Tako izgleda zapuščena vasica Slapnik, v kateri bodo snemali resničnostni šov

Slapnik je gručasta vas brez stalnih prebivalcev v Občini Brda. V 18. in 19. stoletju je bila to premožna vas, o čemer pričajo velike in bogato oblikovane domačije z značilno briško arhitekturo.

Zdaj bodo s pomočjo resničnostnega šova vasico Slapnik obnovili!

Zasebni vlagatelji si želijo obnoviti vasico, ob tem pa posneti resničnostni šov. Vsako izmed hiš v vasi Slapnik bo obnavljal po en par iz različnih evropskih držav. Vasica Slpanik šteje le 17 hiš, v njih pa je v preteklosti živelo okoli 80 prebivalcev.

Ti so se po drugi svetovni vojni odselili na Goriško, Koprsko, v Ameriko in drugam po svetu.


Tam je 20 let živel tudi Franko Markočič, ki se je v vasi rodil. Dejal je, da je bila v najboljših časih vasica Slapnik ena izmed lepših vasi, domačini pa so si rade volje med seboj pomagali.

Poglejte si, kako danes izgleda povsem zapuščena vas, ki bo s pomočjo tujih vlagateljev in resničnostnega šova prav kmalu dobila novo podobo!

Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Nenavaden prizor na hrvaški plaži, prikazala se jim je MarijaLastnik na dvorišču postavil hiško: Poglejte si, kdo zdaj prebiva v njej!VIDEO: Babica pojedla vnukove piškote z marihuano! Poglej, kako jo je zadeloSMEH: Vozilo je ustavil na prehodu: Ne boste verjeli, kaj je storil pešec!VIDEO: Malček iz Hrvaške nasmejal do solz: "To je super, ampak me zelo kakat!"VIDEO: Na Hvaru preko Bookinga najeli vilo za 6.240 evrov, ob prihodu pa šokVIDEO: Šok za španske turiste v Albaniji: Napadel jih je lastnik restavracije!SMEH: Kuža iz vode prinesel kamen, njegovim podvigom se smeji cel internetVIDEO: Izjemen prizor pri sosedih, meteorit padel na Zemljo in noč spremenil v danZ jadrnico zadel ob most, dramo so posneli na kameroVIDEO: Tim Gajser pokazal, kako velik človek je! Poglej, kaj je storil tokratPrehiteval je kar po odstavnem pasu, nato je dobil najboljšo lekcijoVIDEO: Na hrvaški avtocesti pristalo letalo, dramatičen pristanek so posneli na kamero11-letni deček na poroki poskrbel za smeh: Tako je ogovoril ženina in nevesto!Mladenki zgrozili svet: Na Havajih sta uničili znamenito peščeno skulpturoVIDEO: Tim Gajser brez konkurence: Postal je SVETOVNI PRVAK v razredu MXGP!Kuža s svojim dejanjem prevzel svet: Poglej, kako je pomagal ujetemu ptičku!Moški je na plaži snemal lepotice, nato ga je zasačila njegova ženaSMEH: Slovenski komik pokazal, kako izgledajo naši nakupi po trgoviniSlovenka nagnala prostovoljce, ki so ji obnavljali hišo! Kuhinja ji ni bila všečSMEH: Kakšna sramota med ropom! Tako se je osmešil, da se mu smejijo še policistiVIDEO: Kakšen evrogol v Murski Soboti! Zadetek Mure obkroža SlovenijoSMEH: Dedek ji je rekel, da ga ne more prestrašiti! Dokazala mu je nasprotnoMed pristankom helikopterja posneli iluzijo: Vetrnice se niso vrtele!Takšen zadnji test morajo opraviti, da postanejo legendarni Shaolin bojevniki