Spoznajte pajka Goliath Birdeater: Največjo tarantelo na svetu, ki lovi vrabce!

Že misel, da je v naši bližini velik pajek, je mnogim izmed nas zelo strašljiva. Pajki nam namreč s svojo podobo v kosti preženejo strah, četudi so v resnici povsem drugačna bitja, kot si jih mnogi predstavljamo.

Splet te dni znova obkroža podoba pajka, ki se lahko baha z nazivom največje tarantele na svetu!

Če ste mislili, da ogromni pajki obstajajo le v filmih, potem ste se motili. Pred vami je video posnetek ptičjega pajka, ki nosi ime Goliath Birdeater.


Goodfullness
Gre za ogromnega pajka, ki se prehranjuje tudi s pticami, v dolžino pa ponavadi zrastejo do dobrih 11 centimetrov. Ta statistika pa ne velja za vse pajke omenjene vrste, saj so nekateri primerki lahko veliki tudi okoli 30 centimetrov!

V kolikor potrebujete referenco za njihovo velikost - pajek Goliath Birdeater bi povsem z lahkoto zasedel velik krožnik za kosilo.

Ker omenjena vrsta pajka velja za velika in močna bitja, se ti prehranjujejo tudi s pticami, kot so vrabci. Na našo srečo živijo le na severu Južne Amerike, v močvirnih območjih v bližini tropskega gozda.
0
JeklenaPest
Pred 1 mesecem
Le kako lahko v takem Slowmotionu vlovi vrabca..?
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nuša Derenda zapela skupaj s sinom: Njun nastop navdušuje Slovence!21-letna Naja s posnetkom razjokala Slovenijo: "Poslavljam se"10-letnica na talentu zapela svetovno uspešnico: Za nastop je dobila zlati gumb!Zareklo se mu je pred ženo: To je posnetek, ki se mu smeji Slovenija!Huda ura pri sosedih: Takšnemu neurju smo se izognili včeraj!Šok za očeta: Tako se je odzval, ko mu je žena povedala, da bosta imela trojčke!Pes ji je razmetal stanovanje: Tako se je odzval, ko ga je lastnica okregala!Na talentu je zapela kot Whitney Houston: Brez besed je ostal še Simon Cowell!Robert Roškar obiskal slovenskega duhovnika: Do solz te bosta nasmejala!Mislil je, da mu pod oknom pojejo golobi: To je prizor, ki mu je bil priča!Šok za žensko voznico: Na avtocesti se ni mogla ustaviti, odpovedale so ji zavoreČuki pripravili čudovit video posnetek: Zapeli so 20 let staro uspešnico!Zmago Jelinčič zapustil sejo: "Takšnih bedastoč enostavno ne mislim poslušati!"14-letnik na odru odpihnil sodnike: Zapel je znano uspešnico iz leta 1968Izjava poslanke Violete Tomič, ki se ji danes smeji vsa SlovenijaTilen Artač udaril z novo parodijo: Priredil je znano slovensko uspešnico!Tako se je odzval nemški ovčar, ko je spoznal, da ga peljejo k veterinarjuGanljivo slovo od policijskega kužka: Zanj je skrbel slovenski policist!VIDEO: Grozljiv posnetek plazu na Norveškem: Hiše je odneslo v morje!VIDEO: Prelet ameriških reaktivcev v Sloveniji za zmago nad virusomMali tjulenj se je zapletel v mrežo: Poglej, kako se je zahvalil reševalcem!Grozljiv posnetek iz New Yorka: Policisti zapeljali v množico protestnikov!Najstnik navdušil sodnike na talentu: Zapel je kot Ed Sheeran!Lastniku med sajenjem rož na pomoč priskočil kuža: Poglej, kako mu je pomagal!V šovu The Voice je zapel pesem "Jealous": Z glasom je odpihnil sodnike!