ŠOK: Ne boste verjeli, koliko je vlada zapravila za maketo o drugem tiru

Država je za deset kvadratnih metrov velik kovinski zabojnik, v katerem je na ogled pettisočkrat pomanjšan projekt za drugi tir, plačala vrtoglavih 133 tisoč evrov. Ob tem ugotavljajo, da je vlada naredila hudo napako.

Največ točk za ponujeno ceno je namreč dobilo podjetje Art Rebel 9, čeprav je ponudilo najvišjo ceno. V navodilih pa jasno piše, da se ponudniku z najnižjo ceno dodeli največje število točk. Kako je torej podjetju Art Rebel 9 uspelo dobiti projekt, ki je bil znova močno preplačan?


Borut Žebret je ob pogledu na dokumente ugotovil, da so se v vladi grdo zmotili ali pa namerno priredili dokumente.

Za nameček se je prestižno draga maketa po petih dneh še pokvarila. Mar predstavniki vlade davkoplačevalce znova vlečejo za nos in s takimi potezami polnijo svoje žepe?

In kaj vse bi lahko dobili za 133.590 evrov? Preverite v prispevku, ki so ga za vas pripravili kolegi iz informativne oddaje na Planetu.
0
Franko Prelc
Pred 14 tedni
To ni moja država!!!
0
Brane Kacjan
Pred 14 tedni
Kupim garažo 10 m2 in postavim notri pravi nov Mercedes, ne maketo avtomobilčka, pa bi bilo veliko ceneje. Pa še radovedneže bi vozil na ogled Cerarja. :)
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Prizor na Koroškem obkroža Evropo, tako so se odprla "nebeška vrata"...VIDEO: Prizor z avtoceste ganil Slovence, to so danes počeli naši gasilci junakiSMEH: Avdić klical v terme, da bi rezerviral fačuzi. To mu je odgovorila zaposlena...VIDEO: Modrijani navdušili z novo pesmijo, ki postaja HIT. Ste jo že slišali?Sin je dolga leta varčeval denar za starša. Poglejte si, kaj jima je kupil...Zdravniki 10 let niso vedeli, kaj je narobe z njo. Življenje sta ji rešila vodovodarja!Mamica se je vedno zbujala utrujena. Ko je nastavila kamero, je ugotovila razlog!Snemal je čredo krav na pašniku. Poglejte si, kako ga je krava prosila za pomoč!Mati je vstala in na hodniku našla otroka. Kamera je razkrila, kdo je bil v njeni sobi!VIDEO: Vesnin fačuzi je dobil svojo pesem. Bo to nov hit med mladimi?VIDEO: To je odziv Vesne po njenemu "fačuziju", znova je nasmejala SlovenijoFant je skupaj z mamo stopil na oder talenta. Ko sta začela peti... Brez besed!Mama panda je zavrnila svojega mladička, nato se je zgodil velik čudežŠOK: To so grozljive prigode, ki jih na naših cestah doživljajo kolesarjiVIDEO: Poglejte si, kako skromna je babica Jana Oblaka! Njene besede te navdušijo...VIDEO: Jezni kolesar pesti kazal slovenskemu vozniku, pred tem pa skozi rdečo...Sramežljiva deklica na talentu šokirala sodnike, prislužila si je zlati gumbVIDEO: Slovenski vozniki navdušili gasilce, to so storili med nesrečo na avtocestiStarejši kuža je prijel povodec. Ko lastnik vidi kam gre, ga oblijejo solze!VIDEO: "Fačuzi" nasmejal tudi naše rokometaše. Poglejte si njihovo reakcijo!Fant jo je grdo potegnil za nos. To je storil, ko je zaspala v njegovem vozilu!Na konju je jahala po cesti, nato pa ŠOK! V konja se je zaletel kolesar...Izgubljena psička 7 mesecev ni videla lastnika. To je prizor, ko ga znova vidi!VIDEO: To je prizor, ki je šokiral prebivalce Kisovca. Poglejte si to moč narave!Posvojenemu kužku se ni mogel nehati smejati. Poglejte si, kako se oglaša!