Slovenski podjetnik 400 delavcem dal 1714 evrov regresa: "Raje zaploskajte sebi, zaslužili ste ga..."

Po novem je regres do višine povprečne slovenske plače, ki trenutno znaša 1.714 evrov bruto, neobdavčen. To pomeni, da bodo delavci na svoje račune prejeli natanko toliko, kot jim bodo nakazali delodajalci.

Po pravilih regres ne sme biti nižji od minimalne plače, ki znaša 887 evrov, podjetniki pa se o izplačilu odločajo po lastni presoji.

Največ regresa bodo po poročanju spletne strani 24ur.com dobili delavci Zavarovalnice Triglav in Skupine HSE s Tešem na čelu. Prvi bodo na račun prejeli 1.972 evrov regresa, drugi pa 67 evrov manj. Ker je regres v tem primeru večji od povprečne slovenske plače, bodo morali nekaj malega odšteti še za dohodnino in prispevke.


spletno Delo, Youtube
Med slovenskimi podjetniki se je pri izplačilu regresa najbolj izkazal Marjan Batagelj. Uspešen podjetnik, ki ima v lasti tudi Postojnsko jamo, je v teh dneh vsem zaposlenim razdelil regres. Delavcev je nekaj čez 400, vsakemu pa je Marjan Batagelj s podjetjem izplačal po 1.714 evrov.

Novinar Bojan Požar je na Twitterju zapisal, da so mu delavci ob omenjeni novici ploskali, on pa jim je dejal, naj raje zaploskajo sebi, saj so si regres zaslužili.

Bi se lahko mnoga slovenska podjetja zgledovala po Marjanu Batagelju, ki je med svoje delavce razdelil zaslužek?

Marjan Batagelj o uspešnem podjetništvu (23. december 2013):
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Z motorjem se je ustavila na avtocesti: Poglej si, kaj je storil tovornjakar!VIDEO: Grozljiv posnetek trčenja na Hrvaškem: V cestninsko postajo s 150 km/hSMEH: Američana je žena učila bosanskega jezika: Tako ga je potegnila za nos!VIDEO: Grozljivka na štajerski avtocesti: Tak prizor sta posnela med vožnjo!Kužku je pokazala fotografijo: Ker je storil zatem, ti bo takoj ogrelo srce!VIDEO: Takšno reklamo nam delajo tujci: Posnetek naše dežele jemlje sapo!Med dostavo paketa je naletel na kači: Kar je storil, je nasmejalo mnoge!SMEH: Dedek iz Prlekije nasmejal Slovence: "Tako se delajo grdi otroci!"VIDEO: Grozljivka iz Grčije in Italije: Zadela jih je toča, velika kot pomaranča!V gozdu je hodil za medvedom, nato ga je brcnil! Neumnost je takoj obžalovalSMEH: Kravi je rekel, naj se vrne na pašnik! Poglej, kako ga je ubogalaNastop, ki gane: Tako je Freddie Mercury 34 let nazaj zapel in osvojil ves svetSlovenski voditelj jo je zakuhal: To je storil, ko sta mu pomagala iz morjaSMEH: Očka nasmejal ves splet! Tako je hčerko prelisičil, da je nehala jokatiSMEH: Na letališču so mu hoteli zaračunati 100€: Ne boste verjeli, kaj je storil!VIDEO: Hud požar v Zrćah: To so grozljivi prizori, ki so jih posneli turisti!VIDEO: Slovenec sredi Tivolija iztegnil roko: Ne boš verjel, kaj se zgodi zatem!VIDEO: Papiga Kaja znova navdušila: Tako je tokrat igrala štiri v vrsto!VIDEO: Kingstoni preuredili svojo uspešnico: Parodija je nasmejala Slovence!12-letnik prevzel sodnike na talentu: Za svoj nastop je prejel zlati gumb!VIDEO: Prizor kot iz filma: Obalna straža zajela podmornico za tihotapljenje!Pevka podrla Guinnessov rekord: Tako nizkega tona še niste slišali!Kuža v cerkvi ukradel vso pozornost: Poglej si, kako se je odzval duhovnik!Nadzorna kamera posnela grozljivko: Sredi noči je eksplodirala KFC restavracija!VIDEO: Posnetek Slovenca uspešnica na spletu: Tako je opravil "bottle cap challenge"