Slovenci splezali na Trboveljski dimnik, posnetek podviga jemlje sapo

Trboveljski dimnik, znan tudi pod imenom dimnik TET Trbovlje, je 360 metrov visok dimnik Termoelektrarne Trbovlje, ki obenem velja za najvišjo zgradbo v Sloveniji ter najvišji dimnik v Evropi.

Prav zaradi svoje višine je vedno bolj priljubljen pri tistih, ki iščejo vedno nove poti za dodaten adrenalin!

Zgradili so ga leta 1976, ko so nadomestili le 80 metrov visok dimnik. Ob novi pridobitvi se je onesnaženost zraka z žveplovim dioksidom razporedila bolj enakomerno po vsej Sloveniji.

Trboveljski dimnik je zasnovan tako, da bi lahko prenesel potres do 10. stopnje po Mercallijevi lestvici, ob močnem vetru pa niha do skoraj enega metra.

Te dni je na dimnik splezal tudi Bojan Pintar skupaj s prijatelji, na vrhu pa s pomočjo 360-stopinjske kamere posnel dih jemajoč prizor. Poglejte si, kakšnemu razgledu so bili te dni priča fantje iz Slovenije, ko so preplezali 360 metrov visok dimnik v Trbovljah!
0
JeklenaPest
Pred 3 meseci
Zgleda, da so res visoko. Na njihovem mestu pa bi jaz raje izbral dan brez megle...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Šok za Miho Deželaka: Na cesti so ga ustavili policaji!Do solz sta nasmejala sodnike: Poglej, kaj sta počela na talentu!Nastop, ki je ganil sodnike: Bori se z rakom, na talentu je dobila zlati gumb!Lastnik zasačil kužka, ko je zbežal zdoma: Tako mu je bilo žal!VIDEO: Voznik je parkiral na tujem posestvu: Kmet mu je pokazal hudiča!Moški nahranil mladičke štorklje: Posnetek je uspešnica na spletu!Deželak zajokal ob žalostni zgodbi: Izvedel je, da 18-letnega Bora ni več!Denis Avdić iskreno o Deželaku: Močne besede, ki odpirajo oči in srce!Medvedja družina se je ohladila v bazenu: Posnetek ima že 8 milijonov ogledov!Žensko je odpeljal rešilec: Takšen ganljiv prizor so posneli reševalci!Očka padel s hčerko v naročju: Poglej, kako jo je obvaroval med padcem!Parodija na Sanjski moški: Posnetek, ki je nasmejal Slovenijo!Dojenčica ni prepoznala očeta, ko si je obril bradoVIDEO: Morski pes v Dalmaciji zaplaval na obaloVIDEO: Posnetek iz Ljubljane: Med napadom so jih posnele varnostne kamere!Prijazen kuža potolažil moškega, ki je pred kratkim izgubil psaVIDEO: Prizor, ki je razjezil Slovence: Takšno nesnago za seboj pušča mladina!Zdravniki so rekli, da 15-letnica ne bo več hodila: Tako je mamo ganila do solz!VIDEO: Francoski buldog lastnika med spanjem pokril z odejoTako navdušena je bila mala deklica, ko je šla z očetom na ribolovNor posnetek kolesarjev in motorista, ki na spletu ruši rekordeVIDEO: Grozljivka na EP: Danskega nogometaša oživljali na igrišču!Oto Pestner zapel legendarno pesem "Čebelar", nastop je navdušil SlovencePosneli morskega psa, ki je preživel veliko bojev v morjuJan Plestenjak navdušil Slovenijo: Prisluhni njegovi novi pesmi "Zgoraj je nebo"