Spoznajte pajka Goliath Birdeater: Največjo tarantelo na svetu, ki lovi vrabce!

Že misel, da je v naši bližini velik pajek, je mnogim izmed nas zelo strašljiva. Pajki nam namreč s svojo podobo v kosti preženejo strah, četudi so v resnici povsem drugačna bitja, kot si jih mnogi predstavljamo.

Splet te dni znova obkroža podoba pajka, ki se lahko baha z nazivom največje tarantele na svetu!

Če ste mislili, da ogromni pajki obstajajo le v filmih, potem ste se motili. Pred vami je video posnetek ptičjega pajka, ki nosi ime Goliath Birdeater.


Goodfullness
Gre za ogromnega pajka, ki se prehranjuje tudi s pticami, v dolžino pa ponavadi zrastejo do dobrih 11 centimetrov. Ta statistika pa ne velja za vse pajke omenjene vrste, saj so nekateri primerki lahko veliki tudi okoli 30 centimetrov!

V kolikor potrebujete referenco za njihovo velikost - pajek Goliath Birdeater bi povsem z lahkoto zasedel velik krožnik za kosilo.

Ker omenjena vrsta pajka velja za velika in močna bitja, se ti prehranjujejo tudi s pticami, kot so vrabci. Na našo srečo živijo le na severu Južne Amerike, v močvirnih območjih v bližini tropskega gozda.
0
JeklenaPest
Pred 1 tednom
Le kako lahko v takem Slowmotionu vlovi vrabca..?
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Posnetek nesreče tovornjaka na ljubljanski obvoznici, ki je šokirala SlovenijoVIDEO: Deček iz Rusije prevzel svet: Zapel je tako, kot bi zapel Freddie Mercury!Hrvat skupaj z lepotico zaigral pesem iz Titanika: Njun nastop žanje rekorde!Na hrvaškem talentu 14-letnik raznežil sodnike: Zapel je pesem Oliverja Dragojevića!VIDEO: Italijanki se smeji vsa Slovenija: Njena izjava te bo pustila brez besed!Pes je vsak dan preskočil ograjo: Ko ga je lastnica našla, je zajokala od žalosti!Ruski specialci z orožjem ustavili voznika: Poteza je žensko pustila v šoku!Deklica iz Bosne zapela pesem "Moj lipi andjele", ki jo je pel Oliver DragojevićPsička sredi noči ostala pred vrati: Pozvonila je lastnikom, da ji odklenejo!Vid Valič v publiki napačnega vprašal glede položajev pri seksuVIDEO: V Piranu tuli sirena za nevarnost: Mesto je pod vodo!VIDEO: Grozljivka iz Slovenije: Bežal pred policijo, nato se je prevrnil!Dojenček zlezel na rob stopnic: Pred padcem ga je rešila mucka!Kako zobni aparat skozi leta popravi zobeVIDEO: Malčka sta zaplesala pred kamerami: Njun ples na spletu ruši rekorde!VIDEO: Kaos v Dalmaciji: Razburkano morje povzročilo ekstremne razmere!Jezikavi malček obkrožil splet: Učiteljico je poslal v...VIDEO: Tilen Artač nasmejal kot Vlado Kreslin: Zapel je parodijo o martinovanju!Štajerc pregloboko pogledal v kozarec: Tako je zapel na martinovo!Deklica iz Brazilije v cerkvi zapela "Hallelujah", njen glas ti bo naježil kožoNe boste verjeli, kaj je storil nogometaš Seville: Poglej, kako je preprečil zadetek!Martinovanje po slovensko: Tako je jodlal pod dozo alkohola!VIDEO: Prinesla je pošto, nato je prijaznega kužka pošpricala s solzivcemKužka je spustila na sneg, ta je z reakcijo nasmejal vsakogarVIDEO: Ganljiva reklama, ki je razjokala Slovence: Takšen učinek imajo dobra dela!