Ptica sršenar nad čebelje gnezdo: Privoščil si je okusno malico!

Iz Indije prihaja video posnetek, pri katerem je avtor posnel ptico sršenar. Ta se je spravila kar nad čebelje gnezdo, da bi si privoščila okusen obrok.

Sršenar je vitka ujeda, po velikosti primerljiva s kanjo, od katere se v letu loči po daljših, ožjih perutih, daljšem repu z dvojno temno progo, vitkejšem trupu in naprej iztegnjeno glavo.

Barva perja je pri teh pticah zelo različna, od temno rjave do svetlejših odtenkov, trebuh pa je različnih rjavo-belih vzorcev.

Gnezdi enkrat letno, maja in junija, gnezdo pa si splete iz suhih vej v drevesni krošnji visoko na listavcih. V večini se hranijo z ličinkami os in sršenov, redkeje pa tudi z manjšimi kuščarji, majhnimi glodavci in celo sadjem.

V video posnetku, ki je nastal v kraju Jaigaon v Indiji si je sršenar privoščil med, ko se je skoraj "prilepil" na čebelje gnezdo. Poglejte, kakšen prizor so pred dnevi posneli v Indiji.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Dramatična nesreča pri Celju: Voznik je zapeljal pred tovornjak!Kuža zmotil napovedovalca vremena, prizor je uspešnica na spletuVIDEO: Kapitan z več milijonov vredno jahto treščil v pristaniščePosnetek, ki ti bo polepšal dan: To je storil voznik avtobusa, ko je videl deklico!Babica se je sankala po snegu: Posnetek je prava doza dobre volje!Policisti so se odzvali na klic, da se otroci sankajo: Poglej, kaj so storili tam!Parodija na IKEA trgovino v Ljubljani: Pesem so zapeli kot župan Zoran Janković!Posneli grozljivo nesrečo motorista: Vrglo ga je čez avtocesto!Haski s stožcem zajel sneg, nato ga je vrgel v lastnikaVIDEO: Slovenija na Evrovizijo 2021 pošilja Ano Soklič: To je njena pesem "Amen"Kuža je v snegu iskal voluharja: Kar je posnela lastnica, je doza smeha!Ropar babici ukradel torbico, nato mu je dala vetraŽenska ustavila avtobus in izgubila živce: Takšno dramo je posnel voznik!VIDEO: Rotvajler skočil v Šmartinsko jezero: Poglej, kako je lovil laboda!Moški presenetil učiteljico iz zapora, ki mu je pomagala v hudih časihVIDEO: Posnetki lepotice, ki z umetnostnim drsanjem zažiga internetLuka Dončić pred tekmo plesal kolo: Tako so z njim plesali soigralci!Izjemen prizor iz Chicaga: Posneli so, kako je razpadel led na jezeru!Pohodnica skočila čez lužo, nato je z obrazom pristala v blatuPrizor na jezeru, ki svetu jemlje sapo: Poglej, kakšen ples so pripravile ptice!Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Njen posnetek danes obkroža Slovenijo!Primorec o dodatnem zaslužku, nasmejali se mu boste do solzMočan sunek vetra odpihnil streho stanovanjskega blokaSlonji mladič na travniku lovil ptice: To je najbolj prikupen posnetek na spletu!Parodija v državnem zboru: Zaslišali so zdravnika Janeza Poklukarja!