V ŽIVO: Pravkar poteka odstranjevanje bombe iz 2. svetovne vojne v Mariboru

V Mariboru je vse nared za uničenje še druge, 500 kilogramov težke letalske bombe, ki so jo pred dnevi našli ob železniških tirih v Melju. Bomba, ki jo bodo uničili danes, je še enkrat večja, kot je bila tista, ki so jo uničili v četrtek.

Obenem bomba iz 2. svetovne vojne leži v veliko bolj poseljenem delu mesta.

Tadej Pišek iz civilne zaščite je sporočil, da so do 10:45 evakuirali že 428 oseb, od tega dve osebi v spremstvu policije. Gasilci so obenem hodili od vrat do vrat in tako še enkrat preverili, če so vsi prebivalci v radiju evakuacije zapustili svoje domove.


MO Maribor
V 600-metrskem pasu so zaprli plin, ljudje pa tam ne smejo zapuščati domov ali gledati skozi okna. Točno opoldne se je že oglasila sirena, ki naznanja začetek deaktivacije bombe.

Intervencija se bo predvidoma končala okoli 16. ure, prebivalci pa lahko zavetje najdejo tudi v Dvorani Tabor (vstop pri vhodu B). Tam so na voljo prigrizki, čaji, postelje in reševalna ekipa.

Prenos v živo: Deaktivacija bombe v Mariboru (STA):
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Slovenec je zbolel za rakom: Njegov posnetek danes obkroža Slovenijo!Hrvat skupaj z lepotico zaigral pesem iz Titanika: Njun nastop žanje rekorde!VIDEO: Deček iz Rusije prevzel svet: Zapel je tako, kot bi zapel Freddie Mercury!VIDEO: Deklica prvič videla novorojeno sestrico: Njena reakcija gane do solz!VIDEO: Italijanki se smeji vsa Slovenija: Njena izjava te bo pustila brez besed!Na hrvaškem talentu 14-letnik raznežil sodnike: Zapel je pesem Oliverja Dragojevića!Pes je vsak dan preskočil ograjo: Ko ga je lastnica našla, je zajokala od žalosti!VIDEO: Marko Bandelli "udaril" z govorom: Smeha med poslanci ni manjkalo!Deklica iz Bosne zapela pesem "Moj lipi andjele", ki jo je pel Oliver DragojevićPsička sredi noči ostala pred vrati: Pozvonila je lastnikom, da ji odklenejo!Deček senzacija na spletu: Pred sošolci je zaigral legendarno pesem Queenov!Vid Valič v publiki napačnega vprašal glede položajev pri seksuVIDEO: Grozljivka iz Slovenije: Bežal pred policijo, nato se je prevrnil!Kako zobni aparat skozi leta popravi zobeDojenček zlezel na rob stopnic: Pred padcem ga je rešila mucka!Ruski specialci z orožjem ustavili voznika: Poteza je žensko pustila v šoku!Jezikavi malček obkrožil splet: Učiteljico je poslal v...VIDEO: Malčka sta zaplesala pred kamerami: Njun ples na spletu ruši rekorde!VIDEO: Tilen Artač nasmejal kot Vlado Kreslin: Zapel je parodijo o martinovanju!Štajerc pregloboko pogledal v kozarec: Tako je zapel na martinovo!Ne boste verjeli, kaj je storil nogometaš Seville: Poglej, kako je preprečil zadetek!Martinovanje po slovensko: Tako je jodlal pod dozo alkohola!VIDEO: V Piranu tuli sirena za nevarnost: Mesto je pod vodo!VIDEO: Posnetek senzacija na spletu: Ples kužka te bo pustil brez besed!VIDEO: Prinesla je pošto, nato je prijaznega kužka pošpricala s solzivcem