SRAMOTA: To naša država počne staršem slepih otrok, tudi mami slepega Filipa

Andreja Pader, mama slepega avtista Filipa, je pred kratkim dobila sodbo, da mora državi plačati okoli 4.000 evrov sodnih stroškov.

In to kljub dejstvu, da je prav njej država dolžna več tisoč evrov socialnih prejemkov, za katere je bila prikrajšanja zaradi napačnih tolmačenja ministrstva za delo.

Ministrica za delo Ksenija Klampfer je že februarja letos obljubila, da bodo 14. junija vse krivice z zakonom odpravljene. Zakon pa še danes ni stopil v veljavo, starši slepih in slabovidnih otrok pa znova živijo v strahu, da jih bo država spet kaznovala!

Vsi zagotovo poznamo simpatičnega 21-letnega Filipa Jagodiča, ki prihaja iz Laškega. Kljub slepoti, cerebralni paralizi in eni od oblik avtizma ima tudi poseben talent - 100% glasbeni posluh!


Screenshot, rtvslo.si
Andreja, mama Filipa, je bila več kot 12 let prikrajšanja za dodatek za nego za otroka - vsak mesec za okoli 200 evrov. Država ji odvzetega še ni povrnila, od države pa odškodnino terjajo tudi mnogi ostali starši slepih in slabovidnih otrok.

A skoraj vsi tisti, ki so se po pravico odpravili na sodišče, so doživeli hladen tuš - večina jih mora namreč plačati na tisoče evrov za stroške vodenja postopkov. Obljube ministrice so se tako še enkrat znova izkazale za prazne!

Delimo prispevek naprej, da vsi Slovenci izvejo, kako naša država ravna z najšibkejšimi, ki imajo že tako težko življenje!
0
Sara Kovač
Pred 23 tedni
Kopač -eva. To je tvoje delo. Ostali so samo nadaljevanka .
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: V pečici je pekla ribo, nato pa šok: To je prizor, ki ga je posnela!Dončiću so rekli, da mu ni potrebno obiskati revnih otrok: Poglej, kaj je storil!VIDEO: Slovenski policisti svarijo s posnetkom: Tako izgleda nevarno početje!VIDEO: Werner z novo pesmijo prevzel Slovence: Tako je zapel z Darjo Gajšek!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Kris se igra in sedi brez opornice!Smeh dojenčice senzacija na spletu: Prizor je mamo nasmejal do solz!SMEH: Slovenskemu reporterju prekipelo: Tako je opisal božično vzdušje v Ljubljani!VIDEO: Eva Boto zmagala v šovu Znan obraz ima svoj glas: Tako je zapela pesem Avsenikov!Reševalci na naši avtocesti naleteli na zastoj: Tako so se odzvali vozniki!VIDEO: Po spletu zaokrožil prizor iz Novega mesta: To je posnel ob potoku!VIDEO: Nora podaja Dončića za brutalen zaključek, ki je obnorela MehikoTuristi na Novi Zelandiji posneli trenutek groze: Pred njimi je izbruhnil vulkan!VIDEO: Slovenec z neverjetnim košem prehitel sireno, posnetek obkroža EvropoVIDEO: Reporter Milan obnorel družbena omrežja: Privoščil si je slovensko uspešnico!Na postaji je točila gorivo, nato ji je čivava skoraj razbila avtomobilDelavec z viličarjem poskrbel za kaos: Podrl je vse v skladišču!Slovenci s polko obnoreli Hrvate: Tako so zaigrali znane uspešnice!VIDEO: Nina Pušlar ganila z nežno balado: Njena pesem je prevzela Slovence!Tik ob policistu se je zaletela v vozilo, nato je skušala pobegnitiTekle so solze: Takšno presenečenje je čakalo delavce, ko so odprli rdeče kuverte!VIDEO: Tretji del smešnih izjav, za katere je poskrbel Zmago Jelinčič7-letna deklica zapela božično uspešnico, s katero je blestel Frank SinatraNora podaja v NBA, ob kateri je Oklahoma izenačila ob sireniSmeh do solz: Je to najslabši igralec tenisa na mednarodnem turnirju?VIDEO: Tilen Artač zapel kot Laibach: Tako si je privoščil njihovo pesem!