Besede o nesreči tovornjaka s cisterno, ki bi jih moral prebrati vsak voznik

Pretekla tragedija tovornjaka na ljubljanski obvoznici, v kateri je življenje zaradi neprilagojene vožnje 41-letnega voznika osebnega vozila življenje izgubil 53-letni voznik tovornega vozila iz Madžarske, še vedno pretresa Slovenijo.

Splet je preplavil video posnetek nadzornih kamer Darsa, ki so ujele tragedijo.

Dars je kmalu po prometni nesreči tovornjaka in osebnega vozila na ljubljanski obvoznici posredoval video posnetek, ki razkriva potek pretekle tragedije. Skupaj s številnimi gasilci so bili tudi pri Darsu mnenja, da takšni prizori znatno pomagajo pri ozaveščanju voznikov o dejstvu, kako hitro se lahko ob neprilagojeni vožnji in neustrezni opremi zgodi tragedija.


Dars
Grozljiv prizor z naših cest je dal misliti voznikom po celem svetu. Skupaj z Darsom, gasilci in mnogimi mediji smo prepričani, da bo vsebina video posnetka povečala varnost in ozaveščenost voznikov, posledično pa zmanjšala možnost tragedij, v katerih bi bila izgubljena dragocena življenja.

Prav danes je nastopil čas, ko je na naših vozilih potrebno namestiti zimske pnevmatike. Zakon o varnostni cestnega prometa v 114. členu namreč določa, da je zimska oprema obvezna od 15. novembra do 15. marca ali v primeru zimskih razmer. Vse voznike obenem naproščamo, da upoštevajo predpisane zakone in na svojih jeklenih konjičkih poskrbijo za ustrezno opremo.


Kako hitro lahko v nasprotnem primeru pride do tragedije, razkriva prav tragičen video posnetek, v katerem je 41-letni povzročitelj prometne nesreče na ljubljanski obvoznici vozil neprilagojeno razmeram. V tragediji, ki je sledila, je ugasnilo še eno življenje na naših cestah.

Video posnetek Darsa je obenem dokaz, da za prometne nesreče niso vedno krivi vozniki tovornih vozil, kot veleva prepričanje mnogih slovenskih voznikov. Tovornjakarji na cestah opravljajo spoštovanja vredno delo, ob katerem se obenem srečujejo z mnogimi nevarnostmi.

V kolikor ob pretekli nesreči do trčenja ne bi prišlo na nevarnem odseku, kjer je hitrost omejena na 80 km/h, bi se ta po vsej verjetnosti končala le z zvito pločevino. A usoda je v jutranjih urah pretekle srede hotela drugače.

Darsove kamere posnele trenutek tik pred nesrečo (Vir: Dars):


Res je, da smo vsi le ljudje, ki delamo napake. Žal pa kdaj še kako majhna napaka vodi v tragedijo, kot je pred dnevi dodobra pretresla Slovenijo in svet. Ker je po toči zvoniti prepozno, še enkrat apeliramo na javnost, da na cestah upoštevate prometne znake in vsa pravila, ki ste se jih naučili ob opravljanju vozniškega dovoljenja. Nikar si ne dovolite, da bi zaradi neustrezne in neprilagojene vožnje imeli koga na vesti in preostanek življenja nosili breme zaradi svoje malomarnosti v prometu.

Svojcem in prijateljem pokojnega voznika iz Madžarske še enkrat izrekamo sožalje.

Članek izraža mnenje urednikov spletnega portala Klip.si
0
JeklenaPest
Pred 6 meseci
Žal nikjer nisem zasledil ocene, v kakšnem stanju so bile gume na usodni corsi...
3
Sebastijan Korče
Pred 6 meseci
Lepo napisano...dejstvo je, da dobrih voznikov ni, temveč samo izkušeni vozniki, ki spoštujejo prometne predpise..vozniki se bodo morali zavedati, da prometni znaki niso za okras in so jih strokovnjaki postavili prav z namenom na ta mesta..vendar jih na žalost večina voznikov ne spoštuje..in potem so nesreče in smrtne žrtve..
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Govor, ki obkroža Slovenijo: Prisluhni, kaj je povedal Jan Plestenjak!Mati dojenčka pustila pred vrati dedka in babice: Njun odziv ti polepša dan!VIDEO: Po planiški velikanki na smučki spustili pivo: Padel je nov rekord!Na čolnu so doživeli šok: Proti njim je plavalo ogromno morsko bitje!V tunelu posneli udarni val po eksploziji: Posnetek je uspešnica na spletu!Babica je otrokma polepšala dan: Takšen tobogan je izdelala iz snega!VIDEO: Hrvat kupil vinjeto, nato ga je ustavil DARS: Poglej dramo, ki je sledila!Posnetek iz Avstrije, ki je paša za oči: Pluženje zasnežene ceste s traktorjem!VIDEO: Nenavaden prizor v Ljubljani: Tako so kradli oblačila iz zabojnika!Moški tekel čez avtocesto, da bi rešil nezavestno voznicoVoznik posnel izjemen prizor: Tako je številčna čreda divjadi prečkala cesto!Posnetek jezne gorile, ko je v živalskem vrtu razbila stekloVIDEO: Goran Obrez zapel za Denisa Avdića: Tako mu je voščil za rojstni dan!Dostavljalec se je zaletel v ograjo, koze so od šoka padle na tlaVIDEO: Timi Zajc preletel rekord skakalnice, nato je sledil grozljiv padecLastnica posnela konja, ko sta videla sneg: Posnetek ima milijon ogledov!Koza na poledeneli cesti naletela na težave: Takšen prizor je posnela lastnica!Starša prek kamere gledala, kako sta roparja njune otroke vzela za talceVIDEO: Grozljivi posnetki iz Turčije: Tako so se zaradi potresa porušile stavbe!VIDEO: Joker Out predstavili pesem, s katero bo Slovenija nastopila na EvrovizijiOb reki so zaigrali pesem "Hotel California", njihov nastop je uspešnica na spletuVIDEO: Posnetki iz zraka, ki razkrivajo uničenje zaradi potresa v TurčijiPluženje snega v Avstriji: Tako se je voznik posnel iz traktorja!VIDEO: Borut Pahor pokazal, kako se pelje Katra: Zanjo ponujajo več kot 45.000€!VIDEO: Takšno je življenje v ruskem mestu Jakutsk pri minus 61 stopinjah Celzija