ŠOK: Ne boste verjeli, koliko je vlada zapravila za maketo o drugem tiru

Država je za deset kvadratnih metrov velik kovinski zabojnik, v katerem je na ogled pettisočkrat pomanjšan projekt za drugi tir, plačala vrtoglavih 133 tisoč evrov. Ob tem ugotavljajo, da je vlada naredila hudo napako.

Največ točk za ponujeno ceno je namreč dobilo podjetje Art Rebel 9, čeprav je ponudilo najvišjo ceno. V navodilih pa jasno piše, da se ponudniku z najnižjo ceno dodeli največje število točk. Kako je torej podjetju Art Rebel 9 uspelo dobiti projekt, ki je bil znova močno preplačan?


Borut Žebret je ob pogledu na dokumente ugotovil, da so se v vladi grdo zmotili ali pa namerno priredili dokumente.

Za nameček se je prestižno draga maketa po petih dneh še pokvarila. Mar predstavniki vlade davkoplačevalce znova vlečejo za nos in s takimi potezami polnijo svoje žepe?

In kaj vse bi lahko dobili za 133.590 evrov? Preverite v prispevku, ki so ga za vas pripravili kolegi iz informativne oddaje na Planetu.
0
Franko Prelc
Pred 2 meseci
To ni moja država!!!
0
Brane Kacjan
Pred 2 meseci
Kupim garažo 10 m2 in postavim notri pravi nov Mercedes, ne maketo avtomobilčka, pa bi bilo veliko ceneje. Pa še radovedneže bi vozil na ogled Cerarja. :)
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: To naredijo gasilci iz Radovljice, če vozniki ne vzpostavijo reševalnega pasuVIDEO: Janez Janša dobil prirejeno pesem Faraonov! Nasmejali se boste do solz...Odraščal je skupaj s kravico, nato so ju ločili! Poglejte si veselje, ko se znova srečataPismo mlademu zdravniku do solz ganilo Slovence: »Izbral si drugo pot. Ostala je praznina.«VIDEO: Jurij Zrnec in Klemen Slakonja spet nasmejala! Privoščila sta si zmagovalca EmeVIDEO: Tako je Slovenka preuredila stanovanje, veliko pičlih 22 kvadratnih metrovVIDEO: Gasilka je priplezala na streho, tam pa šok! Poglejte si, kaj jo je čakalo...VIDEO: Timi Zajc pred Planico dobil svojo pesem, za harmoniko je prijel tudi samMoški je nad oceanom poletel z dronom, prizor je navdušil že na milijone ljudiVIDEO: Na dolenjski avtocesti povozila dva fanta, nato so jo pretepli Romi81-letni dedek v trgovini v roke vzel kitaro, prodajalci so ostali brez besedVIDEO: Lea Sirk ganila Slovence! Tako se sliši njena izvedba pesmi "Shallow"Z žago si je odrezala roko! To je pred kamerami povedal eden od osumljenih...SMEH: Ste videli, kako je Darja iz Ljubezni po domače "nategnila" svoje snubce?Zadnjo minuto je izvedel, da bo moral zapeti himno. Posnetek zdaj obkroža svet!VIDEO: Prizor kot iz filma! To se je dogajalo na avtocesti pri Črnem KaluSMEH: Tako Slovence vidijo tujci. Prisluhnite, kaj govorijo o nas!VIDEO: Spektakularen prihod vremenske fronte, ki je zajela tudi SlovenijoGoska skljuvala policijski avtomobil, da bi ji pomagali rešiti njene mladičkeSMEH: Nočna mora natakarjev! To so primeri, kako ne naročati kave...Zlati prinašalec v bazenu opazil utapljajočo ptico, nato ji je rešil življenje13-letna deklica zapela pesem Whitney Houson, njen glas ti postavi kocine pokonciVIDEO: Hud padec Filipa Flisarja, končal je v bolnišniciVIDEO: To so pesmi, ki imajo največ možnosti za zmago na Evrovizji 2019SMEH: To je storila ptica, ko je ugotovila, da se golf žogice odbijajo od tal