To mora v cirkusu početi slonica, ki ima paraliziran rilec in poškodovane sklepe

Skoraj vse živali v cirkusu živijo v slabih razmerah, pogosto pa so tudi tepene. Sloni so največje kopne živali, ki vsak dan prehodijo okoli 65 kilometrov.

Na žalost pa nimajo vsi sloni te sreče - tisti v cirkusih so privezani na verige, trenerji pa jih urijo različnih trikov zgolj za zabavo ljudi. Prav zato so mnogi prepričani, da bi cirkusom morali že davno narediti konec!

Slonica Betty je ena izmed živali, ki je ujeta v cirkusu Carden Circus, čigar lastnik je Larry Carden. Nedolgo nazaj je splet obkrožil video posnetek, v katerem je moč videti omenjeno slonico, ki ima zaradi travm paraliziran rilec, njeni sklepi pa so močno poškodovani.


Animal Defenders International, Youtube
Njena naloga je povsem mučna: Vsak dan mora na hrbtu "prevažati" obiskovalce cirkusa. Na njo posadijo tudi več kot šest ljudi, mučenje pa je razjezilo številne uporabnike spleta.

Zdaj so na spletu pristale mnoge peticije, s katerimi se želijo ljudje upreti cirkusom širom sveta. Bi morali v cirkusih prepovedati posedovanje živali, ki tam nesrečno živijo iz dneva v dan?
0
JeklenaPest
Pred 18 tedni
Rilec je slonu pomembno orodje pri hranjenju. Kako zaboga se te hrani? Pa ne vem, kako to, da mora uboga žival delati valjda do smrti? Kaj ti krvosesi še niso slišali za penzijo???
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Prizor s poroke obkrožil svet! Pred cerkvijo so ju pričakali s kombajnomVIDEO: Nenavaden prizor na hrvaški plaži, prikazala se jim je MarijaSlovenka nagnala prostovoljce, ki so ji obnavljali hišo! Kuhinja ji ni bila všečVIDEO: V Izraelu posneli ognjeni tornado, prizor jemlje sapoVIDEO: Na Hvaru preko Bookinga najeli vilo za 6.240 evrov, ob prihodu pa šokVIDEO: Malček iz Hrvaške nasmejal do solz: "To je super, ampak me zelo kakat!"VIDEO: Šok za španske turiste v Albaniji: Napadel jih je lastnik restavracije!SMEH: Kuža iz vode prinesel kamen, njegovim podvigom se smeji cel internetVIDEO: Izjemen prizor pri sosedih, meteorit padel na Zemljo in noč spremenil v danKuža s svojim dejanjem prevzel svet: Poglej, kako je pomagal ujetemu ptičku!Z jadrnico zadel ob most, dramo so posneli na kameroVIDEO: Tim Gajser pokazal, kako velik človek je! Poglej, kaj je storil tokratMladenki zgrozili svet: Na Havajih sta uničili znamenito peščeno skulpturoPrehiteval je kar po odstavnem pasu, nato je dobil najboljšo lekcijoVIDEO: Na hrvaški avtocesti pristalo letalo, dramatičen pristanek so posneli na kamero11-letni deček na poroki poskrbel za smeh: Tako je ogovoril ženina in nevesto!VIDEO: Tim Gajser brez konkurence: Postal je SVETOVNI PRVAK v razredu MXGP!SMEH: Kakšna sramota med ropom! Tako se je osmešil, da se mu smejijo še policistiSMEH: Dedek ji je rekel, da ga ne more prestrašiti! Dokazala mu je nasprotnoSMEH: Rusinja ob vozilu opazila pasji kakec: Tako je poskrbela za pravico!Moški je na plaži snemal lepotice, nato ga je zasačila njegova ženaTakšen zadnji test morajo opraviti, da postanejo legendarni Shaolin bojevnikiVIDEO: Kakšen evrogol v Murski Soboti! Zadetek Mure obkroža SlovenijoMed pristankom helikopterja posneli iluzijo: Vetrnice se niso vrtele!Drama med parkiranjem z električno Teslo, večkrat se je zaletel