Sprehodil se je do roba, da bi posnel mavrico! To je prizor, ki mu je bil priča...

Ko po dežju posije sonce, se na nebu izriše čudovita mavrica. A le malo nas ve, da se mavrice vedno ustvarijo v popolnem krogu - ljudje jih vidimo v polkrogu izključno zaradi dejstva, ker so tla na Zemlji ukrivljena.

V kolikor pa bi mavrico opazovali z zelo visoke lokacije, bi jo lahko videli kot popoln krog.

Takšnemu prizoru je bil pretekli teden priča tudi eden izmed popotnikov, ko je na Portugalskem po deževnem vremenu posijalo sonce. Na njegovo in našo srečo se je takrat na nebu izrisala mavrica, avtor video posnetka pa se je nahajal na dovolj visokem mestu, da je lahko mavrico videl v polnem krogu.

Hitro je v roke vzel mobilni telefon in se sprehodil do roba platforme, tam pa posnel dihjemajoč prizor, ko se je pred njim izrisala mavrica v popolnem krogu.

Če si želite ob naslednji mavrici to lepoto narave opazovati v popolnem krogu, boste morali na dovolj visoko mesto. Bo prizor navdušil tudi vas?
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Voznik tovornjaka posnel prizor: "Tako izgleda debil na avtocesti!"Papiga iz Splita ruši rekorde: Tako je "telefonirala" ob lastniku!Posnetek deklice ruši rekorde: To je storila, ko je očka hotel zamenjati postajo!Kamere posnele komedijo: Ne boste verjeli, kje je parkirala!SMEH: Prizor na avtocesti nasmejal svet: Poglej, kako se je znašel voznik!Papiga iz Splita poskrbela za smeh: Takšne vragolije počenja ob 6. uri zjutraj!Nov šok za Avstralijo po požarih: Prizadele so jih poplave, toča in oblaki prahu!Po poljubu je sledil šok za dekle: Kar je storil fant, mu ne bo oprostila!Nastop, ki je Hrvaško dvignil na noge: 20-letni Filip zapel z angelskim glasom!2-letni deček zmagovalec španskega talenta: Njegov nastop te bo navdušil!SMEH: Karl Erjavec zapel pred kongresom: Parodija je nasmejala Slovenijo!To je herojska psička Šaka, ki je rešila Roka: Varovala ga tudi pred zvermi!Na Trbojskem jezeru postavili zipline: Njihov posnetek te bo navdušil!Nastop, ki je navdušil Slovence: Tako so zaigrali in zapeli dve svoji pesmi!VIDEO: Ribič pri Strunjanu posnel delfine: Tako so plesali v morju!VIDEO: Nora trojka Luke Dončića, proti Portlandu jih je zadel kar osemPosnetek, ki ga morate videti: Tako je kuža igral družabno igro Jenga!Kužki s kmetije obkrožili svet: Njihova ubogljivost te pusti brez besed!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Tako na fizioterapiji napreduje mali Kris!Drama na ledeni cesti: Tovornjak se je za las izognil trčenju!Posnetek, ki obkroža splet: Tako se je dežja v Avstraliji razveselil kmet!VIDEO: Šokantni posnetki iz Novega mesta: Na srednji šoli so se tepla dekleta!Sramežljiva najstnica v šovu The Voice Kids zapela pesem Lady GagaSnežni metež v Kanadi: Tako je sneg v 24 urah prekril hišo!Zadnjih 20 let se je vsak dan slikal: Poglej, kako je odraščal!