Slovenci maske uporabljamo narobe: Medicinska sestra pokazala pravilen način!

Služba za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb je v UKC Ljubljana posnela video posnetek, v katerem je medicinska sestra pokazala pravilen postopek pri uporabi zaščitne maske.

Mnogi Slovenci namreč še vedno zaščitne maske nosimo narobe, zato je prav, da se naučimo pravilne uporabe!

Maske lahko nameščamo s trakovi ali pa uporabljamo maske, ki se nameščajo z elastiko. Pred namestitvijo maske poskrbimo, da so naše roke čiste. V domačem okolju jih umijemo z milom, v zdravstvenem okolju jih razkužimo. Ko masko vzamemo iz embalaže, se ne smemo dotikati ničesar drugega.


Po pravilni namestitvi maske se moramo še enkrat prepričati, če ta pravilno tesni. Masko lahko uporabljamo največ 2 uri, po uporabi pa jo moramo tudi pravilno odstraniti.

Maske obenem nikoli ne shranjujemo za poznejšo uporabo, nikoli pa je ne smemo prijemati na sprednji strani, saj je tam najbolj umazana. Poglejte si uporabne nasvete, kako pravilno uporabljati zaščitno masko in kakšne so najpogostejše napake pri njeni uporabi.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Zmago Jelinčić: "Delavec bo dobil manj denarja, kot tisti, ki je lenuh in ne dela!"Učitelj je vsak dan kaznoval dečka, ker je zamudil v šolo: Resnica ga je ganila do solz!Mucka nasmejala svet: Tako se je odzvala, ko ji je lastnik zakril okno!Beg pred policisti predvajali v živo: Sledila je grozljiva nesreča!Kanadčan od blizu posnel luno: Je na kamero ujel nezemljane?Nenavaden gost na avtocesti: Posnetek je uspešnica na spletu!Zmago Jelinčič brez dlake na jeziku: To je povedal o koronavirusu!Motorist se je maščeval vozniku, ki mu je pokazal sredinca in vanj vrgel steklenicoLisica ji je med snemanjem ukradla mobilni telefon: Posnetek ti bo polepšal dan!Na smučišču je v snegu našel žensko: Tako ji je rešil življenje!Pred domom v Trzinu ganili starejše: Tako sta zapela Alenka Gotar in njen mož!Dramatičen posnetek v zraku: Pri hitrosti 320 km/h je treščil v drugega padalca!Oče in hčerka zapela kot Andrea Bocelli in Celine Dion: Njun nastop ruši rekorde!Romi izkoristili odprta vrata v Krškem: Njihovo krajo so posneli na kamero!Tilen Artač v parodiji zapel kot Avseniki: Tako izgleda življenje v bloku!Novinarka poročala o virusu, ko je do nje pristopil moški: Policisti so ga aretirali!Župnik iz Bohinja z novim posnetkom: "To je skrivnost, ki jo noben virus ne premaga!"Na ulici so zaigrali skladbo Beethovna: Njihov nastop ti bo naježil kožo!Beluga kit prvič v življenju videl pingvinaSlovenec zapel ljudsko uspešnico: Njegov nastop je pravi balzam za dušo!Posnetek meteorja pri Ajdovščini: Videti ga je bilo pri belem dnevu!Izbral je napačen dan za oranžno majico: Policisti so ga pretepli po krivem!Kvatropirci zapeli svojo pesem iz karantene: Njihovo petje te bo navdušilo!Mladiček pritlikavega povodnega konja pokazal, kako se potapljaOče in hčerka zapela pesem "True Colors": Njun nastop je poezija za dušo!