Sestavil je preprosto orodje za kopanje lukenj. Poglejte si, kako deluje!

Ko se na našem vrtu lotimo različnih opravil, najvčekra posežemo po orodju, ki ga lahko kupimo v trgovini. A kljub temu so za nekatera opravila omenjena orodja precej neučinkovita.

Prav zato moški iz Turčije na svojem Youtube kanalu objavlja video posnetke, v katerih prikaže izdelavo nenavadnih orodij.

Tokrat je predstavil preprosto orodje za kopanje lukenj, ki ga je deloma izdelal sam. Rezilo krožne žage je prerezal na pol, nato pa pod naklonom polovički zvaril na železno palico.

Končni produkt je nato nastavil na vrtalnik, z njim pa zemljo prekopal povsem enostavno.

Uporabno? Oglejte si video posnetek in uživajte ob demonstraciji tega preprostega orodja.
0
JeklenaPest
Pred 14 tedni
Taka varianta je bila v svetu vpeljana že davno, denimo za potrebe vrtanja neštetih lukenj za sajenje sadnega drevja ali pa vinske trte. Značilno za te pogone je, da morajo imeti ekstremno močan navor, obrati pa so lahko nizki. Če bi to gnal s tako bormašinco, kot to počne nadebudnež v videu, bi se z nje hitro pokadilo. Res je, da ima elektronsko nastavljive obrate, a moč pri nižjih obratih ni takšna, kot je pri maksimalnih, vsled tega pa tudi navor ne dosega kaih velikih vrednosti, ki bi jih sicer preko kakega prenosnika z ustrezno prestavo. Vrtala za luknje so običajno gnana z bencinskimi dvotakterji, ki se vrtijo z imenskimi obrati (nekaj tisoč rpm), te pa z reduktorjem zreduciramo, za enako razmerje pa brez izgub naraste navor.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Šefi vas ne bodo več izkoriščali, od podjetja lahko zahtevate odškodninoNajstnica ob klavirju zapela hit Freddieja Mercuryja, kocine vam bodo šle pokonciMala blondinka stopila na oder talentov. Samo počakajte, da začne jodlati!Na bencinski črpalki je točil gorivo, njegov odziv te bo spravil v smeh16-letnik svet navdušil s petjem Elvisa Presleyja, njegov glas ti naježi kožoKvartopirci pokazali svoj talent, tako so zapeli legendarno pesem QueenovVIDEO: Na Hrvaškem padel gol leta, zadetek te pusti brez besedSMEH: Tako so si privoščili Čuke in njihovo veliko uspešnicoVIDEO: V torek bo sneg pobelil Slovenijo! Poglejte, koliko snega bo pri vas...Obiskal je Bosno in srečal kmeta. Kar je posnel na kamero, ti bo vzelo sapo...VIDEO: To je posnetek, s katerim se je Dallas poklonil Dončiću v NBAVIDEO: Škandal v slovenski ligi, sodnik pobesnel nad nogometašemJe to najbolj nesrečni delavec? Iz svojih napak se ni nič naučil...Redar kaznoval policiste, ker so parkirali na mestu za invalideBorili so se z ognjem v Kaliforniji, fotografija izmučenih gasilcev obkroža svetPosnetek policistov vam bo dal misliti! To so grozote, ki so jim priča med delomNemški učitelj obstal v šoku, to se mu je zgodilo med predavanjiVsak dan pripelje klavir na isto mesto, z igranjem mimoidoče gani do solzTo je posnetek, s katerim želi Boris Popovič prepričati koprske volilceVIDEO: Sodniki na hrvaškem talentu v šoku! To je v polfinalu storil čarodej...Mala dvojčka sta se hihitala, z norčijami sta nasmejala še mamo in očetaVIDEO: Marko Bandelli ogorčen po odstopu: "Tega si nisem zaslužil!"Na tleh se je igrala s kužkom, nato pa doživela šok! To je storil njen fant...Letalo iz Rusije pred pristankom lebdelo v zraku, vse so posneli na kameroTo so grozljivi posnetki iz Kalifornije, ognjeni zublji goltajo mesta