Slovenci splezali na Trboveljski dimnik, posnetek podviga jemlje sapo

Trboveljski dimnik, znan tudi pod imenom dimnik TET Trbovlje, je 360 metrov visok dimnik Termoelektrarne Trbovlje, ki obenem velja za najvišjo zgradbo v Sloveniji ter najvišji dimnik v Evropi.

Prav zaradi svoje višine je vedno bolj priljubljen pri tistih, ki iščejo vedno nove poti za dodaten adrenalin!

Zgradili so ga leta 1976, ko so nadomestili le 80 metrov visok dimnik. Ob novi pridobitvi se je onesnaženost zraka z žveplovim dioksidom razporedila bolj enakomerno po vsej Sloveniji.

Trboveljski dimnik je zasnovan tako, da bi lahko prenesel potres do 10. stopnje po Mercallijevi lestvici, ob močnem vetru pa niha do skoraj enega metra.

Te dni je na dimnik splezal tudi Bojan Pintar skupaj s prijatelji, na vrhu pa s pomočjo 360-stopinjske kamere posnel dih jemajoč prizor. Poglejte si, kakšnemu razgledu so bili te dni priča fantje iz Slovenije, ko so preplezali 360 metrov visok dimnik v Trbovljah!
0
JeklenaPest
Pred 2 tedni
Zgleda, da so res visoko. Na njihovem mestu pa bi jaz raje izbral dan brez megle...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Sebi je znižal, zaposlenim pa zvišal plačo: Hvaležni delavci so ga ganili do solz!VIDEO: Luka Basi udaril z novim hitom "Meta", pesem je že prava uspešnicaVIDEO: Prizor sredi gozda navdušil Slovence! Poglej, kaj je posnela kameraKolesar prevozil rdečo luč in zadel pešca: Ne boste verjeli, kaj je storil zatemSimpatična 4-letna deklica prevzela splet: Tako je z očetom pela pesem "Señorita"Buldog z reakcijo nasmejal splet: Tako se je odzval, ko je bila igralka v težavah!Modrijani zapeli svojo prvo pesem "Daleč je dom", nastop prevzel SlovenceTakšnega igranja na kitaro še niste videli! Na talentu je sezul sodnikeVIDEO: Posnetek gasilcev, ki je danes zgrozil Slovenijo: To so posneli na avtocesti!Malčka na ulici ganila svet: To sta storila, ko sta se po dolgem času videla!Psička v bolečinah čakala na cesti, nato so ji dobri ljudje rešili življenjeSMEH: Pred vozilom je stopil na cesto, nato hitro dobil poučno lekcijoVIDEO: Jezni tovornjakar s posnetkom obkroža Slovenijo: Tako se vozijo politiki!VIDEO: Tovornjakar šokiral Hrvaško: Grozljivo prehitevanje so posnele kamere!Na odru talenta očarala sodnike: 12-letna deklica iz Senegala senzacija na spletu!Žejnemu pasavcu pomagal tovornjakar, posnetek je senzacija na spletuBlagajničarka iz Srbije roparju dala vetra, ko jo je napadel z izvijačemHodil je sredi ceste, ko ga je zadel voznik: Poglej, kaj je zatem storil kuža!Nekdo jim je kradel zelenjavo z vrta: Kar je posnela kamera, je nasmejalo svet!VIDEO: Drama na tekmi v Stožicah: Slovenija po preobratu do zmage nad IzraelomVIDEO: Prihod nevihte v Puli, oblaki so izgledali kot pošastVIDEO: Mestni redar v Piranu stekel v ogenj, da bi 14-letniku rešil življenjeNa avtocesti se je vozil kar s formulo, policisti zdaj iščejo voznika10-letna deklica prevzela sodnike: Njen glas ti pokonci dvigne kocine!Kakšen šok za voznika: Pred policistom zaradi avtovleke končal na strehi