Sestavil je preprosto orodje za kopanje lukenj. Poglejte si, kako deluje!

Ko se na našem vrtu lotimo različnih opravil, najvčekra posežemo po orodju, ki ga lahko kupimo v trgovini. A kljub temu so za nekatera opravila omenjena orodja precej neučinkovita.

Prav zato moški iz Turčije na svojem Youtube kanalu objavlja video posnetke, v katerih prikaže izdelavo nenavadnih orodij.

Tokrat je predstavil preprosto orodje za kopanje lukenj, ki ga je deloma izdelal sam. Rezilo krožne žage je prerezal na pol, nato pa pod naklonom polovički zvaril na železno palico.

Končni produkt je nato nastavil na vrtalnik, z njim pa zemljo prekopal povsem enostavno.

Uporabno? Oglejte si video posnetek in uživajte ob demonstraciji tega preprostega orodja.
0
JeklenaPest
Pred 6 tedni
Taka varianta je bila v svetu vpeljana že davno, denimo za potrebe vrtanja neštetih lukenj za sajenje sadnega drevja ali pa vinske trte. Značilno za te pogone je, da morajo imeti ekstremno močan navor, obrati pa so lahko nizki. Če bi to gnal s tako bormašinco, kot to počne nadebudnež v videu, bi se z nje hitro pokadilo. Res je, da ima elektronsko nastavljive obrate, a moč pri nižjih obratih ni takšna, kot je pri maksimalnih, vsled tega pa tudi navor ne dosega kaih velikih vrednosti, ki bi jih sicer preko kakega prenosnika z ustrezno prestavo. Vrtala za luknje so običajno gnana z bencinskimi dvotakterji, ki se vrtijo z imenskimi obrati (nekaj tisoč rpm), te pa z reduktorjem zreduciramo, za enako razmerje pa brez izgub naraste navor.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovensko društvo zbiralo denar za bolno deklico, mama zdaj doživela šokVIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril, njegov govor danes obkroža SlovenijoVIDEO: Besede migranta zgrozile Evropo: "Preneumni so, da bi se lahko branili!"VIDEO: To je povedala še ena mamica, ki jo je opeharilo slovensko društvoKmetici so se na odru vsi smejali. Ko je začela peti, jih je takoj utišala!Mama je vstopila v kuhinjo, tam pa posnela izjemen talent 13-letne hčerkeVIDEO: Šok za tekmovalce v šovu Bar, posredovati je morala celo policijaVIDEO: Šok sredi Ljubljane! Prečkali so železniške tire, nato pa dobili lekcijoNa poroki nevesta vse ganila do solz! To je naredila za svojega gluhega moža...Konj je ob ograji opazil sosedove krave, posnetek zdaj osvaja internetDalajlama brez dlake na jeziku: Evropa pripada Evropejcem, migranti naj se vrnejo domovKuža je na vso moč tekel za lastnikom, grozljiva resnica ti bo zlomila srceKužku je rekla, da morata do veterinarja. Pred kamero se je delal mrtvega!Je to popoln dom na 37 kvadratih? Ko vidiš notranjost, ostaneš brez besed!VIDEO: Oboroženi so hoteli oropati stavnico, nato jim je vetra dal upokojenecVIDEO: Ruska bodibilderka trenira noč in dan, njenih mišic se ustraši vsak moškiNa zabavo sta prišla policista. Ko začneta plesati, bosta nasmejala tudi tebe!Pred poroko je nevesti umrl oče. Kar je naredil njen brat, jo je ganilo do solz!To se dogaja z vašim telesom, ko namesto tobaka kadite elektronsko cigaretoMed orkanom Florence novinar komaj stal na nogah, nato pa smehVIDEO: Šolar stekel pred avtobus in žalil voznika, nato mu je ta prisolil klofutoVIDEO: Ibrahimović za 500. gol v karieri navdušil z neverjetno mojstrovinoVIDEO: Tako naš čudežni Luka Dončić navdušuje na treningih DallasaZ BMW-jem mu je vzel prednost, nato je dobil svojo karmoVIDEO: Izdajal se je za člana ekipe šova Bar, to je v Ljubljani počel za šankom