Težave nove generacije, rojene po letu 1984: Ta posnetek si mora pogledati vsak!

Simon Sinek je motivacijski govorec iz Velike Britanije, ki je s svojim govorom v pretekli oddaji Inside Quest požel pozornost celega sveta.

Spregovoril je o novi generaciji, ki jo mnogi imenujejo milenijci, v govoru pa povedal stvari, ki bi jih moral slišati vsak, ki je rojen po letu 1984.

Po njegovem mnenju so milenijci kot generacija - skupina ljudi, rojena okrog 1984 in kasneje - zelo težko obvladljivi, trmasti, in celo leni. Vsega je "kriva" vzgoja staršev, tehnologija, nepotrpežljivost in okolje.

Izpostavil je dejstvo, kako zasvojljiva so v resnici socialna omrežja. Vedno, ko je kaj narobe, se nove generacije obrnejo na tehnologijo in družbena omrežja.

"Ko se zbudiš in preveriš svoj telefon preden rečeš dobro jutro svoji punci, fantu, partnerju, si zasvojen. In kot vse zasvojenosti, sčasoma uničijo odnose, terjajo čas, denar in tvoje življenje poslabšajo," je dejal Simon Sinek v svojem govoru.

Velika težava sodobnega sveta je tudi navada, da vse dobimo takoj. Prav zaradi tega dejstva trpijo odnosi in socialnost, predvsem pri mlajših. Strokovnjaki pri milenijcih opažajo vedno več depresije, samomorov in smrti zaradi prevelikih odmerkov droge.

In kakšen je najboljši scenarij, ki se lahko razvije pri novih generacijah? Simon Sinek pravi, da bomo imeli celotno populacijo, ki bo šla skozi življenje, brez da bi kadarkoli našla veselje.

Delimo ta video posnetek še najprej med prijatelje, da si ga ogledajo vsi tisti, ki so rojeni po letu 1984, pa tudi njihovi starši in delodajalci.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Pred tekmo zadonela slovenska pesem: Poglej, kaj je storil Luka Dončić!SMEH: Počistil je zasnežen pločnik, nato je doživel ta prizorVIDEO: 8-letni Miha navdušil Slovence: Tako ganljivo je zapel pesem o očku!Dončiću so rekli, da mu ni potrebno obiskati revnih otrok: Poglej, kaj je storil!SMEH: To so naredili voznikom, ko se niso ustavili pred prehodom za pešceBabica zaplesala in zapela ob uličnem pevcu, njen nastop jemlje sapoVIDEO: Nika Zorjan in Rok Piletič ganila Slovence, zapela sta pesem "Shallow"VIDEO: 8-letna Anja zapela s slovenskim ansamblom, njen glas te bo očaralVIDEO: Smeh v bližini slovenske meje: To so Hrvatu povedali prebežniki!VIDEO: 10-letni Jakob z glasom prevzel Slovence: Tako je zapel pesem Modrijanov!Kuža vsak dan čaka na postaji, razlog je lastnico ganil do solzVIDEO: Papiga Kaja spet ruši rekorde: Njen posnetek je navdušil Slovenijo!Ukradel je vozilo, a ga ni znal peljati: Takoj je dobil lekcijo!Smešni trenutki iz lige NBA, za katere je poskrbel Luka DončićVIDEO: Romunski teror na slovenski avtocesti posnela kameraMotorist mu je dal lekcijo: Voznik je peljal kar po njegovem pasu!VIDEO: Simpatičen kiks v oddaji 24ur, voditeljica se je le nasmejalaVrhunski posnetek z NBA tekme, ko je zadel Luka DončićVIDEO: V pečici je pekla ribo, nato pa šok: To je prizor, ki ga je posnela!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Kris se igra in sedi brez opornice!VIDEO: Werner z novo pesmijo prevzel Slovence: Tako je zapel z Darjo Gajšek!Kužka je odnesla deroča reka: Lastnik je skočil v vodo, da bi mu rešil življenje!25-letnik na tesno vožnjo odpeljal Audija, nato je trčil v 15 vozilSin za božič do solz ganil mamo, ki je zbolela za pljučnim rakomVIDEO: Isaac Palma predstavil novo pesem "Obljubi", oboževalci so navdušeni