Pristanek letala na najbolj nevarnem letališču na svetu

Te dni je na spletu pristal video posnetek, pri katerem lahko spremljamo pristanek letala na najbolj nevarnem letališču na svetu.

Omenjeno letališče se nahaja na nadmorski višini 2.743 metra, zaradi svoje lege pa na njem pristajajo zgolj najbolj izkušeni piloti letal.

Lukla je mestece v podeželski občini Khumbu Pasanglhamu v okrožju Solukhumbu v provinci št. 1 na severovzhodu Nepala. Nahaja se na 2.860 metrih in je priljubljeno mesto za prihod obiskovalcev Himalaje blizu Mount Everesta.

Letališče Tenzing-Hillary, poznano tudi kot letališče Lukla, je majhno letališče v kraju Lukla v vzhodnem Nepalu. Januarja 2008 je bilo letališče preimenovano v čast Sir Edmunda Hillaryja in šerpe Tenzinga Norgayja, prvima osebama, ki sta se povzpela na Mount Everest.

Te dni so tam posneli pristanek letala, video posnetek pa beleži veliko priljubljenost med spletnimi uporabniki. Poglejte si, kako izgleda pristajanje letala na najbolj nevarnem letališču na svetu.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Slovenka iz avtomobila poklicala moža: Njene besede te bodo nasmejale do solz!Hrvaški pevec na koncertu v Sloveniji tako pijan, da ni mogel stati na odruPolicist se je osmešil pred kamero: Posnetek ima že 17 milijonov ogledov!VIDEO: V Nemčiji posneli tornado: Tako je bilo med neurjem!Zapela je uspešnico Celine Dion: Za nastop je dobila zlati gumb!VIDEO: Prizor iz Slovenije, ki je prava uspešnica: Na cesti so posneli laboda!Kuža je simuliral poškodbo tačke, nato mu je lastnik omenil sprehodTilen Artač nastopil kot Serpentinšek: Parodija je doza smeha!Ekonomska privlačnost v hudih časih: Parodija iz Slovenije, ki je doza smeha!Tilen Artač nastopil kot Robert Golob: Poglej, kaj je počel sredi Ljubljane!Sramežljivo je stopil na oder: Ko sodniki slišijo njegov glas, doživijo šok!Tilen Artač si je privoščil slovenske politike: Takšno parodijo je zapel zanje!Slepa pevka s petjem ganila sodnike: Takšen nastop je pripravila na talentu!Ana Ferme, Barbara Novak in Ana Golavšek zapele uspešnico Karmen StavecBrat in sestra skupaj zapela: Njun nastop je navdušil sodnike na talentu!Spoznajte nemško dogo po imenu Zeus, ki je najvišji pes na svetuVprašali so jo, katero je glavno mesto Anglije: Njen odgovor je doza smeha!Na talentu navdušil s čarovnijo: Takšno točko je pripravil za avdicijo!Grega Skočir s skupino Vivere zapel uspešnico zasedbe Big Foot MamaVoznik z Maseratijem zapeljal po slovitih Španskih stopnicahPoletna preobrazba alpak v ZOO Ljubljana: Njihova podoba ti polepša dan!Prikupna lisička ženski pokazala svoj brlog, prizor ima 6 milijonov ogledovMladi čarodej odpihnil sodnike: Takšen nastop je pripravil na talentu!Surikate v Ljubljani legle v posodo: Prizor ti polepša dan!Moški tvegal svoje življenje: Deklico je rešil pred padcem iz 8. nadstropja!