorojeno sestrico, od sreče je zajokalVIDEO: Jan Oblak zablestel z noro dvojno obrambo, klanjajo se mu še vratarjiVIDEO: Letalo z največjim razponom kril na svetu opravilo svoj prvi poletDekleta so stopile na parket, ko so ugasnile luči! Nastop v temi je prevzel svet...VIDEO: Jean-Claude Juncker med slovesnostjo skoraj zažgal prvo damo RuandeVIDEO: Ognjeni zublji uničili katedralo Notre-Dame v Parizu, porušil se je zvonik