Taljenje ogromnega ledenika na Grenlandiji, spremenil se je v deročo reko

Novinarka Laurie Garrett je na svojem Twitter profilu objavila video posnetek, pri katerem lahko vidimo vpliv ledeniškega taljenja na Grenlandiji.

Zaradi taljenja ledenikov se tam ustvarjajo velike reke, ki se iztekajo v luknje, nato pa pod ledom dosežejo morski ocean.

Novinarka je ob posnetku zapisala, da se nahaja v kraju Kangerlussiauq, kjer je bilo v času posnetka 22°C. V zadnjih 24 urah naj bi se zaradi visokih temperatur stopilo kar 12 milijard ton ledu.


Samo v preteklem mesecu juliju je Grenlandija izgubila več kot 197 milijard ton ledu. Po podatkih NASE se je tam hitro dvignil tudi nivo morske gladine - po novem je ta višji za dobrih 12 centimetrov.Nove študije so obenem pokazale, da se bo zaradi toplogrednih plinov že do konca tega stoletja nivo oceana dvignil do 33 centimetrov.

0
JeklenaPest
Pred 2 tedni
Ali si kdo upa v to s kajakom..?
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
SMEH: Slovenec na sup deski v Izoli s svojimi podvigi nasmejal spletVIDEO: Vozniku BMW-ja dal lekcijo s Puntom! To so posneli pri naših sosedihVIDEO: Papiga Kaja spet navdušuje Slovence: To je njen nov posnetek!Kmetje ostali brez besed: Na polju se je ustvaril orjaški peščeni tornado!VIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril, pred kamero je pokazal svoj pevski talentMaribor izgubil bitko za Ligo Prvakov, povratno tekmo slavil RosenborgVIDEO: Bohinjski župnik obiskal Medžugorje, s posnetkom znova navdušil SlovenceVIDEO: Čudovita poročna torta zakoncev iz Slovenije, ki s podobo jemlje sapoDrama med vožnjo po avtocesti: Obrnila je vozilo, da bi pobegnila pred ognjem!VIDEO: Voznik ostal brez besed: To je prizor, ki mu je bil priča na snegu!VIDEO: To je največji poletni hit na Balkanu! Slovenska pevka ima več kot 35 milijonov ogledovLastnik na dvorišču postavil hiško: Poglejte si, kdo zdaj prebiva v njej!Tovornjakar se je izognil plačilu cestnine, nato je dobil takojšnjo lekcijoVIDEO: Šokantni prizori iz Luksemburga: Tornado v nekaj sekundah uničil vse!VIDEO: Babica pojedla vnukove piškote z marihuano! Poglej, kako jo je zadeloSMEH: Vozilo je ustavil na prehodu: Ne boste verjeli, kaj je storil pešec!VIDEO: Poljak prehiteval kar čez dvojno polno črto, nato je takoj dobil lekcijoNa pašniku je zaigral na violino, konj je z odzivom takoj obkrožil spletPobožal je medvedjega mladička, nato pa takoj spoznal svojo napakoKakšna poteza angleškega nogometaša: Ne boste verjeli, kako je preprečil zadetekKužki obstali, kot bi bili zamrznjeni! To je posnetek, ki danes navdušuje spletVIDEO: Za rojstni dan dobil BMW in ga porinil v reko: Želel si je Jaguarja!VIDEO: Grozljivka med gašenjem požara, letalo bi skoraj treščilo ob tlaDomačinu se je prevrnil smetnjak, nato so prišli gasilci! Poglej, kaj so storiliDivji voznik dokazal, da lahko pobegne policijskemu helikopterju