ŠOK: Ne boste verjeli, koliko je vlada zapravila za maketo o drugem tiru

Država je za deset kvadratnih metrov velik kovinski zabojnik, v katerem je na ogled pettisočkrat pomanjšan projekt za drugi tir, plačala vrtoglavih 133 tisoč evrov. Ob tem ugotavljajo, da je vlada naredila hudo napako.

Največ točk za ponujeno ceno je namreč dobilo podjetje Art Rebel 9, čeprav je ponudilo najvišjo ceno. V navodilih pa jasno piše, da se ponudniku z najnižjo ceno dodeli največje število točk. Kako je torej podjetju Art Rebel 9 uspelo dobiti projekt, ki je bil znova močno preplačan?


Borut Žebret je ob pogledu na dokumente ugotovil, da so se v vladi grdo zmotili ali pa namerno priredili dokumente.

Za nameček se je prestižno draga maketa po petih dneh še pokvarila. Mar predstavniki vlade davkoplačevalce znova vlečejo za nos in s takimi potezami polnijo svoje žepe?

In kaj vse bi lahko dobili za 133.590 evrov? Preverite v prispevku, ki so ga za vas pripravili kolegi iz informativne oddaje na Planetu.
0
Franko Prelc
Pred 27 tedni
To ni moja država!!!
0
Brane Kacjan
Pred 27 tedni
Kupim garažo 10 m2 in postavim notri pravi nov Mercedes, ne maketo avtomobilčka, pa bi bilo veliko ceneje. Pa še radovedneže bi vozil na ogled Cerarja. :)
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovensko društvo zbiralo denar za bolno deklico, mama zdaj doživela šokVIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril, njegov govor danes obkroža SlovenijoVIDEO: Besede migranta zgrozile Evropo: "Preneumni so, da bi se lahko branili!"VIDEO: To je povedala še ena mamica, ki jo je opeharilo slovensko društvoKmetici so se na odru vsi smejali. Ko je začela peti, jih je takoj utišala!Mama je vstopila v kuhinjo, tam pa posnela izjemen talent 13-letne hčerkeVIDEO: Šok za tekmovalce v šovu Bar, posredovati je morala celo policijaVIDEO: Šok sredi Ljubljane! Prečkali so železniške tire, nato pa dobili lekcijoNa poroki nevesta vse ganila do solz! To je naredila za svojega gluhega moža...Konj je ob ograji opazil sosedove krave, posnetek zdaj osvaja internetDalajlama brez dlake na jeziku: Evropa pripada Evropejcem, migranti naj se vrnejo domovKuža je na vso moč tekel za lastnikom, grozljiva resnica ti bo zlomila srceKužku je rekla, da morata do veterinarja. Pred kamero se je delal mrtvega!Je to popoln dom na 37 kvadratih? Ko vidiš notranjost, ostaneš brez besed!VIDEO: Oboroženi so hoteli oropati stavnico, nato jim je vetra dal upokojenecVIDEO: Ruska bodibilderka trenira noč in dan, njenih mišic se ustraši vsak moškiNa zabavo sta prišla policista. Ko začneta plesati, bosta nasmejala tudi tebe!Pred poroko je nevesti umrl oče. Kar je naredil njen brat, jo je ganilo do solz!To se dogaja z vašim telesom, ko namesto tobaka kadite elektronsko cigaretoMed orkanom Florence novinar komaj stal na nogah, nato pa smehVIDEO: Šolar stekel pred avtobus in žalil voznika, nato mu je ta prisolil klofutoVIDEO: Ibrahimović za 500. gol v karieri navdušil z neverjetno mojstrovinoVIDEO: Tako naš čudežni Luka Dončić navdušuje na treningih DallasaZ BMW-jem mu je vzel prednost, nato je dobil svojo karmoVIDEO: Izdajal se je za člana ekipe šova Bar, to je v Ljubljani počel za šankom