Besede o nesreči tovornjaka s cisterno, ki bi jih moral prebrati vsak voznik

Pretekla tragedija tovornjaka na ljubljanski obvoznici, v kateri je življenje zaradi neprilagojene vožnje 41-letnega voznika osebnega vozila življenje izgubil 53-letni voznik tovornega vozila iz Madžarske, še vedno pretresa Slovenijo.

Splet je preplavil video posnetek nadzornih kamer Darsa, ki so ujele tragedijo.

Dars je kmalu po prometni nesreči tovornjaka in osebnega vozila na ljubljanski obvoznici posredoval video posnetek, ki razkriva potek pretekle tragedije. Skupaj s številnimi gasilci so bili tudi pri Darsu mnenja, da takšni prizori znatno pomagajo pri ozaveščanju voznikov o dejstvu, kako hitro se lahko ob neprilagojeni vožnji in neustrezni opremi zgodi tragedija.


Dars
Grozljiv prizor z naših cest je dal misliti voznikom po celem svetu. Skupaj z Darsom, gasilci in mnogimi mediji smo prepričani, da bo vsebina video posnetka povečala varnost in ozaveščenost voznikov, posledično pa zmanjšala možnost tragedij, v katerih bi bila izgubljena dragocena življenja.

Prav danes je nastopil čas, ko je na naših vozilih potrebno namestiti zimske pnevmatike. Zakon o varnostni cestnega prometa v 114. členu namreč določa, da je zimska oprema obvezna od 15. novembra do 15. marca ali v primeru zimskih razmer. Vse voznike obenem naproščamo, da upoštevajo predpisane zakone in na svojih jeklenih konjičkih poskrbijo za ustrezno opremo.


Kako hitro lahko v nasprotnem primeru pride do tragedije, razkriva prav tragičen video posnetek, v katerem je 41-letni povzročitelj prometne nesreče na ljubljanski obvoznici vozil neprilagojeno razmeram. V tragediji, ki je sledila, je ugasnilo še eno življenje na naših cestah.

Video posnetek Darsa je obenem dokaz, da za prometne nesreče niso vedno krivi vozniki tovornih vozil, kot veleva prepričanje mnogih slovenskih voznikov. Tovornjakarji na cestah opravljajo spoštovanja vredno delo, ob katerem se obenem srečujejo z mnogimi nevarnostmi.

V kolikor ob pretekli nesreči do trčenja ne bi prišlo na nevarnem odseku, kjer je hitrost omejena na 80 km/h, bi se ta po vsej verjetnosti končala le z zvito pločevino. A usoda je v jutranjih urah pretekle srede hotela drugače.

Darsove kamere posnele trenutek tik pred nesrečo (Vir: Dars):


Res je, da smo vsi le ljudje, ki delamo napake. Žal pa kdaj še kako majhna napaka vodi v tragedijo, kot je pred dnevi dodobra pretresla Slovenijo in svet. Ker je po toči zvoniti prepozno, še enkrat apeliramo na javnost, da na cestah upoštevate prometne znake in vsa pravila, ki ste se jih naučili ob opravljanju vozniškega dovoljenja. Nikar si ne dovolite, da bi zaradi neustrezne in neprilagojene vožnje imeli koga na vesti in preostanek življenja nosili breme zaradi svoje malomarnosti v prometu.

Svojcem in prijateljem pokojnega voznika iz Madžarske še enkrat izrekamo sožalje.

Članek izraža mnenje urednikov spletnega portala Klip.si
0
JeklenaPest
Pred 13 tedni
Žal nikjer nisem zasledil ocene, v kakšnem stanju so bile gume na usodni corsi...
2
Sebastijan Korče
Pred 13 tedni
Lepo napisano...dejstvo je, da dobrih voznikov ni, temveč samo izkušeni vozniki, ki spoštujejo prometne predpise..vozniki se bodo morali zavedati, da prometni znaki niso za okras in so jih strokovnjaki postavili prav z namenom na ta mesta..vendar jih na žalost večina voznikov ne spoštuje..in potem so nesreče in smrtne žrtve..
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
89-letni kmet je težko zlezel v traktor: Takšno rešitev mu je pripravil sin!Posnetek srne senzacija na spletu: Poglej, kako si je dala duška ob luži!VIDEO: Slovenska evroposlanka Irena Joveva za napad na Hrvaško dobila kartonVIDEO: Dihjemajoč razgled s steklene ploščadi, ki so jo postavili na HrvaškemOtrok v šovu The Voice zapel pesem "Shallow", sodnike je pustil brez besedPolicista na pločniku zalil z vodo: Voznik je podlo dejanje posnel na kamero!Oče svojo hčerko v šoli pobral s Ferrarijem13-letna deklica zapela pesem "Creep", sodnikom je naježila kožoNa odru je zapel pesem Beatlov: Njegov nastop je sodnikom naježil kožo!Pijana voznica z BMW-jem poletela čez krožišče, nesrečo so posnele kamereNor podvig smučarja obkroža svet: Tako je preskočil prometno cesto!VIDEO: Luka Dončić trojko zadel s polovice: To je najboljša poteza dneva!Kartel pred policisti pobegnil z letalom: Vzleteli so kar na cesti!Posnel je trenutek, ko je v cerkev posvetilo sonce: Prizor ti bo vzel sapo!Sibirski haski poskrbel za smeh na poligonu za pseSMEH: Takšne izgovore imajo lastniki, ki ne pobirajo iztrebkov za svojimi psiDeček bi se v reki skoraj utopil: Življenje mu je rešil dedek!Hudobna mucka je dolgo opazovala kužka, nato ga je napadlaZapuščene mucke skoraj zmrznile na snegu: Tako jim je življenje rešil voznik!Zmago Jelinčič spet udaril: "Kravje prdce bi lahko lovil in prodajal!"Maskota se ni znala obdržati na nogah, posnetek je doza smehaSplezal je na visoko goro: Ko se kamera odmakne, ti srce pade v hlače!VIDEO: Luka Dončić se je vrnil po poškodbi: Navdušil je s cirkuškim metom!Na talentu navdušili s sencami: Njihov nastop je sodnikom vzel sapo!Modrijani navdušili Slovence: To je njihova nova pesem "Ljubiva"