Slovenci maske uporabljamo narobe: Medicinska sestra pokazala pravilen način!

Služba za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb je v UKC Ljubljana posnela video posnetek, v katerem je medicinska sestra pokazala pravilen postopek pri uporabi zaščitne maske.

Mnogi Slovenci namreč še vedno zaščitne maske nosimo narobe, zato je prav, da se naučimo pravilne uporabe!

Maske lahko nameščamo s trakovi ali pa uporabljamo maske, ki se nameščajo z elastiko. Pred namestitvijo maske poskrbimo, da so naše roke čiste. V domačem okolju jih umijemo z milom, v zdravstvenem okolju jih razkužimo. Ko masko vzamemo iz embalaže, se ne smemo dotikati ničesar drugega.


Po pravilni namestitvi maske se moramo še enkrat prepričati, če ta pravilno tesni. Masko lahko uporabljamo največ 2 uri, po uporabi pa jo moramo tudi pravilno odstraniti.

Maske obenem nikoli ne shranjujemo za poznejšo uporabo, nikoli pa je ne smemo prijemati na sprednji strani, saj je tam najbolj umazana. Poglejte si uporabne nasvete, kako pravilno uporabljati zaščitno masko in kakšne so najpogostejše napake pri njeni uporabi.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Modrijani ganili z novo pesmijo: Jokali boste ob videospotu!Oče na poroki ganil nevesto: Ko je videla, kaj počne, je zajokala!Slovenec ob dinozavru posnel ženo: Njegov posnetek je doza smeha!Posnetek papig, ki je obkrožil svet: Pogovarjali sta se kot ljudje!VIDEO: Drama na 24 ur: Soočenje, ki ga je zaznamoval Zmago Jelinčič!Posnetek kužka, ki je ganil svet: Tako se je opravičil svojemu prijatelju!Kmetovalec je obiskal svojo kozo: Njun pogovor te bo nasmejal do solz!Oblekel se je v dedka, nato navdušil množico: Tako je zaigral na klavir!Voznik navdušil s posnetkom: Poglej, kako je parkiral svoje vozilo!Na talentu je rocker zaigral pesem Lady Gaga: Sodniki so bili navdušeni!15-letna deklica ganila sodnike: Tako je zapela na odru ameriškega talenta!Orel je jajca izlegel na balkonu: Tako je žival hranila lastnica!Paralizirana mucka je znova shodila: Posnetek ti bo polepšal dan!Takšen prizor lahko doživiš samo v Rusiji: Medved ob lastniku jedel jabolka!Filip ganljivo zapel s slepo prijateljico: Njun nastop je poezija za dušo!Mož je pristal na vozičku, uteho je našla v petju: Njen nastop je ganil sodnike!Kmet v hlevu ostal brez besed: To so s potepuško mucko počele njegove krave!Zmedena lepotica na črpalki: Kar je počela, je nasmejalo mnoge!SMEH: Kalamari odnesli ministra Hojsa: Tako se šali Denis Avdić!Tudi policisti delajo napake: Takšne neumnosti počnejo na cestah!Jelinčič vztraja pri svojem: "Študenti, ki so doma pri mamici, ne bi smeli dobiti denarja!"Posnetek Jelinčiča v družbi Bavčarja, ki obkroža Slovenijo: "Narod je glup!"Pilot poletel z mladičkom šimpanza: Razlog te bo ganil do solz!Pogled, ki jemlje sapo: Iz zraka so posneli čudovito lepoto Triglava!Prizor nad Singapurjem, ki jemlje sapo: Posneli so ognjeno mavrico!