To mora v cirkusu početi slonica, ki ima paraliziran rilec in poškodovane sklepe

Skoraj vse živali v cirkusu živijo v slabih razmerah, pogosto pa so tudi tepene. Sloni so največje kopne živali, ki vsak dan prehodijo okoli 65 kilometrov.

Na žalost pa nimajo vsi sloni te sreče - tisti v cirkusih so privezani na verige, trenerji pa jih urijo različnih trikov zgolj za zabavo ljudi. Prav zato so mnogi prepričani, da bi cirkusom morali že davno narediti konec!

Slonica Betty je ena izmed živali, ki je ujeta v cirkusu Carden Circus, čigar lastnik je Larry Carden. Nedolgo nazaj je splet obkrožil video posnetek, v katerem je moč videti omenjeno slonico, ki ima zaradi travm paraliziran rilec, njeni sklepi pa so močno poškodovani.


Animal Defenders International, Youtube
Njena naloga je povsem mučna: Vsak dan mora na hrbtu "prevažati" obiskovalce cirkusa. Na njo posadijo tudi več kot šest ljudi, mučenje pa je razjezilo številne uporabnike spleta.

Zdaj so na spletu pristale mnoge peticije, s katerimi se želijo ljudje upreti cirkusom širom sveta. Bi morali v cirkusih prepovedati posedovanje živali, ki tam nesrečno živijo iz dneva v dan?
0
JeklenaPest
Pred 4 tedni
Rilec je slonu pomembno orodje pri hranjenju. Kako zaboga se te hrani? Pa ne vem, kako to, da mora uboga žival delati valjda do smrti? Kaj ti krvosesi še niso slišali za penzijo???
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Luka Sešek zapel pesem Zale in Gašperja! Z nastopom je navdušil mnoge...VIDEO: Slovenca v gozdu srečala medveda: Klicala sta ga in mu žvižgala...VIDEO: Drama na nacionalki! Kandidat omedlel med prenosom v živo...VIDEO: Med vožnjo ostala brez besed! Pot so ji prekrižali medvedji mladički...VIDEO: Ganljiva poroka Tjaše in Uroša! Poročne trenutke so ujele kamere...SMEH: Tako se na cestah obnašamo Slovenci: "Prometni predpisi so samo za šibke!"VIDEO: Starša sta jo ganila do solz! To je presenečenje, ki mu je bila priča hčerkaVIDEO: Odličen rezultat Zale in Gašperja! Zmago na Evroviziji 2019 slavila NizozemskaVIDEO: Kakšna enajstmetrovka!? Takega zadetka v Sloveniji še niste videli...Pet moških je zapelo med čudovitimi gorami, s posnetkom so prevzeli ves svetVIDEO: Kjer je volja, tam je pot! To je posnetek, ki obkroža socialna omrežja...VIDEO: Poglejte, kakšno ganljivo pesem je oče napisal pokojnemu Viljemu JulijanuVIDEO: Zapeljal je naravnost pred gasilce, trčenju se niso mogli izognitiVIDEO: Zapeli so pesem Zale in Gašperja! Tako se sliši njihova izvedba "Sebi"...VIDEO: Ženi je čez obraz prilepil depilacijski trak! Zanj se ni končalo dobro...VIDEO: Najbolj nenavadni finalisti Evrovizije 2019! Islandija vas bo šokirala...VIDEO: Imamo že zmagovalko Evrovizije 2019? To je država, ki ji kaže najbolje...VIDEO: Arnold Schwarzenegger doživel šok! Z vso silo ga je brcnil v hrbet...VIDEO: Ne boste verjeli, kaj so storili z avtomobilom SlovencaVIDEO: Deklica je hotela kupiti drago ogrlico! Posnetek te bo ganil do solz...Lisica se je pretihotapila do kurnika! Tako je kuža kokoškam rešil življenje...VIDEO: Otroci iz Slovenije zapeli "Hallelujah", njihov nastop je balzam za dušoSimon je prekinil njegov nastop! Kar je storil na koncu, je razjokalo mnoge...VIDEO: Poljakinje iz Evrovizije navdušile: Tako so zapele uspešnico Metallice!VIDEO: Kamere posnele grozljiv prizor: Tako se je porušil jez na jezeru Dunlap!