Težave nove generacije, rojene po letu 1984: Ta posnetek si mora pogledati vsak!

Simon Sinek je motivacijski govorec iz Velike Britanije, ki je s svojim govorom v pretekli oddaji Inside Quest požel pozornost celega sveta.

Spregovoril je o novi generaciji, ki jo mnogi imenujejo milenijci, v govoru pa povedal stvari, ki bi jih moral slišati vsak, ki je rojen po letu 1984.

Po njegovem mnenju so milenijci kot generacija - skupina ljudi, rojena okrog 1984 in kasneje - zelo težko obvladljivi, trmasti, in celo leni. Vsega je "kriva" vzgoja staršev, tehnologija, nepotrpežljivost in okolje.

Izpostavil je dejstvo, kako zasvojljiva so v resnici socialna omrežja. Vedno, ko je kaj narobe, se nove generacije obrnejo na tehnologijo in družbena omrežja.

"Ko se zbudiš in preveriš svoj telefon preden rečeš dobro jutro svoji punci, fantu, partnerju, si zasvojen. In kot vse zasvojenosti, sčasoma uničijo odnose, terjajo čas, denar in tvoje življenje poslabšajo," je dejal Simon Sinek v svojem govoru.

Velika težava sodobnega sveta je tudi navada, da vse dobimo takoj. Prav zaradi tega dejstva trpijo odnosi in socialnost, predvsem pri mlajših. Strokovnjaki pri milenijcih opažajo vedno več depresije, samomorov in smrti zaradi prevelikih odmerkov droge.

In kakšen je najboljši scenarij, ki se lahko razvije pri novih generacijah? Simon Sinek pravi, da bomo imeli celotno populacijo, ki bo šla skozi življenje, brez da bi kadarkoli našla veselje.

Delimo ta video posnetek še najprej med prijatelje, da si ga ogledajo vsi tisti, ki so rojeni po letu 1984, pa tudi njihovi starši in delodajalci.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Posnetek nesreče tovornjaka na ljubljanski obvoznici, ki je šokirala SlovenijoBesede o nesreči tovornjaka s cisterno, ki bi jih moral prebrati vsak voznikVIDEO: Luka Dončić zadel nemogoče, komentatorja sta ostala brez besedVIDEO: Z motorko je prestrašil prijatelja: Potegavščina se je slabo končala!Mama je sinčku pojedla sladkarije: Njegov odziv ti bo polepšal dan!VIDEO: Grozljivka iz Avstralije: Ogromna toča je uničila vse pred seboj!SMEH: Prizor iz Benetk obkrožil svet: Delal je "selfie" in padel v kanal z vodo!VIDEO: Imate doma kužka? To je posnetek, ob katerem boste jokali kot dež!VIDEO: Rusinje navdušile Slovenijo: Tako so zapele za Zmaga Jelinčiča!Kris se je oglasil iz Amerike, posnetek ti bo ogrel srceVdova je mislila, da bo za vedno sama: To je prizor, ki mu je vsak dan priča pod oknom!Kitajski kmet postal senzacija s 70.000 kokošmi: Svet je navdušil s prosto rejo!VIDEO: V Piranu tuli sirena za nevarnost: Mesto je pod vodo!VIDEO: Denis Avdić gostil 10-letno Slovenko, ki na spletu objavlja posnetkeVIDEO: Ganljivi prizori s pogreba Dudeka, žena je neutolažljivo jokalaSredi noči je zapela operno pesem: Ne boste verjeli, kako so se odzvali sosedje!Parodija nasmejala Slovenijo: Spet so si privoščili Zorana Jankovića!VIDEO: Kaos v Dalmaciji: Razburkano morje povzročilo ekstremne razmere!Posnetek iz Srbije navdušil Balkan: Najprej sta plesala, nato so se jima pridružili drugi!VIDEO: Šok iz sosednje Italije, gorsko vasico je razdejala snežna rekaSivi kit zaplaval pod surferji, prizor iz zraka jemlje sapoVIDEO: Dončić navdušil s potezo večera: Tako je prelisičil dva branilca!Policist v civilu izsilil prednost motoristu: To je storil, ko je videl kamero!Iz ribe je odstranil parazita, posnetek te pusti brez besedRazgreto kocko jekla z mostu vrgli v vodo, sledila je eksplozija