V ŽIVO: Pravkar poteka reševanje tajskih dečkov, akcijo lahko spremljate v živo

Na Tajskem je se v bližini kraja Bangkok že danes zjutraj začela reševalna akcija v jami ujetih dečkov in njihovega nogometnega trenerja. Tja so se zatekli ob monsunskem deževju, nato pa je voda jamo zalila. Reševalna akcija bo po napovedih trajala do štiri dni.

12 tajskih dečkov je skupaj s trenerjem v jami ujetih že več kot dva tedna.

V reševalni akciji sodeluje 18 izkušenih potapljačev, od tega je pet potapljačev iz Tajske. Ujeta skupina je na suhem območju jame oddaljena približno štiri kilometre od vhoda v jamo.

Dečki bodo morali dlje časa preživeti pod vodo in prvič v življenju uporabljati potapljaško opremo. Nekateri izmed dečkov ne znajo niti plavati. Med potapljanjem bodo nosili celoobrazne maske, kisikovo bombo pa bo za reševanega dečka nosil potapljač pred njim. Po jami bodo morali hoditi, plezati in se potapljati. Najbolj zahteven je prvi del poti, ki poteka skozi ozek potopljen prehod.


Iz popavljanje jame so do zdaj rešili že prvih šest dečkov! Oblasti so pravkar sporočile, da se bo reševanje preostalih šest dečkov in njihovega trenerja nadaljevalo jutri.

Celotno reševalno akcijo lahko spremljate ob posnetku v živo, ki ga oddajajo številni mediji in reševalci. Držimo pesti in molimo, da se za dečke, trenerja ter reševalce vse srečno izteče...
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Ste že videli, kaj je jezni policist storil ob nesreči pri Trojanah?VIDEO: Šok za hrvaške gasilce med tekmo! To je posnetek, ki obkroža državo...VIDEO: Jelinčiču je znova prekipelo, dovolj ima "nategovanja". Je povedal prav?Oče je v avtu delal "selfie", nato je družina začela kričati! Nekdo je bil v prtljažniku...VIDEO: Tako se je zmešalo hrvaškemu komentatorju, ko je Mandžukić zabil golVIDEO: To je pesem, s katero je Lea Sirk zmagala na Melodijah morja in sonca!VIDEO: Juncker tako pijan, da ni mogel niti hoditi?Ženin je poljubil nevesto! Sekundo zatem so gostje priča izjemnemu čudežu...SMEH: Kako Balkanci navijajo za Hrvaško? Privoščili so si tudi Slovence...VIDEO: Šok pri Trojanah! To je nesreča, ki je zaprla štajersko avtocesto...Zapela sta skupaj s sestrico! Niti slutila nista, kaj se je dogajalo v ozadju...Vrnil se je do pogorele hiše, nato pa to! Poglejte, kdo mu je pritekel naproti...VIDEO: Sin hrvaškega nogometaša postal zvezda, po tekmi je vsem ukradel srceVIDEO: Drama na Tajskem je končana, rešili so vse dečke in trenerjaBabica pokaza, kako pospraviti posteljnino! Njena "tehnika" je nasmejala mnoge...Trojčki so tiho sedeli na kavču. Poglejte si reakcijo, ko v sobo vstopi oče!VIDEO: Poglejte si, kako so iz poplavljene tajske jame reševali ujete dečke15-letno dekle na ameriškem talentu "odpihnilo" sodnike, dobila je zlati gumbČrna mačka je strmela v sliko, nato je lastnica ugotovila pravi razlogVIDEO: Ste že videli, na kakšen način so zmago proslavili hrvaški nogometaši?VIDEO: Manca Špik navdušila na MMS 2018, to je njena nova pesem!Konja so ločili od njegove kobile! To je trenutek, ko se znova zagledata...VIDEO: Stopnice na reki Krki razjezile Slovence! Stale so 13 tisoč evrov...Na poroki je zapel kar ženin! Ko boste slišali njegov glas... Prava čarovnija!Posneli so grozljiv trenutek, vodnjak se je pred njihovimi očmi pogreznil v zemljo