Slepi Martin iz Domžal v šoku, pred njim so nalašč vrgli petardo

Človeška neumnost resnično ne pozna meja. O tem priča tudi zapis Martina Močnika iz Domžal, v katerem je z javnostjo delil svojo grozljivo izkušnjo. Ker je Martin slep, ima s seboj vedno pasjo pomočnico Bibo, ki ga vsak dan vodi mimo številnih ovir.

Ko ga je te dni psička vodila do njunega stanovanja v Domžalah, pa je na poti v prehodu pred njima nekdo odvrgel petardo in oba močno prestrašil.

Njegov zapis objavljamo v celoti:

Drage moje in dragi moji!

Danes sem prav besen. Zakaj? Zaradi petard!!! Zakaj?

Nobena skrivnost ni, da sem slep (2% vida na dobro oko). Da imam štirinožno pomočnico slepe osebe. Da je šolana, da "preživi" vse moteče elemente. Da me varno vodi ... vse povsod. Biba uspešno to dela že kar okoli 8 let. Upam da še toliko časa. Toda to kar se nama je zgodilo danes presega vse meje človečnosti. Malo vas ve, da imamo Domžalah največji blok v SLO. Slavni SPB. Kar 160 občin nima toliko občanov kot je v tem bloku uradno prijavljenih (2163). To za obrazložitev. V čem je bil problem?


Foto: Martin Močnik, Facebook

V SPB-ju je kar nekaj hodnikov - prehodov. Biba na vodilu. Vodilo/kovinska palica za katero se slepa oseba drži ob vodenju. Biba označena z vsemi oznakami (rdeči krizi, napis vodič, kragulčki, ni da ni). Biba me vodi že skoraj rutinirano čez vse te prehode SPB-ja. Potem se od nekje najde id*ot, debil, drugače ne morem reči, ki pred Bibo vrže "atomski udar". Kdor ne ve kaj je to: to je petarda ampak ima vsaj 200% močneji zvok. In to v prehodih!? Ki že tako ali tako drugače odmevajo.

Jasno, da sva se obadva z Bibo prestrašila. K sreči je Biba obvladala situacijo. Jaz sem se skoraj usral. Kaj je rekel id*ot, debil, ... "samo preverjal sem kako bosta reagirala." HALOOOO! Če bi ga lahko pred pobegom ujel, bi mi danes na Pavšetovo lahko nosili cigarete! Kako nekomu lahko pride na misel, da preverja psa, ki ima od človeka 400% boljši sluh, kako bo slišal in kako bo reagiral na "atomski udar"!? In to popolnoma označen, da je v službi slepe osebe!!??? Popolnoma sprevrženo!!!!

Prosil bi vas, da delite pri svojih FB frendih, da ne bo imel še kak uporabnik pomočnika slepe osebe tako neprijetno preverjanje.

Vir: Martin Močnik, Facebook

V času prednovoletnega praznovanja smo na vseh koncih Slovenije deležni glasnih pokov petard, zato Martin javnost lepo prosi, da bi si njegov zapis prebralo čimveč Slovencev. Le tako se lahko namreč ljudje zamislijo nad svojimi dejanji!
0
JeklenaPest
Pred 5 tedni
Slovenija ima kretenov za izvoz. Posebej tistih, ki so jih zadnja leta v šoli naučili, da jim nihče nič ne more. Jaz takega v trenutku obdarujem okoli kepe...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Švedski fotograf obiskal Slovenijo, njegov posnetek ti vzame sapoVIDEO: Poroka, o kateri govori vsa Slovenija! Nevesta je ženina ganila do solz...V zlatarni je hotela prodati prstan. Kar je storil prodajalec, jo je ganilo do solz!VIDEO: Avstrijci ob snegu niso pozabili na živali! To je prizor, ki jemlje sapoVIDEO: Ne boste verjeli, kako je nesrečo zakuhal voznik pri MedvodahOče zaradi bolezni ni več prepoznal družine, sinova ideja je vse spremenilaVIDEO: To je prizor s snegom iz sosednje Avstrije, ki danes obkroža EvropoDeklica zapela 80 let staro pesem. Ko je odprla usta, so se sodniki takoj obrnili!VIDEO: Na kamero posneli izjemen prizor, tako se je v Švici sprožil snežni plazVIDEO: Med nastopom Modrijanov možje s trebuhi do solz nasmejali SlovenceVIDEO: To je izjemen posnetek, ki ga je za Luko Dončića pripravil Real MadridVIDEO: Moški brez razloga brcnil psa, nato je takoj dobil božjo kazenPsa sta na polju zaslišala kmeta. Kar so posneli na kamero, te nasmeje do solz!VIDEO: Legendarni Dirk Nowitzki navijače Luke Dončića nagovoril v slovenščiniOče je pitbullu pustil spati s hčerko. Kar so posnele kamere, obkroža svet!Naveličana je bila svojih tankih las, po preobrazbi je bila druga osebaVIDEO: Tako bo jutri Slovenijo zajelo sneženje, največ snega bo v jutranjih urahKazahstanski pevec šokiral svet s svojim glasom, njegovo petje ti vzame sapoVIDEO: Ne boste verjeli, koliko snega je Avstrijcu ostalo na avtomobiluRekel jim je, naj ne parkirajo pred stavbo. Ker niso poslušali, je sledila lekcija!ŠOK: Sredi gozda naleteli na privezanega kužka, življenje so mu rešili kolesarjiVIDEO: Vili Resnik se vrača v glasbo, to je njegova nova pesem "Diham zate"Na ulici so posneli dedka s kužkom, s svojo predanostjo sta obkrožila svet4-letna deklica na oder talentov stopila s psom, nastop je prevzel sodnikeKdaj ste bili nazadnje srečni? To je posnetek, ki je svetu dal misliti...