Uporabil je 99 mobilnih telefonov, da je na Googlovem zemljevidu ustvaril gnečo

Preko Googlovih zemljevidov lahko spremljamo tudi gostoto prometa na posameznih odsekih. Tako lahko v realnem času izvemo, kje se nahajajo zastoji in katerim odsekom se je potrebno izogniti.

A sistem Googla se lahko tudi prelisiči, kar je te dni dokazal Simon Weckert.

Googlov sistem za gostoto prometa deluje tako, da črpa podatke iz mobilnih telefonov. S pomočjo GPS sledilnikov in prijave na določeno omrežje lahko natančno določijo lokacijo mobilnega telefona. Več kot je mobilnih telefonov na enem mestu, večja je gostota prometa na Googlovih zemljevidih.

Simon Weckert je na spletu objavil video posnetek, v katerem je pokazal, kako enostavno je prelisičiti sistem Googla za prepoznavanje prometnih zamaškov.

V voziček je naložil 99 mobilnih telefonov in jih peljal po cesti, ki je bila skorajda prazna, Googlovi zemljevidi na spletu pa so odsek hitro označili za zelo obremenjen in prikazali prometni zastoj.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Boštjan Romih odprl vrata svojega doma: Poglej, v kako lepi hiši živi!Pohodnik je srečal kozo: Njun pogovor te bo nasmejal do solz!Nastop, ki jemlje sapo: Avsenikovo skladbo so zaigrali ob sončnem vzhodu!Morski pes napadel ribiče v kanuju7-letna deklica zapela za pokojno mamo: Njen nastop gane do solz!Kupil je novo Kio, nato je sledil šok: Prodajalci so se držali za glavo!Brata navdušila na ameriškem talentu: Skupaj sta zaigrala na orglice!Deček z avtizmom navdušil sodnike: Na klavir je zaigral svojo skladbo!Mladiček vidre ves dan iskal družino: To je prizor, ko se znova srečajo!Župnik Martin Golob spregovoril o odhodu: Preselil se bo iz Bohinja!Mucka je skotila tri mladičke: Tako jih je tolažila zlata prinašalka!Voznik Tesle se je izognil tragediji: Lahko bi izgubil življenje!Zlati prinašalec prvič videl malega piščančka: Takšen prizor je posnel lastnik!Darja Gajšek navdušila starejše: To je nastop, ki obkroža Slovenijo!Vožnja gasilcev na kraj nesreče: Vozilo na avtocesti je zmečkalo!Posnetek, ki je razjezil Slovence: To je z mladičkom galeba storil moški!Poziv za vse Slovence, ki se odpravljajo na Hrvaško: To je povedal Jelko Kacin!11-letni deček zapel "You Raise Me Up": Njegov glas se te dotakne!Slepa krafna nasmejala Slovence, privoščila si je Lepo AfnoKako iz luknje rešiti kolo tovornjakaNapad orke med igro: Z repom je udarila ob morski bič!Ob hiši ga je obiskala medvedja družina: Prav nič se ga niso bali!Hrvaškemu duhovniku srce padlo v hlače: Zanj je bilo previsoko!Vinogradnik s Krasa navdušil z inovacijo: Izdelal je varčno škropilnico!Ganljiv trenutek v bolnišnici: Spoznal je, da je reševalec njegov sin!