Stolp jedrske elektrarne v Nemčiji porušili v osmih sekundah

Nekdanja jedrska elektrarna Mülheim-Kärlich je Nemcem povzročala nemalo sivih las, saj je delovala samo tri leta (1986 - 1988). Kar deset let so se trudili, da bi jo zagnali, sodišče pa je leta 1998 odločilo, da se to ne bo zgodilo.

Te dni so porušili visok hladilni stolp, prizore pa posneli na kamero.

Pred detonacijo so morali okoli temeljev izkopati luknje in namestiti zaščitne panele, ki so preprečevali, da bi razbitine poškodovale ljudi ali stavbe v neposredni bližini. Stolp, visok 162 metrov je obenem bil simbol okolice.


Izgradnja elektrarne je stala kar 3,6 milijarde evrov, rušenje pa še slabo milijardo.

Podjetje, ki je elektrarno zgradilo, zdaj od nemške vlade zahteva visoko odškodnino, saj so jo leta 1988 zaprli zaradi nestrinjanja javnosti in politične podpore.

Poglejte si, kako je rušenje enega izmed hladilnih stolpov jedrske elektrarne Mülheim-Kärlich v Nemčiji izgledalo še iz druge perspektive!

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
SMEH: Slovenec na sup deski v Izoli s svojimi podvigi nasmejal spletVIDEO: Vozniku BMW-ja dal lekcijo s Puntom! To so posneli pri naših sosedihVIDEO: Papiga Kaja spet navdušuje Slovence: To je njen nov posnetek!VIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril, pred kamero je pokazal svoj pevski talentMaribor izgubil bitko za Ligo Prvakov, povratno tekmo slavil RosenborgVIDEO: Nenavaden prizor na hrvaški plaži, prikazala se jim je MarijaVIDEO: Bohinjski župnik obiskal Medžugorje, s posnetkom znova navdušil SlovenceVIDEO: Čudovita poročna torta zakoncev iz Slovenije, ki s podobo jemlje sapoLastnik na dvorišču postavil hiško: Poglejte si, kdo zdaj prebiva v njej!VIDEO: Voznik ostal brez besed: To je prizor, ki mu je bil priča na snegu!VIDEO: To je največji poletni hit na Balkanu! Slovenska pevka ima več kot 35 milijonov ogledovVIDEO: Babica pojedla vnukove piškote z marihuano! Poglej, kako jo je zadeloSMEH: Vozilo je ustavil na prehodu: Ne boste verjeli, kaj je storil pešec!Tovornjakar se je izognil plačilu cestnine, nato je dobil takojšnjo lekcijoVIDEO: Poljak prehiteval kar čez dvojno polno črto, nato je takoj dobil lekcijoNa pašniku je zaigral na violino, konj je z odzivom takoj obkrožil spletKakšna poteza angleškega nogometaša: Ne boste verjeli, kako je preprečil zadetekKužki obstali, kot bi bili zamrznjeni! To je posnetek, ki danes navdušuje spletVIDEO: Grozljivka med gašenjem požara, letalo bi skoraj treščilo ob tlaVIDEO: Za rojstni dan dobil BMW in ga porinil v reko: Želel si je Jaguarja!Domačinu se je prevrnil smetnjak, nato so prišli gasilci! Poglej, kaj so storiliDivji voznik dokazal, da lahko pobegne policijskemu helikopterju11-letni deček na poroki poskrbel za smeh: Tako je ogovoril ženina in nevesto!VIDEO: Poglejte, kako je po trčenju na avtocesti v sekundi zagorela Tesla 3Mongolec na odru talenta šokiral sodnike: Tako je pokazal surovo moč!