Slovenci splezali na Trboveljski dimnik, posnetek podviga jemlje sapo

Trboveljski dimnik, znan tudi pod imenom dimnik TET Trbovlje, je 360 metrov visok dimnik Termoelektrarne Trbovlje, ki obenem velja za najvišjo zgradbo v Sloveniji ter najvišji dimnik v Evropi.

Prav zaradi svoje višine je vedno bolj priljubljen pri tistih, ki iščejo vedno nove poti za dodaten adrenalin!

Zgradili so ga leta 1976, ko so nadomestili le 80 metrov visok dimnik. Ob novi pridobitvi se je onesnaženost zraka z žveplovim dioksidom razporedila bolj enakomerno po vsej Sloveniji.

Trboveljski dimnik je zasnovan tako, da bi lahko prenesel potres do 10. stopnje po Mercallijevi lestvici, ob močnem vetru pa niha do skoraj enega metra.

Te dni je na dimnik splezal tudi Bojan Pintar skupaj s prijatelji, na vrhu pa s pomočjo 360-stopinjske kamere posnel dih jemajoč prizor. Poglejte si, kakšnemu razgledu so bili te dni priča fantje iz Slovenije, ko so preplezali 360 metrov visok dimnik v Trbovljah!
0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
Zgleda, da so res visoko. Na njihovem mestu pa bi jaz raje izbral dan brez megle...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Slovenke zapele na dopustu: Njihov nastop na spletu podira rekorde!Posnetek male mucke senzacija na spletu: Lastnici je kazala, kako nevarna je!Čudovit nastop, ki obkroža Slovenijo: Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi?Izjemen posnetek Slovencev: Poglej, kaj so počeli pod Solkanskim mostom!Deklici sta podarila prav posebno škatlo: Darilo jo je ganilo do solz!Kako napadejo morski psi: Človeška kri proti ribji krvi!Mati in hčerka zapeli pesem iz Titanika: Njun nastop je balzam za dušo!Mucka zaspala skupaj s piščančkom: Posnetek je uspešnica na spletu!Kvatropirci ganili z nastopom: Tako so zapeli pred hišo Oliverja Dragojevića!Potapljač posnel podmornico, ko je peljala pod njimVidra je bežala pred lačno orko: Poglej, kako si je rešila življenje!Narava pokazala moč v Italiji: Nad obalo se je znesla tromba!Mladiček volka srečal malega kužka: Takšen prizor so posneli!Izgubljeni kuža na ulici prepoznal veterinarja: Tako ga je prosil za pomoč!Janez Janša s pozdravom kolesarjem: Takšen prizor je posnel na vrhu Triglava!Radijski voditelj iz Slovenije pokazal talent: Navdušil je s svojo pesmijo!Divji tiger napadel tigra v živalskem vrtuVIDEO: Neverjeten prizor na Hrvaškem: Z vozilom je zapeljal kar v morje!Besede, ki so zgrozile Slovence: Tako na spletu žalijo slovenske novinarje!Strela na pašniku zadela kravoMladiček nosoroga raznežil splet: Tako se je v živalskem vrtu igral z oskrbnikom!Prodajalka pregnala roparja: Njeno lekcijo so posnele kamere!Med sprehodom je srečal košuto: Poglej, kakšen prizor je posnel!Posnetek, ki je razjokal svet: Ženska zapustila svojega psa, kot da je smet!Grozljivka za ekipo gasilcev: Skoraj bi jih zadela goreča pnevmatika!