Slovenski podjetnik 400 delavcem dal 1714 evrov regresa: "Raje zaploskajte sebi, zaslužili ste ga..."

Po novem je regres do višine povprečne slovenske plače, ki trenutno znaša 1.714 evrov bruto, neobdavčen. To pomeni, da bodo delavci na svoje račune prejeli natanko toliko, kot jim bodo nakazali delodajalci.

Po pravilih regres ne sme biti nižji od minimalne plače, ki znaša 887 evrov, podjetniki pa se o izplačilu odločajo po lastni presoji.

Največ regresa bodo po poročanju spletne strani 24ur.com dobili delavci Zavarovalnice Triglav in Skupine HSE s Tešem na čelu. Prvi bodo na račun prejeli 1.972 evrov regresa, drugi pa 67 evrov manj. Ker je regres v tem primeru večji od povprečne slovenske plače, bodo morali nekaj malega odšteti še za dohodnino in prispevke.


spletno Delo, Youtube
Med slovenskimi podjetniki se je pri izplačilu regresa najbolj izkazal Marjan Batagelj. Uspešen podjetnik, ki ima v lasti tudi Postojnsko jamo, je v teh dneh vsem zaposlenim razdelil regres. Delavcev je nekaj čez 400, vsakemu pa je Marjan Batagelj s podjetjem izplačal po 1.714 evrov.

Novinar Bojan Požar je na Twitterju zapisal, da so mu delavci ob omenjeni novici ploskali, on pa jim je dejal, naj raje zaploskajo sebi, saj so si regres zaslužili.

Bi se lahko mnoga slovenska podjetja zgledovala po Marjanu Batagelju, ki je med svoje delavce razdelil zaslužek?

Marjan Batagelj o uspešnem podjetništvu (23. december 2013):
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Tako sta si v lase skočila Zoran Janković in Zmago Jelinčič!Kamere posnele komedijo: Ne boste verjeli, kje je parkirala!Medicinska sestra šokirala z resnico o smrtonosnem virusu iz KitajskeVoznik na Madžarskem posnel prizor, ki jemlje sapo: Tega ne vidiš vsak dan!Papiga iz Splita poskrbela za smeh: Takšne vragolije počenja ob 6. uri zjutraj!Nastop, ki je Hrvaško dvignil na noge: 20-letni Filip zapel z angelskim glasom!VIDEO: Posnetek z gorenjske avtoceste: Tako se je prevrnil voznik kombija!Nov šok za Avstralijo po požarih: Prizadele so jih poplave, toča in oblaki prahu!SMEH: Privoščili so si Karla Erjavca: Prisluhni, kaj bo počel zdaj!Babica na talentu obnorela sodnike: Dokazala je, da so leta samo številka!VIDEO: Slovenec zapel kot Zdravko Čolić: Njegov nastop te bo navdušil!Klemen Slakonja oponašal petje Jana Plestenjaka: Smeha ni manjkalo!Nastop, ki je navdušil Slovence: Tako so zaigrali in zapeli dve svoji pesmi!2-letni deček zmagovalec španskega talenta: Njegov nastop te bo navdušil!Voznik tovornjaka zgrožen: To je na avtocesti počel idiot pred mano!Ott Tanak doživel grozljivo nesrečo na WRC reliju v Monte CarluVoznik tovornjaka poskrbel za šok: Zapeljal je naravnost v helikopter!Kamera v policijskem vozilu posnela šok: Trčil je v stoječ tovornjak!Kužka so mučili in ga zapustili kot smet: Zdaj je končno našel ljubezen!Vodna tromba na Ferskih otokih, posnetek ti vzame sapoSramežljiva najstnica v šovu The Voice Kids zapela pesem Lady GagaKolesarka posnela prizor, ki lomi srce: Lastniki so ob cesti odvrgli kužka!Turčijo prizadel uničujoč potres, splet obkrožili grozljivi posnetkiGrozljivka iz Rusije: Pešci so se za las izognili tragičnemu koncu!Snežni metež v Kanadi: Tako je sneg v 24 urah prekril hišo!