Spektakularen pristanek Airbus A400M letala na plaži

Splet je te dni obkrožil video posnetek, pri katerem so posneli pristanek vojaškega transportnega letala Airbus A400M sredi puščave.

Letalo je priletelo iz vojaške baze RAF Brize Norton, pristalo pa v puščavi Pembrey.

Airbus A400M Atlas je štirimotorno vojaško taktično transportno letalo. Projekt se je začel kot Future International Military Airlifter leta 1982, v sodelovanju z Aerospatiale, British Aerospace, Lockheed in MBB. Povod za sodelovanje je da bi razvili letalo ki bi zamenjalo letali C-130 Hercules in C-160 Transall.

V video posnetku, ki je splet obkrožil v teh dneh, lahko spremljamo pristanek omenjenega vojaškega letala sredi puščave, da bi tako posadko izurili za pristajanje na naravnih površinah ob morebitnih intervencijah. Pilot letala se je s kolesi najprej dotaknil tal, nato pa znova vzletel.

Ob vračanju je dokončno pristal 76 ton težko letalo, s podvigom pa navdušil mnoge na spletu. Poglejte si, kako vojaško letalo Airbus A400M pristane sredi puščave.
0
JeklenaPest
Pred 2 tedni
Prava grdosija od letala. Sredi puščave? V puščavi je večinoma pesek. Tu ga ni bilo nič, ker se za propelerji ni nič kadilo. Pesek je sipek in mehak. Če bi tak orjak poskušal pristati na pesku bi se mu kolesa takoj zakopala v pesek kak meter globoko in bi se zaradi velikega negativnega pospeška najbrž opičil na nos. Verjetno pa bi mu prej spredaj na nosilcu kolesa vse odlomilo. Ta trasa pristanka je bila skrbno pripravljena in očiščena. Posnetek pa je namenjen v glavnem seveda za draženje rusov.
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Ob gozdu je zaigrala na harfo: Prizor v ozadju je splet pustil brez besed!Policist rešil življenje malčka: To je storil, ko je otrok stekel na cesto!Filip zapel s svojim osebnim asistentom: Njun talent je navdušil Slovence!Isaac Palma ganil v cerkvi: Med poroko je zapel Ave MariaPapigo je vprašal, če ga ljubi: Njen odgovor te bo nasmejal do solz!VIDEO: Luka Dončić plesal na domačo glasbo: Posnetek je navdušil Slovence!Motokrosist iz Slovenije naletel na gozdno past: Lahko bi ga stalo življenja!Kužka so vedno znova vrnili v zavetišče: Zdaj je dobil lastnika, ki ga razume!Lisička iz Berlina kradla čevlje: Toliko so jih našli v njenem brlogu!Anja Ramšak in Robert Roškar pokazala pevski talent: Priredila sta slovensko pesem!Na vrhu Triglava zaigral za citre: Njegov nastop navdušuje Slovence!SoulGreg Artist zapel z ženo: Osupnili so z izvedbo pesmi "The Prayer"Izgubljena srnica se je približala punčki: Posnetek ima že 7 milijonov ogledov!Babica in dedek doživela šok: Nista vedela, da je sin dobil dvojčke!Labodji mladički prvič zaplavali v potoku: Posnetek je uspešnica na spletu!Nesreča na avtocesti: Tovornjak je zbil vozilo!Martin Golob še zadnjič iz Bohinja: Prisluhni, kaj je povedal!VIDEO: Na slovenskem počivališču posneli tatove: Tako sta kradla iz tovornjaka!Srhljivka iz Libanona: Glavno mesto pretresla grozljiva eksplozija!Deklici zapeli pesem "Dance Monkey": Njun posnetek je uspešnica na spletu!Anja Ramšak zapela pesem iz filma Sreča na vrvici: Privoščila si je Roškarja!Goska na kmetiji varovala rešenega konjička: Postala sta najboljša prijatelja!Pametna orka navdušila svet: Tako je skušala ujeti ptice!Slon po dveh mesecih spet videl oskrbnika: Njegov odziv je navdušil splet!7-letni slepi deček na klavir zaigral pesem Queenov: Njegov nastop te bo navdušil!