Slovenci splezali na Trboveljski dimnik, posnetek podviga jemlje sapo

Trboveljski dimnik, znan tudi pod imenom dimnik TET Trbovlje, je 360 metrov visok dimnik Termoelektrarne Trbovlje, ki obenem velja za najvišjo zgradbo v Sloveniji ter najvišji dimnik v Evropi.

Prav zaradi svoje višine je vedno bolj priljubljen pri tistih, ki iščejo vedno nove poti za dodaten adrenalin!

Zgradili so ga leta 1976, ko so nadomestili le 80 metrov visok dimnik. Ob novi pridobitvi se je onesnaženost zraka z žveplovim dioksidom razporedila bolj enakomerno po vsej Sloveniji.

Trboveljski dimnik je zasnovan tako, da bi lahko prenesel potres do 10. stopnje po Mercallijevi lestvici, ob močnem vetru pa niha do skoraj enega metra.

Te dni je na dimnik splezal tudi Bojan Pintar skupaj s prijatelji, na vrhu pa s pomočjo 360-stopinjske kamere posnel dih jemajoč prizor. Poglejte si, kakšnemu razgledu so bili te dni priča fantje iz Slovenije, ko so preplezali 360 metrov visok dimnik v Trbovljah!
0
JeklenaPest
Pred 11 tedni
Zgleda, da so res visoko. Na njihovem mestu pa bi jaz raje izbral dan brez megle...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Posnetek nesreče tovornjaka na ljubljanski obvoznici, ki je šokirala SlovenijoBesede o nesreči tovornjaka s cisterno, ki bi jih moral prebrati vsak voznikVIDEO: Luka Dončić zadel nemogoče, komentatorja sta ostala brez besedVIDEO: Z motorko je prestrašil prijatelja: Potegavščina se je slabo končala!Ruski specialci z orožjem ustavili voznika: Poteza je žensko pustila v šoku!SMEH: Prizor iz Benetk obkrožil svet: Delal je "selfie" in padel v kanal z vodo!Deklica iz Brazilije v cerkvi zapela "Hallelujah", njen glas ti bo naježil kožoVIDEO: Rusinje navdušile Slovenijo: Tako so zapele za Zmaga Jelinčiča!VIDEO: Grozljivka iz Avstralije: Ogromna toča je uničila vse pred seboj!Bosanec pokazal, kako se Bosanci obnašajo v Nemčiji in kako v BosniVIDEO: Denis Avdić gostil 10-letno Slovenko, ki na spletu objavlja posnetkeVIDEO: V Piranu tuli sirena za nevarnost: Mesto je pod vodo!Kitajski kmet postal senzacija s 70.000 kokošmi: Svet je navdušil s prosto rejo!Vid Valič v publiki napačnega vprašal glede položajev pri seksuParodija nasmejala Slovenijo: Spet so si privoščili Zorana Jankovića!Sredi noči je zapela operno pesem: Ne boste verjeli, kako so se odzvali sosedje!Vdova je mislila, da bo za vedno sama: To je prizor, ki mu je vsak dan priča pod oknom!VIDEO: Kaos v Dalmaciji: Razburkano morje povzročilo ekstremne razmere!Posnetek iz Srbije navdušil Balkan: Najprej sta plesala, nato so se jima pridružili drugi!VIDEO: Izvir Hublja ob preteklem deževju pokazal svojo pravo močRazgreto kocko jekla z mostu vrgli v vodo, sledila je eksplozijaSivi kit zaplaval pod surferji, prizor iz zraka jemlje sapoKužka je spustila na sneg, ta je z reakcijo nasmejal vsakogarVIDEO: Imate doma kužka? To je posnetek, ob katerem boste jokali kot dež!Policist v civilu izsilil prednost motoristu: To je storil, ko je videl kamero!