Sestavil je preprosto orodje za kopanje lukenj. Poglejte si, kako deluje!

Ko se na našem vrtu lotimo različnih opravil, najvčekra posežemo po orodju, ki ga lahko kupimo v trgovini. A kljub temu so za nekatera opravila omenjena orodja precej neučinkovita.

Prav zato moški iz Turčije na svojem Youtube kanalu objavlja video posnetke, v katerih prikaže izdelavo nenavadnih orodij.

Tokrat je predstavil preprosto orodje za kopanje lukenj, ki ga je deloma izdelal sam. Rezilo krožne žage je prerezal na pol, nato pa pod naklonom polovički zvaril na železno palico.

Končni produkt je nato nastavil na vrtalnik, z njim pa zemljo prekopal povsem enostavno.

Uporabno? Oglejte si video posnetek in uživajte ob demonstraciji tega preprostega orodja.
0
JeklenaPest
Pred 28 tedni
Taka varianta je bila v svetu vpeljana že davno, denimo za potrebe vrtanja neštetih lukenj za sajenje sadnega drevja ali pa vinske trte. Značilno za te pogone je, da morajo imeti ekstremno močan navor, obrati pa so lahko nizki. Če bi to gnal s tako bormašinco, kot to počne nadebudnež v videu, bi se z nje hitro pokadilo. Res je, da ima elektronsko nastavljive obrate, a moč pri nižjih obratih ni takšna, kot je pri maksimalnih, vsled tega pa tudi navor ne dosega kaih velikih vrednosti, ki bi jih sicer preko kakega prenosnika z ustrezno prestavo. Vrtala za luknje so običajno gnana z bencinskimi dvotakterji, ki se vrtijo z imenskimi obrati (nekaj tisoč rpm), te pa z reduktorjem zreduciramo, za enako razmerje pa brez izgub naraste navor.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Zadnji nastop Elvisa, ki ga je videlo le malo ljudi: Prisluhnite, kako je zapel!VIDEO: Slovenijo bosta na Evroviziji 2019 zastopala Zala Kralj in Gašper ŠantlVIDEO: Ste videli, kako je Rosvita Pesek opravila z nasprotnikom Magne?VIDEO: Slovenka pokazala svoj recept, kako pripraviti najboljše pustne krofe78-letna ženska pokazala, kako se naličiti! Njena nova podoba te bo prevzela...VIDEO: Slovenski tovornjakar navdušil z iznajdljivostjo, tako je speljal ovinekVIDEO: Lea Sirk zakuhala škandal na Emi, zdaj pa znova udarila: »Ko jih j***!«VIDEO: Župnik iz Bohinja obkroža Slovenijo! To si misli o valentinovem...VIDEO: Vid Valič pokazal babico in dedka! Njun pogovor bo nasmejal tudi tebe...92-letni moški poklical policiste, ob vstopu v njegovo hišo jim je zastala sapaMedicinske sestre umirajoči materi izpolnile zadnjo željo, solza ni manjkaloOče ji je iz vojske poslal medvedka. To se je zgodilo, ko mu je stisnila roko!Na slovenskem radiu jo je zaprosil v etru! Ona mu je razkrila, da ima drugega...SMEH: Pred hišo je trosil sol, nato je kamera posnela njegovo napakoVIDEO: Stavil je proti Luki Dončiću! Poglejte si, kako ga je utišal naš košarkar...VIDEO: Prizori s poroke, ob katerih je zajokala nevesta! Slovenec jo je ganil do solz...VIDEO: Slovenec komentiral skok Timija Zajca, njegove besede ti dajo mislitiUmrl je Šaban Šaulić: Srbski pevec življenje izgubil v tragični prometni nesreči!Moški v vodi opazil utopljenega kužka. Poglej si, kako mu je rešil življenje!SMEH: Tanja in Kori pokazala, kako bi izgledal najbolj iskren zmenekVIDEO: Tako je osmešil Poljaka, ki je kolono vozil prehiteval po nasprotnem pasuDron je poletel čez vetrno elektrarno, prizor je mnoge pustil brez besedVIDEO: Pred hišo mu je ukradla paket, nato ji je lastnik dal lekcijoZa vedno se je poslovila pevka skupine Agropop, legendarna ŠerbiVIDEO: To je posebno darilo, ki je Deželaka za rojstni dan spravilo v jok!