To mora v cirkusu početi slonica, ki ima paraliziran rilec in poškodovane sklepe

Skoraj vse živali v cirkusu živijo v slabih razmerah, pogosto pa so tudi tepene. Sloni so največje kopne živali, ki vsak dan prehodijo okoli 65 kilometrov.

Na žalost pa nimajo vsi sloni te sreče - tisti v cirkusih so privezani na verige, trenerji pa jih urijo različnih trikov zgolj za zabavo ljudi. Prav zato so mnogi prepričani, da bi cirkusom morali že davno narediti konec!

Slonica Betty je ena izmed živali, ki je ujeta v cirkusu Carden Circus, čigar lastnik je Larry Carden. Nedolgo nazaj je splet obkrožil video posnetek, v katerem je moč videti omenjeno slonico, ki ima zaradi travm paraliziran rilec, njeni sklepi pa so močno poškodovani.


Animal Defenders International, Youtube
Njena naloga je povsem mučna: Vsak dan mora na hrbtu "prevažati" obiskovalce cirkusa. Na njo posadijo tudi več kot šest ljudi, mučenje pa je razjezilo številne uporabnike spleta.

Zdaj so na spletu pristale mnoge peticije, s katerimi se želijo ljudje upreti cirkusom širom sveta. Bi morali v cirkusih prepovedati posedovanje živali, ki tam nesrečno živijo iz dneva v dan?
0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
Rilec je slonu pomembno orodje pri hranjenju. Kako zaboga se te hrani? Pa ne vem, kako to, da mora uboga žival delati valjda do smrti? Kaj ti krvosesi še niso slišali za penzijo???
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Modrijani ganili z novo pesmijo: Jokali boste ob videospotu!Oče na poroki ganil nevesto: Ko je videla, kaj počne, je zajokala!Slovenec ob dinozavru posnel ženo: Njegov posnetek je doza smeha!Posnetek papig, ki je obkrožil svet: Pogovarjali sta se kot ljudje!VIDEO: Drama na 24 ur: Soočenje, ki ga je zaznamoval Zmago Jelinčič!Posnetek kužka, ki je ganil svet: Tako se je opravičil svojemu prijatelju!Kmetovalec je obiskal svojo kozo: Njun pogovor te bo nasmejal do solz!Oblekel se je v dedka, nato navdušil množico: Tako je zaigral na klavir!Voznik navdušil s posnetkom: Poglej, kako je parkiral svoje vozilo!Na talentu je rocker zaigral pesem Lady Gaga: Sodniki so bili navdušeni!15-letna deklica ganila sodnike: Tako je zapela na odru ameriškega talenta!Orel je jajca izlegel na balkonu: Tako je žival hranila lastnica!Paralizirana mucka je znova shodila: Posnetek ti bo polepšal dan!Takšen prizor lahko doživiš samo v Rusiji: Medved ob lastniku jedel jabolka!Filip ganljivo zapel s slepo prijateljico: Njun nastop je poezija za dušo!Mož je pristal na vozičku, uteho je našla v petju: Njen nastop je ganil sodnike!Kmet v hlevu ostal brez besed: To so s potepuško mucko počele njegove krave!Zmedena lepotica na črpalki: Kar je počela, je nasmejalo mnoge!SMEH: Kalamari odnesli ministra Hojsa: Tako se šali Denis Avdić!Tudi policisti delajo napake: Takšne neumnosti počnejo na cestah!Jelinčič vztraja pri svojem: "Študenti, ki so doma pri mamici, ne bi smeli dobiti denarja!"Posnetek Jelinčiča v družbi Bavčarja, ki obkroža Slovenijo: "Narod je glup!"Pilot poletel z mladičkom šimpanza: Razlog te bo ganil do solz!Pogled, ki jemlje sapo: Iz zraka so posneli čudovito lepoto Triglava!Prizor nad Singapurjem, ki jemlje sapo: Posneli so ognjeno mavrico!