Taljenje ogromnega ledenika na Grenlandiji, spremenil se je v deročo reko

Novinarka Laurie Garrett je na svojem Twitter profilu objavila video posnetek, pri katerem lahko vidimo vpliv ledeniškega taljenja na Grenlandiji.

Zaradi taljenja ledenikov se tam ustvarjajo velike reke, ki se iztekajo v luknje, nato pa pod ledom dosežejo morski ocean.

Novinarka je ob posnetku zapisala, da se nahaja v kraju Kangerlussiauq, kjer je bilo v času posnetka 22°C. V zadnjih 24 urah naj bi se zaradi visokih temperatur stopilo kar 12 milijard ton ledu.


Samo v preteklem mesecu juliju je Grenlandija izgubila več kot 197 milijard ton ledu. Po podatkih NASE se je tam hitro dvignil tudi nivo morske gladine - po novem je ta višji za dobrih 12 centimetrov.Nove študije so obenem pokazale, da se bo zaradi toplogrednih plinov že do konca tega stoletja nivo oceana dvignil do 33 centimetrov.

0
JeklenaPest
Pred 1 mesecem
Ali si kdo upa v to s kajakom..?
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Parkiral je kar na polju: Poglej, kakšno lekcijo mu je dal kmet!Po krivem je bil zaprt 37 let, zdaj je zapel na talentu: Nastop ti naježi kožo!Drama v parlamentu, poslanca sta si skočila v lase: "Kaj si misliš da si?!"Nevesta na poroki do solz ganila ženina: Njenega darila ne bo nikoli pozabil!Miha Deželak v solzah razkril skrivnost: Jokali so tudi sodelavci!VIDEO: Nenavaden gost na hrvaški obali: Takšen prizor so posneli ob morju!Tilen Artač nasmejal s parodijo! Zapel je kot Vili Resnik: "Naj Hrvati slišijo"SMEH: Gorenjski policist ustavil kolesarja: "A se ti jaz usedem na kolo?"Jana Morelj pokazala pevski talent: Tako je zapela z Vladom Kreslinom!Plesali so v parku, nato sta prišla policista na konjih: Posnetek je navdušil splet!Voznik na cesti posnel vrano in ježa: Ni mogel verjeti, kaj je počela ptica!VIDEO: V dolini Soče prenovili staro hišo: Poglejte, kako izgleda notranjost!Poškodovan morski lev skočil na čoln, da bi mu ljudje pomagaliGanljiv posnetek iz BiH: Dobri ljudje rešili medveda, ki je padel v vodnjak!Zgrožen voznik v Srbiji: "Tudi v Nemčiji stopiš na plin, ko te prehitevajo?"Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Njen nastop obkroža Slovenijo!Papiga, ki ti polepša dan: Tako se je smejala, ko je izstopila iz sobe!10-letna drsalka zaplesala ob pesmi Hallelujah: Njen nastop jemlje sapo!Obiskala je vasico na Japonskem, v kateri živi na tisoče lisic10-letnik navdušil sodnike: Tako je zaigral znano rock 'n' roll pesem!Bi prepoznali svoje ljubljene, če bi postali brezdomci?Posnetek dojenčice obkroža splet: Njen nalezljiv smeh ti bo polepšal dan!Umetnik v roke prijel sušilec za lase: Končni rezultat te bo odpihnil!Blondinka blestela na turškem talentu: To je na odru počela z žogami!Japonec, ki navdušuje Slovenijo: Tako je na harmoniko zaigral "Na Golici"