Slepi Martin iz Domžal v šoku, pred njim so nalašč vrgli petardo

Človeška neumnost resnično ne pozna meja. O tem priča tudi zapis Martina Močnika iz Domžal, v katerem je z javnostjo delil svojo grozljivo izkušnjo. Ker je Martin slep, ima s seboj vedno pasjo pomočnico Bibo, ki ga vsak dan vodi mimo številnih ovir.

Ko ga je te dni psička vodila do njunega stanovanja v Domžalah, pa je na poti v prehodu pred njima nekdo odvrgel petardo in oba močno prestrašil.

Njegov zapis objavljamo v celoti:

Drage moje in dragi moji!

Danes sem prav besen. Zakaj? Zaradi petard!!! Zakaj?

Nobena skrivnost ni, da sem slep (2% vida na dobro oko). Da imam štirinožno pomočnico slepe osebe. Da je šolana, da "preživi" vse moteče elemente. Da me varno vodi ... vse povsod. Biba uspešno to dela že kar okoli 8 let. Upam da še toliko časa. Toda to kar se nama je zgodilo danes presega vse meje človečnosti. Malo vas ve, da imamo Domžalah največji blok v SLO. Slavni SPB. Kar 160 občin nima toliko občanov kot je v tem bloku uradno prijavljenih (2163). To za obrazložitev. V čem je bil problem?


Foto: Martin Močnik, Facebook

V SPB-ju je kar nekaj hodnikov - prehodov. Biba na vodilu. Vodilo/kovinska palica za katero se slepa oseba drži ob vodenju. Biba označena z vsemi oznakami (rdeči krizi, napis vodič, kragulčki, ni da ni). Biba me vodi že skoraj rutinirano čez vse te prehode SPB-ja. Potem se od nekje najde id*ot, debil, drugače ne morem reči, ki pred Bibo vrže "atomski udar". Kdor ne ve kaj je to: to je petarda ampak ima vsaj 200% močneji zvok. In to v prehodih!? Ki že tako ali tako drugače odmevajo.

Jasno, da sva se obadva z Bibo prestrašila. K sreči je Biba obvladala situacijo. Jaz sem se skoraj usral. Kaj je rekel id*ot, debil, ... "samo preverjal sem kako bosta reagirala." HALOOOO! Če bi ga lahko pred pobegom ujel, bi mi danes na Pavšetovo lahko nosili cigarete! Kako nekomu lahko pride na misel, da preverja psa, ki ima od človeka 400% boljši sluh, kako bo slišal in kako bo reagiral na "atomski udar"!? In to popolnoma označen, da je v službi slepe osebe!!??? Popolnoma sprevrženo!!!!

Prosil bi vas, da delite pri svojih FB frendih, da ne bo imel še kak uporabnik pomočnika slepe osebe tako neprijetno preverjanje.

Vir: Martin Močnik, Facebook

V času prednovoletnega praznovanja smo na vseh koncih Slovenije deležni glasnih pokov petard, zato Martin javnost lepo prosi, da bi si njegov zapis prebralo čimveč Slovencev. Le tako se lahko namreč ljudje zamislijo nad svojimi dejanji!
0
JeklenaPest
Pred 27 tedni
Slovenija ima kretenov za izvoz. Posebej tistih, ki so jih zadnja leta v šoli naučili, da jim nihče nič ne more. Jaz takega v trenutku obdarujem okoli kepe...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Vegani vdrli v klavnico in se privezali na verigo! Dejanje so takoj obžalovaliVIDEO: Grozljivka na hrvaškem reliju! Roku Turku nasproti pripeljal avtomobilPozor, prihaja toča! Rdeči alarm prižgan za polovico državeVIDEO: To je grozljivka, ki so ji bili na avtocesti priča hrvaški gasilciTudi vi česen že vse življenje lupite narobe? To je preprost način, ki navdušujeNevihte bodo danes zajele vso Slovenijo, grozi nam tudi točaSMEH: Nesrečni voznik iz Ljubljane! To se je zgodilo, ko je zapeljal iz predoraVIDEO: Nesreča na avtocesti pred Vrhniko, nato pa šok za voznikeVIDEO: Papiga Kaja iz Slovenije spet navdušila! To počne v vročih poletnih dnehSimon med petjem ustavil 12-letno deklico, nato je dvorano dvignila na nogePijan voznik je zapeljal na njegov pas, voznik tovornjaka mu je dal lekcijoVIDEO: Izjemen trik, kako brez kovancev odklenete nakupovalni vozičekKolesarji med dirko popadali na tla, kriv je bil veter zaradi helikopterjaDih jemajoč posnetek Mihe Deželaka, ob katerem boste od sreče zajokaliVIDEO: Štiriletna deklica zapela hit Petra Graša, posnetek je senzacija na spletuSMEH: Kako se v vročih dneh hladijo na Balkanu? Privoščili so si tudi SlovenceVIDEO: Zmago Jelinčič spet brez dlake na jeziku: "Vedno večji gnoj je to!"VIDEO: Grozljivka na letalu iz Kosova: Takšne turbulence še niste videli!VIDEO: Drama pri Hvaru, Slovenci iz morja rešili nemškega pilota letalaVIDEO: Poglejte si, kako iz lubenice najlažje odstranimo nadležne peške!VIDEO: Šok za Slovenca na Cresu! Njegov avtomobil je končal v morjuPeljala sta po nasprotnem pasu, nato jima je kolesar dal lekcijoVIDEO: Saša Lendero prevzema z novo pesmijo! Tako je zapela z Domenom KumerjemParaolimpijcu med tekom odpadla proteza, nato je navdušil s svojim dejanjemBalerina na ameriškem talentu šokirala sodnike! Nihče ni pričakoval take točke