Sestavil je preprosto orodje za kopanje lukenj. Poglejte si, kako deluje!

Ko se na našem vrtu lotimo različnih opravil, najvčekra posežemo po orodju, ki ga lahko kupimo v trgovini. A kljub temu so za nekatera opravila omenjena orodja precej neučinkovita.

Prav zato moški iz Turčije na svojem Youtube kanalu objavlja video posnetke, v katerih prikaže izdelavo nenavadnih orodij.

Tokrat je predstavil preprosto orodje za kopanje lukenj, ki ga je deloma izdelal sam. Rezilo krožne žage je prerezal na pol, nato pa pod naklonom polovički zvaril na železno palico.

Končni produkt je nato nastavil na vrtalnik, z njim pa zemljo prekopal povsem enostavno.

Uporabno? Oglejte si video posnetek in uživajte ob demonstraciji tega preprostega orodja.
0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
Taka varianta je bila v svetu vpeljana že davno, denimo za potrebe vrtanja neštetih lukenj za sajenje sadnega drevja ali pa vinske trte. Značilno za te pogone je, da morajo imeti ekstremno močan navor, obrati pa so lahko nizki. Če bi to gnal s tako bormašinco, kot to počne nadebudnež v videu, bi se z nje hitro pokadilo. Res je, da ima elektronsko nastavljive obrate, a moč pri nižjih obratih ni takšna, kot je pri maksimalnih, vsled tega pa tudi navor ne dosega kaih velikih vrednosti, ki bi jih sicer preko kakega prenosnika z ustrezno prestavo. Vrtala za luknje so običajno gnana z bencinskimi dvotakterji, ki se vrtijo z imenskimi obrati (nekaj tisoč rpm), te pa z reduktorjem zreduciramo, za enako razmerje pa brez izgub naraste navor.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: 2-letni sin pevca Modrijanov navdušil: Pokazal je, kako igra na harmoniko!VIDEO: Inšpekcija nagaja našim kmetom: "V hlevu imate preveč lastovk!"VIDEO: Grozljivka na štajerski avtocesti: Tak prizor sta posnela med vožnjo!SMEH: Dedek iz Prlekije nasmejal Slovence: "Tako se delajo grdi otroci!"Đoković navdušil po zmagi: Ob srečanju z vojvodinjo Kate storil nekaj, kar drugi nisoVIDEO: Takšno reklamo nam delajo tujci: Posnetek naše dežele jemlje sapo!Med dostavo paketa je naletel na kači: Kar je storil, je nasmejalo mnoge!V gozdu je hodil za medvedom, nato ga je brcnil! Neumnost je takoj obžalovalSMEH: Očka nasmejal ves splet! Tako je hčerko prelisičil, da je nehala jokatiVIDEO: Šok med Tour de France: "Norec" je glavnino preskočil s kolesom!Slovenec sedem mesecev po krivem zaprt v Italiji: Njegova izpoved je grozljiva!SMEH: Kravi je rekel, naj se vrne na pašnik! Poglej, kako ga je ubogalaNastop, ki gane: Tako je Freddie Mercury 34 let nazaj zapel in osvojil ves svetVIDEO: Hud požar v Zrćah: To so grozljivi prizori, ki so jih posneli turisti!VIDEO: Slovenec sredi Tivolija iztegnil roko: Ne boš verjel, kaj se zgodi zatem!VIDEO: Med vožnjo mu je pokazal sredinca, nato je takoj dobil lekcijoGrozljiva nesreča v zabaviščnem parku, nihalo se je prelomilo na polKuža ganil svet: Že 18 mesecev čaka na mestu, kjer je umrl njegov lastnik!Kuža v cerkvi ukradel vso pozornost: Poglej si, kako se je odzval duhovnik!Nadzorna kamera posnela grozljivko: Sredi noči je eksplodirala KFC restavracija!95-letni vojni veteran obkrožil splet: Tako je pokazal dečku, kako biti pogumen!Sprehodil se je do medvedke z mladički, ob odzivu mu je srce padlo v hlačeSlovenski ansambel navdušil z novo skladbo, vroča pevka je prevzela mnogeSMEH: Voditeljico Radia 1 obiskal Brane iz Ljubljane! To je povedal pred kameroVIDEO: Jan Oblak dečka ganil do solz! Poglejte si, kako ga je navdušil