Slepi Martin iz Domžal v šoku, pred njim so nalašč vrgli petardo

Človeška neumnost resnično ne pozna meja. O tem priča tudi zapis Martina Močnika iz Domžal, v katerem je z javnostjo delil svojo grozljivo izkušnjo. Ker je Martin slep, ima s seboj vedno pasjo pomočnico Bibo, ki ga vsak dan vodi mimo številnih ovir.

Ko ga je te dni psička vodila do njunega stanovanja v Domžalah, pa je na poti v prehodu pred njima nekdo odvrgel petardo in oba močno prestrašil.

Njegov zapis objavljamo v celoti:

Drage moje in dragi moji!

Danes sem prav besen. Zakaj? Zaradi petard!!! Zakaj?

Nobena skrivnost ni, da sem slep (2% vida na dobro oko). Da imam štirinožno pomočnico slepe osebe. Da je šolana, da "preživi" vse moteče elemente. Da me varno vodi ... vse povsod. Biba uspešno to dela že kar okoli 8 let. Upam da še toliko časa. Toda to kar se nama je zgodilo danes presega vse meje človečnosti. Malo vas ve, da imamo Domžalah največji blok v SLO. Slavni SPB. Kar 160 občin nima toliko občanov kot je v tem bloku uradno prijavljenih (2163). To za obrazložitev. V čem je bil problem?


Foto: Martin Močnik, Facebook

V SPB-ju je kar nekaj hodnikov - prehodov. Biba na vodilu. Vodilo/kovinska palica za katero se slepa oseba drži ob vodenju. Biba označena z vsemi oznakami (rdeči krizi, napis vodič, kragulčki, ni da ni). Biba me vodi že skoraj rutinirano čez vse te prehode SPB-ja. Potem se od nekje najde id*ot, debil, drugače ne morem reči, ki pred Bibo vrže "atomski udar". Kdor ne ve kaj je to: to je petarda ampak ima vsaj 200% močneji zvok. In to v prehodih!? Ki že tako ali tako drugače odmevajo.

Jasno, da sva se obadva z Bibo prestrašila. K sreči je Biba obvladala situacijo. Jaz sem se skoraj usral. Kaj je rekel id*ot, debil, ... "samo preverjal sem kako bosta reagirala." HALOOOO! Če bi ga lahko pred pobegom ujel, bi mi danes na Pavšetovo lahko nosili cigarete! Kako nekomu lahko pride na misel, da preverja psa, ki ima od človeka 400% boljši sluh, kako bo slišal in kako bo reagiral na "atomski udar"!? In to popolnoma označen, da je v službi slepe osebe!!??? Popolnoma sprevrženo!!!!

Prosil bi vas, da delite pri svojih FB frendih, da ne bo imel še kak uporabnik pomočnika slepe osebe tako neprijetno preverjanje.

Vir: Martin Močnik, Facebook

V času prednovoletnega praznovanja smo na vseh koncih Slovenije deležni glasnih pokov petard, zato Martin javnost lepo prosi, da bi si njegov zapis prebralo čimveč Slovencev. Le tako se lahko namreč ljudje zamislijo nad svojimi dejanji!
0
JeklenaPest
Pred 14 tedni
Slovenija ima kretenov za izvoz. Posebej tistih, ki so jih zadnja leta v šoli naučili, da jim nihče nič ne more. Jaz takega v trenutku obdarujem okoli kepe...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: To naredijo gasilci iz Radovljice, če vozniki ne vzpostavijo reševalnega pasuOdraščal je skupaj s kravico, nato so ju ločili! Poglejte si veselje, ko se znova srečataVIDEO: Janez Janša dobil prirejeno pesem Faraonov! Nasmejali se boste do solz...Pismo mlademu zdravniku do solz ganilo Slovence: »Izbral si drugo pot. Ostala je praznina.«VIDEO: Jurij Zrnec in Klemen Slakonja spet nasmejala! Privoščila sta si zmagovalca EmeVIDEO: Tako je Slovenka preuredila stanovanje, veliko pičlih 22 kvadratnih metrovVIDEO: Gasilka je priplezala na streho, tam pa šok! Poglejte si, kaj jo je čakalo...VIDEO: Timi Zajc pred Planico dobil svojo pesem, za harmoniko je prijel tudi samMoški je nad oceanom poletel z dronom, prizor je navdušil že na milijone ljudiVIDEO: Na dolenjski avtocesti povozila dva fanta, nato so jo pretepli RomiKrava ni nehala jokati, ker so ji vzeli mladička. To je prizor, ko ga znova zagleda!VIDEO: Lea Sirk ganila Slovence! Tako se sliši njena izvedba pesmi "Shallow"SMEH: Ste videli, kako je Darja iz Ljubezni po domače "nategnila" svoje snubce?Zadnjo minuto je izvedel, da bo moral zapeti himno. Posnetek zdaj obkroža svet!VIDEO: Prizor kot iz filma! To se je dogajalo na avtocesti pri Črnem KaluGoska skljuvala policijski avtomobil, da bi ji pomagali rešiti njene mladičkeSMEH: Tako Slovence vidijo tujci. Prisluhnite, kaj govorijo o nas!SMEH: Nočna mora natakarjev! To so primeri, kako ne naročati kave...VIDEO: Hud padec Filipa Flisarja, končal je v bolnišnici13-letna deklica zapela pesem Whitney Houson, njen glas ti postavi kocine pokonciSMEH: Tako v Sloveniji izgledajo razgovori za služboMislil je, da ga psička iz vojske ne bo prepoznala! To je bila njena reakcija...Zlati prinašalec v bazenu opazil utapljajočo ptico, nato ji je rešil življenjeSMEH: To je storila ptica, ko je ugotovila, da se golf žogice odbijajo od talVIDEO: Huda ura v Koloradu, neurje je vozila na avtocesti obdalo v ledeni oklep