Proženje snežnih plazov v Italiji posneli iz helikopterja, prizor ti vzame sapo

Prelaz Stelvio je s svojimi 2757 m nadmorske višine najvišji asfaltirani gorski prelaz v vzhodnih Alpah in drugi najvišji v celotnih Alpah.

Prelaz se nahaja v italijanskih Alpah severno od Bormia v provinci Sondrio ter južno od Stilfsa v provinci Bolzano-Bozen kakih 75 km od Bolzana, blizu švicarske meje.

Preteklo leto je na spletu pristal video posnetek iz helikopterja, na katerem je moč videti umetno proženje snežnega plazu. Avtor je celotno dogajanje posnel na kamero, prizor pa je sapo vzel mnogim.

V posnetku je tako moč videti umetno sprožen snežni plaz, ki je povsem prekril ozko gorsko cesto. Za umetno sproženje plazu so se odločili, da so zatem lahko splužili cesto čez gorski prelaz, obenem pa poskrbeli za varnost.

Poglejte si, kako dihjemajoče je izgledal prizor iz helikopterja, ko so umetno sprožili snežni plaz na gorskem prelazu Stelvio!
0
JeklenaPest
Pred 23 tedni
Če so tiste serpentine cesta, potem je količina drsečega snega enormna. Enostavno ne razumem butlov, da se v takem spravijo smučat in še dodatno izzivat naravo...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Vegani vdrli v klavnico in se privezali na verigo! Dejanje so takoj obžalovaliVIDEO: Grozljivka na hrvaškem reliju! Roku Turku nasproti pripeljal avtomobilPozor, prihaja toča! Rdeči alarm prižgan za polovico državeVIDEO: To je grozljivka, ki so ji bili na avtocesti priča hrvaški gasilciTudi vi česen že vse življenje lupite narobe? To je preprost način, ki navdušujeNevihte bodo danes zajele vso Slovenijo, grozi nam tudi točaSMEH: Nesrečni voznik iz Ljubljane! To se je zgodilo, ko je zapeljal iz predoraVIDEO: Nesreča na avtocesti pred Vrhniko, nato pa šok za voznikeVIDEO: Papiga Kaja iz Slovenije spet navdušila! To počne v vročih poletnih dnehSimon med petjem ustavil 12-letno deklico, nato je dvorano dvignila na nogePijan voznik je zapeljal na njegov pas, voznik tovornjaka mu je dal lekcijoVIDEO: Izjemen trik, kako brez kovancev odklenete nakupovalni vozičekKolesarji med dirko popadali na tla, kriv je bil veter zaradi helikopterjaDih jemajoč posnetek Mihe Deželaka, ob katerem boste od sreče zajokaliVIDEO: Štiriletna deklica zapela hit Petra Graša, posnetek je senzacija na spletuSMEH: Kako se v vročih dneh hladijo na Balkanu? Privoščili so si tudi SlovenceVIDEO: Zmago Jelinčič spet brez dlake na jeziku: "Vedno večji gnoj je to!"VIDEO: Grozljivka na letalu iz Kosova: Takšne turbulence še niste videli!VIDEO: Drama pri Hvaru, Slovenci iz morja rešili nemškega pilota letalaVIDEO: Poglejte si, kako iz lubenice najlažje odstranimo nadležne peške!VIDEO: Šok za Slovenca na Cresu! Njegov avtomobil je končal v morjuPeljala sta po nasprotnem pasu, nato jima je kolesar dal lekcijoVIDEO: Saša Lendero prevzema z novo pesmijo! Tako je zapela z Domenom KumerjemParaolimpijcu med tekom odpadla proteza, nato je navdušil s svojim dejanjemBalerina na ameriškem talentu šokirala sodnike! Nihče ni pričakoval take točke