Stolp jedrske elektrarne v Nemčiji porušili v osmih sekundah

Nekdanja jedrska elektrarna Mülheim-Kärlich je Nemcem povzročala nemalo sivih las, saj je delovala samo tri leta (1986 - 1988). Kar deset let so se trudili, da bi jo zagnali, sodišče pa je leta 1998 odločilo, da se to ne bo zgodilo.

Te dni so porušili visok hladilni stolp, prizore pa posneli na kamero.

Pred detonacijo so morali okoli temeljev izkopati luknje in namestiti zaščitne panele, ki so preprečevali, da bi razbitine poškodovale ljudi ali stavbe v neposredni bližini. Stolp, visok 162 metrov je obenem bil simbol okolice.


Izgradnja elektrarne je stala kar 3,6 milijarde evrov, rušenje pa še slabo milijardo.

Podjetje, ki je elektrarno zgradilo, zdaj od nemške vlade zahteva visoko odškodnino, saj so jo leta 1988 zaprli zaradi nestrinjanja javnosti in politične podpore.

Poglejte si, kako je rušenje enega izmed hladilnih stolpov jedrske elektrarne Mülheim-Kärlich v Nemčiji izgledalo še iz druge perspektive!

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Parodija, ki je nasmejala Slovence: Takšno je stanje na hrvaški meji!Ganljiv trenutek v bolnišnici: Spoznal je, da je reševalec njegov sin!Kupila sta star skedenj in ga prenovila: Nova podoba ti vzame sapo!Ko je stopil na oder, je ostal tiho: Njegov razlog je ganil sodnike!Morski pes napadel ribiče v kanujuDekle, ki na spletu ruši rekorde: Zaljubili se boste v njen angelski glas!Družina rešila nesrečnega medveda: Plaval je s kozarcem na glavi!Gost nasmejal z masko: Tako je jedel v restavarciji!Anej Piletič iz BQL pokazal, v kakšni hiši živiPotapljačem se je približal kitovec in jih prosil za pomoč: Rešili so mu življenje!VIDEO: Provokacija sredi Ljubljane: Tako se je spravil nad harmonikaša!Lastnik je pred mucko začel peti: Njena reakcija te nasmeje do solz!Približala se je medvedu, da bi se z njim fotografirala: Skoraj bi jo napadel!Kuža je iz bazena reševal žogo: Za nobeno ceno se ni hotel zmočiti!Ropar v zlatarno vstopil s pištolo: Prodajalec mu je dal vetra!V gostilni je zaigrala na harmoniko: To je nastop, ki obkroža Slovenijo!VIDEO: Nepotrpežljiv voznik iz Slovenije: Na ozki cesti je dobil lekcijo!Nepozaben prizor na Hrvaškem: Na obalo je priplaval delfin!Poziv za vse Slovence, ki se odpravljajo na Hrvaško: To je povedal Jelko Kacin!VIDEO: Poslanci zapustili sejo: Janez Janša se ni želel opravičiti!Yugo 15 let stal v puščavi: Bo avtomobil še vžgal?Posnetek, ki je razjokal Hrvate: Invalidnemu dečku ne pustijo v vrtec!Šokanten posnetek kače: Napadla je svojo lastnico!VIDEO: Nova čarovnija Luke Dončića: Tako je koš zadel z 10 metrov!Moški iz Kanade vsak dan sede na teraso: Že 25 let skrbi za rakune!