Slovenec dobil kazen v višini 1.000 EUR, ker je prijatelju pomagal prekriti streho

Slovenijo te dni obkroža izpoved Dolenjca po tem, ko je svojemu daljnemu sorodniku brezplačno pomagal pri prekrivanju strehe. Nekdo ga je prijavil, finančna uprava pa ga je obtožila dela na črno.

Prejel je kazen v višini 1.000 evrov, njegov zapis na Facebooku pa je požel veliko medijsko pozornost.

"Ker sem pri svojem prijatelju Jožetu pomagal brezplačno postaviti opaž in namestiti nazaj streho na njegovi 40 let stari hiši me je gnila država kaznovala s 1000 evrov kazni. Brez možnosti pritožbe. Sva pa s prijateljem Jožetom "šele" v četrtem kolenu v sorodu in po obrazložitvi finančnih policajev mu ne smem pomagat," se glasi zapis, ki je te dni obkrožil Slovenijo.


Screenshot, Facebook
Avtor je med komentarji še zapisal, da ga je finančna policija štirih mož v čeladah obkolila s pištolami, ko so iz kombija opazili hišo brez strehe. Iz Fursa pojasnjujejo, da uslužbenci uprave čelade nosijo zaradi varstva pri delu, pištola pa predstavlja del uniforme.

Na Fursu obenem poudarjajo, da vas ne bodo oglobili v primeru preprečevanja ali pri odstranitvi posledic naravnih in drugih nesreč, brez skrbi pa ste lahko tudi ob pomoči v vinogradih.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Slovenec je zbolel za rakom: Njegov posnetek danes obkroža Slovenijo!Hrvat skupaj z lepotico zaigral pesem iz Titanika: Njun nastop žanje rekorde!VIDEO: Deček iz Rusije prevzel svet: Zapel je tako, kot bi zapel Freddie Mercury!VIDEO: Deklica prvič videla novorojeno sestrico: Njena reakcija gane do solz!VIDEO: Italijanki se smeji vsa Slovenija: Njena izjava te bo pustila brez besed!Na hrvaškem talentu 14-letnik raznežil sodnike: Zapel je pesem Oliverja Dragojevića!Pes je vsak dan preskočil ograjo: Ko ga je lastnica našla, je zajokala od žalosti!VIDEO: Marko Bandelli "udaril" z govorom: Smeha med poslanci ni manjkalo!Deklica iz Bosne zapela pesem "Moj lipi andjele", ki jo je pel Oliver DragojevićPsička sredi noči ostala pred vrati: Pozvonila je lastnikom, da ji odklenejo!Deček senzacija na spletu: Pred sošolci je zaigral legendarno pesem Queenov!Vid Valič v publiki napačnega vprašal glede položajev pri seksuVIDEO: Grozljivka iz Slovenije: Bežal pred policijo, nato se je prevrnil!Kako zobni aparat skozi leta popravi zobeDojenček zlezel na rob stopnic: Pred padcem ga je rešila mucka!Ruski specialci z orožjem ustavili voznika: Poteza je žensko pustila v šoku!Jezikavi malček obkrožil splet: Učiteljico je poslal v...VIDEO: Malčka sta zaplesala pred kamerami: Njun ples na spletu ruši rekorde!VIDEO: Tilen Artač nasmejal kot Vlado Kreslin: Zapel je parodijo o martinovanju!Štajerc pregloboko pogledal v kozarec: Tako je zapel na martinovo!Ne boste verjeli, kaj je storil nogometaš Seville: Poglej, kako je preprečil zadetek!Martinovanje po slovensko: Tako je jodlal pod dozo alkohola!VIDEO: V Piranu tuli sirena za nevarnost: Mesto je pod vodo!VIDEO: Posnetek senzacija na spletu: Ples kužka te bo pustil brez besed!VIDEO: Prinesla je pošto, nato je prijaznega kužka pošpricala s solzivcem