V ŽIVO: Pravkar poteka odstranjevanje bombe iz 2. svetovne vojne v Mariboru

V Mariboru je vse nared za uničenje še druge, 500 kilogramov težke letalske bombe, ki so jo pred dnevi našli ob železniških tirih v Melju. Bomba, ki jo bodo uničili danes, je še enkrat večja, kot je bila tista, ki so jo uničili v četrtek.

Obenem bomba iz 2. svetovne vojne leži v veliko bolj poseljenem delu mesta.

Tadej Pišek iz civilne zaščite je sporočil, da so do 10:45 evakuirali že 428 oseb, od tega dve osebi v spremstvu policije. Gasilci so obenem hodili od vrat do vrat in tako še enkrat preverili, če so vsi prebivalci v radiju evakuacije zapustili svoje domove.


MO Maribor
V 600-metrskem pasu so zaprli plin, ljudje pa tam ne smejo zapuščati domov ali gledati skozi okna. Točno opoldne se je že oglasila sirena, ki naznanja začetek deaktivacije bombe.

Intervencija se bo predvidoma končala okoli 16. ure, prebivalci pa lahko zavetje najdejo tudi v Dvorani Tabor (vstop pri vhodu B). Tam so na voljo prigrizki, čaji, postelje in reševalna ekipa.

Prenos v živo: Deaktivacija bombe v Mariboru (STA):
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nuša Derenda zapela skupaj s sinom: Njun nastop navdušuje Slovence!21-letna Naja s posnetkom razjokala Slovenijo: "Poslavljam se"Zareklo se mu je pred ženo: To je posnetek, ki se mu smeji Slovenija!Kaos na avtocesti: Tako je reševalcem na pomoč priskočil motorist!Šok za očeta: Tako se je odzval, ko mu je žena povedala, da bosta imela trojčke!Na talentu je zapela kot Whitney Houston: Brez besed je ostal še Simon Cowell!10-letnica na talentu zapela svetovno uspešnico: Za nastop je dobila zlati gumb!Robert Roškar obiskal slovenskega duhovnika: Do solz te bosta nasmejala!Pes ji je razmetal stanovanje: Tako se je odzval, ko ga je lastnica okregala!Mislil je, da mu pod oknom pojejo golobi: To je prizor, ki mu je bil priča!Huda ura pri sosedih: Takšnemu neurju smo se izognili včeraj!7-letna deklica zapela z očetom: Tako sta se lotila uspešnice "Shallow"VIDEO: Domačini sredi Kopra ustavili voznike: Imeli so prav poseben razlog!Šok za žensko voznico: Na avtocesti se ni mogla ustaviti, odpovedale so ji zavoreČuki pripravili čudovit video posnetek: Zapeli so 20 let staro uspešnico!Tilen Artač udaril z novo parodijo: Priredil je znano slovensko uspešnico!Tako se je odzval nemški ovčar, ko je spoznal, da ga peljejo k veterinarjuGanljivo slovo od policijskega kužka: Zanj je skrbel slovenski policist!VIDEO: Prelet ameriških reaktivcev v Sloveniji za zmago nad virusomGrozljiv posnetek iz New Yorka: Policisti zapeljali v množico protestnikov!Lastniku med sajenjem rož na pomoč priskočil kuža: Poglej, kako mu je pomagal!Rusi se ne šalijo: To so storili z vozilom, mimo katerega gasilci niso mogli!Jezdila je konja, nato je odprla šampanjec: Takoj je spoznala svojo napako!Mali tjulenj se je zapletel v mrežo: Poglej, kako se je zahvalil reševalcem!VIDEO: Miha Kordiš omenil Tita, njegovi kolegi so se začeli smejati