To mora v cirkusu početi slonica, ki ima paraliziran rilec in poškodovane sklepe

Skoraj vse živali v cirkusu živijo v slabih razmerah, pogosto pa so tudi tepene. Sloni so največje kopne živali, ki vsak dan prehodijo okoli 65 kilometrov.

Na žalost pa nimajo vsi sloni te sreče - tisti v cirkusih so privezani na verige, trenerji pa jih urijo različnih trikov zgolj za zabavo ljudi. Prav zato so mnogi prepričani, da bi cirkusom morali že davno narediti konec!

Slonica Betty je ena izmed živali, ki je ujeta v cirkusu Carden Circus, čigar lastnik je Larry Carden. Nedolgo nazaj je splet obkrožil video posnetek, v katerem je moč videti omenjeno slonico, ki ima zaradi travm paraliziran rilec, njeni sklepi pa so močno poškodovani.


Animal Defenders International, Youtube
Njena naloga je povsem mučna: Vsak dan mora na hrbtu "prevažati" obiskovalce cirkusa. Na njo posadijo tudi več kot šest ljudi, mučenje pa je razjezilo številne uporabnike spleta.

Zdaj so na spletu pristale mnoge peticije, s katerimi se želijo ljudje upreti cirkusom širom sveta. Bi morali v cirkusih prepovedati posedovanje živali, ki tam nesrečno živijo iz dneva v dan?
0
JeklenaPest
Pred 25 tedni
Rilec je slonu pomembno orodje pri hranjenju. Kako zaboga se te hrani? Pa ne vem, kako to, da mora uboga žival delati valjda do smrti? Kaj ti krvosesi še niso slišali za penzijo???
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Gluha deklica prvič slišala glas sestrice: Njena reakcija je obkrožila svet!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Helena Blagne: Parodija je nasmejala Slovence!VIDEO: Vegani so velikanu preprečili dostop do burgerja! Poglej, kaj jim je storil...Posnetek iz Italije senzacija na spletu: To se je zgodilo, ko so podirali drevesa!VIDEO: Zmago Jelinčič udaril v svojem slogu: "Obdavčimo tujce in dajmo našim!"Damjan Murko znova udaril: Voditelj ob njegovih odgovorih jokal od smeha!VIDEO: Šok na hrvaškem talentu: Ne boste verjeli, kaj je na odru počel Rus!Lastnik je kužku rekel, da je čas za kopanje: Takoj je vedel, kaj mora storiti!VIDEO: 14-letnica šokirala hrvaške sodnike: Njen glas ti pokonci dvigne kocine!Slovenki navdušili s plesom na drogu: Hrvaškim sodnikom sta vzeli sapo!Ogromno letalo poletelo med stavbami, prizor je vsem na spletu vzel sapoHaskiju se je od veselja zmešalo: Tako se je razveselil svojega lastnika!SMEH: Miha Deželak poklical na Hrvaško, govoril je s "Kristino Mandarino"VIDEO: Slovenka v roke vzela harmoniko, nato zaigrala pesem Franca MiheličaVIDEO: Župana privezali in ga vlekli po cesti, ker je pozabil na predvolilne obljubeZasačili so jo med krajo: Ne boste verjeli, kaj vse je skrivala v krilu!SMEH: Tako je sestra prelisičila malega bratca, da je jedel zdravo hranoSMEH: Po "fačuziju" nova cvetka: To je izjavila tekmovalka v Kmetiji!Župnik iz Bohinja obiskal starejše: Prisluhni, kaj je povedala 105-letna Angela!Pes s potezo ganil svet: Tako je potolažil rešeno potepuško mucko!Fant na železnici zaigral pesem Queenov: Njegov nastop je prevzel svet!Manca Špik znova očarala Slovence: To je njena nova pesem "Serenada"Madžarski voznik prehiteval po odstavnem pasu: Skoraj bi se zgodila tragedija!Kužka zgodaj zjutraj vdrla v spalnico malčka: Hotela sta jesti hrano!SMEH: 7 balkanskih načinov, kako uspavati otroke: Privoščil si je tudi Slovence!