Slovenski podjetnik 400 delavcem dal 1714 evrov regresa: "Raje zaploskajte sebi, zaslužili ste ga..."

Po novem je regres do višine povprečne slovenske plače, ki trenutno znaša 1.714 evrov bruto, neobdavčen. To pomeni, da bodo delavci na svoje račune prejeli natanko toliko, kot jim bodo nakazali delodajalci.

Po pravilih regres ne sme biti nižji od minimalne plače, ki znaša 887 evrov, podjetniki pa se o izplačilu odločajo po lastni presoji.

Največ regresa bodo po poročanju spletne strani 24ur.com dobili delavci Zavarovalnice Triglav in Skupine HSE s Tešem na čelu. Prvi bodo na račun prejeli 1.972 evrov regresa, drugi pa 67 evrov manj. Ker je regres v tem primeru večji od povprečne slovenske plače, bodo morali nekaj malega odšteti še za dohodnino in prispevke.


spletno Delo, Youtube
Med slovenskimi podjetniki se je pri izplačilu regresa najbolj izkazal Marjan Batagelj. Uspešen podjetnik, ki ima v lasti tudi Postojnsko jamo, je v teh dneh vsem zaposlenim razdelil regres. Delavcev je nekaj čez 400, vsakemu pa je Marjan Batagelj s podjetjem izplačal po 1.714 evrov.

Novinar Bojan Požar je na Twitterju zapisal, da so mu delavci ob omenjeni novici ploskali, on pa jim je dejal, naj raje zaploskajo sebi, saj so si regres zaslužili.

Bi se lahko mnoga slovenska podjetja zgledovala po Marjanu Batagelju, ki je med svoje delavce razdelil zaslužek?

Marjan Batagelj o uspešnem podjetništvu (23. december 2013):
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Luka Sešek zapel pesem Zale in Gašperja! Z nastopom je navdušil mnoge...VIDEO: Slovenca v gozdu srečala medveda: Klicala sta ga in mu žvižgala...VIDEO: Drama na nacionalki! Kandidat omedlel med prenosom v živo...VIDEO: Med vožnjo ostala brez besed! Pot so ji prekrižali medvedji mladički...VIDEO: Ganljiva poroka Tjaše in Uroša! Poročne trenutke so ujele kamere...SMEH: Tako se na cestah obnašamo Slovenci: "Prometni predpisi so samo za šibke!"VIDEO: Starša sta jo ganila do solz! To je presenečenje, ki mu je bila priča hčerkaVIDEO: Odličen rezultat Zale in Gašperja! Zmago na Evroviziji 2019 slavila NizozemskaVIDEO: Kakšna enajstmetrovka!? Takega zadetka v Sloveniji še niste videli...Pet moških je zapelo med čudovitimi gorami, s posnetkom so prevzeli ves svetVIDEO: Kjer je volja, tam je pot! To je posnetek, ki obkroža socialna omrežja...VIDEO: Poglejte, kakšno ganljivo pesem je oče napisal pokojnemu Viljemu JulijanuVIDEO: Zapeljal je naravnost pred gasilce, trčenju se niso mogli izognitiVIDEO: Zapeli so pesem Zale in Gašperja! Tako se sliši njihova izvedba "Sebi"...VIDEO: Ženi je čez obraz prilepil depilacijski trak! Zanj se ni končalo dobro...VIDEO: Najbolj nenavadni finalisti Evrovizije 2019! Islandija vas bo šokirala...VIDEO: Imamo že zmagovalko Evrovizije 2019? To je država, ki ji kaže najbolje...VIDEO: Arnold Schwarzenegger doživel šok! Z vso silo ga je brcnil v hrbet...VIDEO: Ne boste verjeli, kaj so storili z avtomobilom SlovencaVIDEO: Deklica je hotela kupiti drago ogrlico! Posnetek te bo ganil do solz...Lisica se je pretihotapila do kurnika! Tako je kuža kokoškam rešil življenje...VIDEO: Otroci iz Slovenije zapeli "Hallelujah", njihov nastop je balzam za dušoSimon je prekinil njegov nastop! Kar je storil na koncu, je razjokalo mnoge...VIDEO: Poljakinje iz Evrovizije navdušile: Tako so zapele uspešnico Metallice!VIDEO: Kamere posnele grozljiv prizor: Tako se je porušil jez na jezeru Dunlap!