V ŽIVO: Pravkar poteka reševanje tajskih dečkov, akcijo lahko spremljate v živo

Na Tajskem je se v bližini kraja Bangkok že danes zjutraj začela reševalna akcija v jami ujetih dečkov in njihovega nogometnega trenerja. Tja so se zatekli ob monsunskem deževju, nato pa je voda jamo zalila. Reševalna akcija bo po napovedih trajala do štiri dni.

12 tajskih dečkov je skupaj s trenerjem v jami ujetih že več kot dva tedna.

V reševalni akciji sodeluje 18 izkušenih potapljačev, od tega je pet potapljačev iz Tajske. Ujeta skupina je na suhem območju jame oddaljena približno štiri kilometre od vhoda v jamo.

Dečki bodo morali dlje časa preživeti pod vodo in prvič v življenju uporabljati potapljaško opremo. Nekateri izmed dečkov ne znajo niti plavati. Med potapljanjem bodo nosili celoobrazne maske, kisikovo bombo pa bo za reševanega dečka nosil potapljač pred njim. Po jami bodo morali hoditi, plezati in se potapljati. Najbolj zahteven je prvi del poti, ki poteka skozi ozek potopljen prehod.


Iz popavljanje jame so do zdaj rešili že prvih šest dečkov! Oblasti so pravkar sporočile, da se bo reševanje preostalih šest dečkov in njihovega trenerja nadaljevalo jutri.

Celotno reševalno akcijo lahko spremljate ob posnetku v živo, ki ga oddajajo številni mediji in reševalci. Držimo pesti in molimo, da se za dečke, trenerja ter reševalce vse srečno izteče...
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovensko društvo zbiralo denar za bolno deklico, mama zdaj doživela šokVIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril, njegov govor danes obkroža SlovenijoVIDEO: Besede migranta zgrozile Evropo: "Preneumni so, da bi se lahko branili!"VIDEO: To je povedala še ena mamica, ki jo je opeharilo slovensko društvoKmetici so se na odru vsi smejali. Ko je začela peti, jih je takoj utišala!Mama je vstopila v kuhinjo, tam pa posnela izjemen talent 13-letne hčerkeVIDEO: Šok za tekmovalce v šovu Bar, posredovati je morala celo policijaVIDEO: Šok sredi Ljubljane! Prečkali so železniške tire, nato pa dobili lekcijoNa poroki nevesta vse ganila do solz! To je naredila za svojega gluhega moža...Konj je ob ograji opazil sosedove krave, posnetek zdaj osvaja internetDalajlama brez dlake na jeziku: Evropa pripada Evropejcem, migranti naj se vrnejo domovKuža je na vso moč tekel za lastnikom, grozljiva resnica ti bo zlomila srceKužku je rekla, da morata do veterinarja. Pred kamero se je delal mrtvega!Je to popoln dom na 37 kvadratih? Ko vidiš notranjost, ostaneš brez besed!VIDEO: Oboroženi so hoteli oropati stavnico, nato jim je vetra dal upokojenecVIDEO: Ruska bodibilderka trenira noč in dan, njenih mišic se ustraši vsak moškiNa zabavo sta prišla policista. Ko začneta plesati, bosta nasmejala tudi tebe!Pred poroko je nevesti umrl oče. Kar je naredil njen brat, jo je ganilo do solz!To se dogaja z vašim telesom, ko namesto tobaka kadite elektronsko cigaretoMed orkanom Florence novinar komaj stal na nogah, nato pa smehVIDEO: Šolar stekel pred avtobus in žalil voznika, nato mu je ta prisolil klofutoVIDEO: Ibrahimović za 500. gol v karieri navdušil z neverjetno mojstrovinoVIDEO: Tako naš čudežni Luka Dončić navdušuje na treningih DallasaZ BMW-jem mu je vzel prednost, nato je dobil svojo karmoVIDEO: Izdajal se je za člana ekipe šova Bar, to je v Ljubljani počel za šankom