Tako izgleda zapuščena vasica Slapnik, v kateri bodo snemali resničnostni šov

Slapnik je gručasta vas brez stalnih prebivalcev v Občini Brda. V 18. in 19. stoletju je bila to premožna vas, o čemer pričajo velike in bogato oblikovane domačije z značilno briško arhitekturo.

Zdaj bodo s pomočjo resničnostnega šova vasico Slapnik obnovili!

Zasebni vlagatelji si želijo obnoviti vasico, ob tem pa posneti resničnostni šov. Vsako izmed hiš v vasi Slapnik bo obnavljal po en par iz različnih evropskih držav. Vasica Slpanik šteje le 17 hiš, v njih pa je v preteklosti živelo okoli 80 prebivalcev.

Ti so se po drugi svetovni vojni odselili na Goriško, Koprsko, v Ameriko in drugam po svetu.


Tam je 20 let živel tudi Franko Markočič, ki se je v vasi rodil. Dejal je, da je bila v najboljših časih vasica Slapnik ena izmed lepših vasi, domačini pa so si rade volje med seboj pomagali.

Poglejte si, kako danes izgleda povsem zapuščena vas, ki bo s pomočjo tujih vlagateljev in resničnostnega šova prav kmalu dobila novo podobo!

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: V pečici je pekla ribo, nato pa šok: To je prizor, ki ga je posnela!Dončiću so rekli, da mu ni potrebno obiskati revnih otrok: Poglej, kaj je storil!VIDEO: Nika Zorjan in Rok Piletič ganila Slovence, zapela sta pesem "Shallow"VIDEO: 8-letna Anja zapela s slovenskim ansamblom, njen glas te bo očaralVIDEO: Papiga Kaja spet ruši rekorde: Njen posnetek je navdušil Slovenijo!VIDEO: Werner z novo pesmijo prevzel Slovence: Tako je zapel z Darjo Gajšek!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Kris se igra in sedi brez opornice!VIDEO: Slovenski policisti svarijo s posnetkom: Tako izgleda nevarno početje!Smešni trenutki iz lige NBA, za katere je poskrbel Luka DončićMotorist mu je dal lekcijo: Voznik je peljal kar po njegovem pasu!VIDEO: Eva Boto zmagala v šovu Znan obraz ima svoj glas: Tako je zapela pesem Avsenikov!SMEH: Slovenskemu reporterju prekipelo: Tako je opisal božično vzdušje v Ljubljani!VIDEO: Simpatičen kiks v oddaji 24ur, voditeljica se je le nasmejalaVIDEO: Po spletu zaokrožil prizor iz Novega mesta: To je posnel ob potoku!Smeh dojenčice senzacija na spletu: Prizor je mamo nasmejal do solz!Turisti na Novi Zelandiji posneli trenutek groze: Pred njimi je izbruhnil vulkan!Vrhunski posnetek z NBA tekme, ko je zadel Luka DončićVIDEO: Slovenec z neverjetnim košem prehitel sireno, posnetek obkroža EvropoNa postaji je točila gorivo, nato ji je čivava skoraj razbila avtomobil25-letnik na tesno vožnjo odpeljal Audija, nato je trčil v 15 vozilParodija o Miklavžu, Božičku in Dedku Mrazu, ki je nasmejala SlovenijoVIDEO: Nina Pušlar ganila z nežno balado: Njena pesem je prevzela Slovence!Slovenci s polko obnoreli Hrvate: Tako so zaigrali znane uspešnice!Tik ob policistu se je zaletela v vozilo, nato je skušala pobegnitiDelavec z viličarjem poskrbel za kaos: Podrl je vse v skladišču!