Besede o nesreči tovornjaka s cisterno, ki bi jih moral prebrati vsak voznik

Pretekla tragedija tovornjaka na ljubljanski obvoznici, v kateri je življenje zaradi neprilagojene vožnje 41-letnega voznika osebnega vozila življenje izgubil 53-letni voznik tovornega vozila iz Madžarske, še vedno pretresa Slovenijo.

Splet je preplavil video posnetek nadzornih kamer Darsa, ki so ujele tragedijo.

Dars je kmalu po prometni nesreči tovornjaka in osebnega vozila na ljubljanski obvoznici posredoval video posnetek, ki razkriva potek pretekle tragedije. Skupaj s številnimi gasilci so bili tudi pri Darsu mnenja, da takšni prizori znatno pomagajo pri ozaveščanju voznikov o dejstvu, kako hitro se lahko ob neprilagojeni vožnji in neustrezni opremi zgodi tragedija.


Dars
Grozljiv prizor z naših cest je dal misliti voznikom po celem svetu. Skupaj z Darsom, gasilci in mnogimi mediji smo prepričani, da bo vsebina video posnetka povečala varnost in ozaveščenost voznikov, posledično pa zmanjšala možnost tragedij, v katerih bi bila izgubljena dragocena življenja.

Prav danes je nastopil čas, ko je na naših vozilih potrebno namestiti zimske pnevmatike. Zakon o varnostni cestnega prometa v 114. členu namreč določa, da je zimska oprema obvezna od 15. novembra do 15. marca ali v primeru zimskih razmer. Vse voznike obenem naproščamo, da upoštevajo predpisane zakone in na svojih jeklenih konjičkih poskrbijo za ustrezno opremo.


Kako hitro lahko v nasprotnem primeru pride do tragedije, razkriva prav tragičen video posnetek, v katerem je 41-letni povzročitelj prometne nesreče na ljubljanski obvoznici vozil neprilagojeno razmeram. V tragediji, ki je sledila, je ugasnilo še eno življenje na naših cestah.

Video posnetek Darsa je obenem dokaz, da za prometne nesreče niso vedno krivi vozniki tovornih vozil, kot veleva prepričanje mnogih slovenskih voznikov. Tovornjakarji na cestah opravljajo spoštovanja vredno delo, ob katerem se obenem srečujejo z mnogimi nevarnostmi.

V kolikor ob pretekli nesreči do trčenja ne bi prišlo na nevarnem odseku, kjer je hitrost omejena na 80 km/h, bi se ta po vsej verjetnosti končala le z zvito pločevino. A usoda je v jutranjih urah pretekle srede hotela drugače.

Darsove kamere posnele trenutek tik pred nesrečo (Vir: Dars):


Res je, da smo vsi le ljudje, ki delamo napake. Žal pa kdaj še kako majhna napaka vodi v tragedijo, kot je pred dnevi dodobra pretresla Slovenijo in svet. Ker je po toči zvoniti prepozno, še enkrat apeliramo na javnost, da na cestah upoštevate prometne znake in vsa pravila, ki ste se jih naučili ob opravljanju vozniškega dovoljenja. Nikar si ne dovolite, da bi zaradi neustrezne in neprilagojene vožnje imeli koga na vesti in preostanek življenja nosili breme zaradi svoje malomarnosti v prometu.

Svojcem in prijateljem pokojnega voznika iz Madžarske še enkrat izrekamo sožalje.

Članek izraža mnenje urednikov spletnega portala Klip.si
0
JeklenaPest
Pred 3 tedni
Žal nikjer nisem zasledil ocene, v kakšnem stanju so bile gume na usodni corsi...
2
Sebastijan Korče
Pred 3 tedni
Lepo napisano...dejstvo je, da dobrih voznikov ni, temveč samo izkušeni vozniki, ki spoštujejo prometne predpise..vozniki se bodo morali zavedati, da prometni znaki niso za okras in so jih strokovnjaki postavili prav z namenom na ta mesta..vendar jih na žalost večina voznikov ne spoštuje..in potem so nesreče in smrtne žrtve..
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Pred tekmo zadonela slovenska pesem: Poglej, kaj je storil Luka Dončić!SMEH: Počistil je zasnežen pločnik, nato je doživel ta prizorBrezdomec je prvič obiskal brivca: Preobrazba te bo pustila brez besed!VIDEO: 8-letni Miha navdušil Slovence: Tako ganljivo je zapel pesem o očku!Dončiću so rekli, da mu ni potrebno obiskati revnih otrok: Poglej, kaj je storil!SMEH: To so naredili voznikom, ko se niso ustavili pred prehodom za pešceBabica zaplesala in zapela ob uličnem pevcu, njen nastop jemlje sapoVIDEO: Nika Zorjan in Rok Piletič ganila Slovence, zapela sta pesem "Shallow"VIDEO: Smeh v bližini slovenske meje: To so Hrvatu povedali prebežniki!VIDEO: 10-letni Jakob z glasom prevzel Slovence: Tako je zapel pesem Modrijanov!VIDEO: 8-letna Anja zapela s slovenskim ansamblom, njen glas te bo očaralKuža vsak dan čaka na postaji, razlog je lastnico ganil do solzVIDEO: Papiga Kaja spet ruši rekorde: Njen posnetek je navdušil Slovenijo!Ukradel je vozilo, a ga ni znal peljati: Takoj je dobil lekcijo!VIDEO: Romunski teror na slovenski avtocesti posnela kameraSmešni trenutki iz lige NBA, za katere je poskrbel Luka DončićVIDEO: Novinarji obiskali Krisa, iz Los Angelesa prihajajo spodbudne noviceMotorist mu je dal lekcijo: Voznik je peljal kar po njegovem pasu!VIDEO: Simpatičen kiks v oddaji 24ur, voditeljica se je le nasmejalaVrhunski posnetek z NBA tekme, ko je zadel Luka DončićPoskočni Dejan pokazal, kako si naredi svojo prepoznavno frizuroKužka je odnesla deroča reka: Lastnik je skočil v vodo, da bi mu rešil življenje!25-letnik na tesno vožnjo odpeljal Audija, nato je trčil v 15 vozilSin za božič do solz ganil mamo, ki je zbolela za pljučnim rakomVIDEO: Isaac Palma predstavil novo pesem "Obljubi", oboževalci so navdušeni