Slovenec dobil kazen v višini 1.000 EUR, ker je prijatelju pomagal prekriti streho

Slovenijo te dni obkroža izpoved Dolenjca po tem, ko je svojemu daljnemu sorodniku brezplačno pomagal pri prekrivanju strehe. Nekdo ga je prijavil, finančna uprava pa ga je obtožila dela na črno.

Prejel je kazen v višini 1.000 evrov, njegov zapis na Facebooku pa je požel veliko medijsko pozornost.

"Ker sem pri svojem prijatelju Jožetu pomagal brezplačno postaviti opaž in namestiti nazaj streho na njegovi 40 let stari hiši me je gnila država kaznovala s 1000 evrov kazni. Brez možnosti pritožbe. Sva pa s prijateljem Jožetom "šele" v četrtem kolenu v sorodu in po obrazložitvi finančnih policajev mu ne smem pomagat," se glasi zapis, ki je te dni obkrožil Slovenijo.


Screenshot, Facebook
Avtor je med komentarji še zapisal, da ga je finančna policija štirih mož v čeladah obkolila s pištolami, ko so iz kombija opazili hišo brez strehe. Iz Fursa pojasnjujejo, da uslužbenci uprave čelade nosijo zaradi varstva pri delu, pištola pa predstavlja del uniforme.

Na Fursu obenem poudarjajo, da vas ne bodo oglobili v primeru preprečevanja ali pri odstranitvi posledic naravnih in drugih nesreč, brez skrbi pa ste lahko tudi ob pomoči v vinogradih.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Parkiral je kar na polju: Poglej, kakšno lekcijo mu je dal kmet!Po krivem je bil zaprt 37 let, zdaj je zapel na talentu: Nastop ti naježi kožo!Drama v parlamentu, poslanca sta si skočila v lase: "Kaj si misliš da si?!"Miha Deželak v solzah razkril skrivnost: Jokali so tudi sodelavci!Tilen Artač nasmejal s parodijo! Zapel je kot Vili Resnik: "Naj Hrvati slišijo"Pevski zbor, ki ga sestavljajo brezdomci: Na talentu so osvojili zlati gumb!Plesali so v parku, nato sta prišla policista na konjih: Posnetek je navdušil splet!Voznik na cesti posnel vrano in ježa: Ni mogel verjeti, kaj je počela ptica!VIDEO: V dolini Soče prenovili staro hišo: Poglejte, kako izgleda notranjost!Slovenka na citre zaigrala hrvaško uspešnico, ki jo prepeva SeverinaDarja Gajšek zaigrala na harmoniko: Njen nastop obkroža Slovenijo!Lastnik zavrgel psičko z mladički: Dneve ga je čakala, a se ni vrnil ponjo!Malček prvič slišal skladbo Beethovna: Njegova reakcija te bo ganila do solz!Papiga, ki ti polepša dan: Tako se je smejala, ko je izstopila iz sobe!Kuža jokal od sreče: Po dveh mesecih je znova videl svojo lastnico!Zgrožen voznik v Srbiji: "Tudi v Nemčiji stopiš na plin, ko te prehitevajo?"Kaos na avtocesti: Tako je reševalcem na pomoč priskočil motorist!Trije gasilci nastopili na britanskem talentu: Njihov glas te bo očaral!VIDEO: Policisti mirne protestnike v Ljubljani strpali v maricoNe boste verjeli, kaj nas letos čaka na morju: "To je višek ukrepov!"Deklica na talentu očarala sodnike: Njen pevski talent te bo navdušil!Izjemen nastop moškega s Havajev: Tako je zapel pesem Hallelujah!Oče in sin blestela na talentu: Zapela sta uspešnico Franka Sinatre!Obiskala je vasico na Japonskem, v kateri živi na tisoče lisicNovinar obiskal poslanca Miho Kordiša: To mu je podaril, ko je spal ob 13:15