VIDEO: Babica in dedek bolnega Krisa ganila Slovence: "On je najlepši sonček!"

V jutranjem programu Radia 1 je Denis Avdić danes gostil babico in dedka malega Krisa, ki je te dni znova združil vse Slovence. 19-mesečni deček iz Kopra bije bitko za življenje, saj se je rodil z zelo redko genetsko boleznijo - spinalno mišično atrofijo tipa 1.

Rešitev za malega borca Krisa predstavlja revolucionarno zdravilo, ki bi lahko povsem pozdravilo njegovo bolezen.

Zdravilo stane vrtoglavih 2,3 milijona evrov, Krisu in njegovim staršem pa je na pomoč priskočila vsa Slovenija. Pogumni borec mora zdravilo prejeti do dopolnjenega drugega leta starosti, časa pa ni več veliko - 28. januarja bo namreč Kris dopolnil dve leti.

Jutranji program Radia 1 sta tokrat obiskala babica Irena in dedek Egon, med pohvalami na račun svojega vnuka in njune hčerke pa nista mogla zadrževati solz. Babica Irena se je s čustvenimi odgovori dotaknila src mnogih Slovencev - ko so jo vprašali, kakšen otrok je njen vnuk, je odgovorila: "Kris je najlepši sonček," nato pa zajokala.


Igra malega Krisa je zaradi bolezni zelo omejena, največ časa preživi v objemu domačih. Oba sta pohvalila tudi svojo hčer Ano (mamico Krisa), obenem pa priznala, da je prava borka in da največkrat ona tolaži njih in ne obratno. Denis Avdič je po telefonu govoril tudi z mamo Ano - ta je povedala, da je zdaj stanje Krisa stabilno in da sta trenutno na rehabilitaciji v Stari Gori.

Po zadnjih podatkih je društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki prejelo že več kot 550.000 evrov donacij, kar je pravi dokaz, kako srčni smo Slovenci.

Vsi, ki želite malemu Krisu pomagati, lahko sredstva nakažete na njihov TRR:

SI56 0510 0801 6627 635
Palčica pomagalčica
Namen nakazila: za Krisa

Pošljete lahko tudi SMS sporočilo KRIS5 na številko 1919 in tako prispevate 5 evrov za pomoč Krisu. Telekom obenem pojasnjuje, da bo celoten znesek nakazan Krisu oz. njegovi družini!
0
JeklenaPest
Pred 1 mesecem
Sem doniral cvancigarja za tega junaka. Če bo šlo na tesno bom še...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Parkiral je kar na polju: Poglej, kakšno lekcijo mu je dal kmet!Po krivem je bil zaprt 37 let, zdaj je zapel na talentu: Nastop ti naježi kožo!Drama v parlamentu, poslanca sta si skočila v lase: "Kaj si misliš da si?!"Miha Deželak v solzah razkril skrivnost: Jokali so tudi sodelavci!VIDEO: Nenavaden gost na hrvaški obali: Takšen prizor so posneli ob morju!Tilen Artač nasmejal s parodijo! Zapel je kot Vili Resnik: "Naj Hrvati slišijo"Plesali so v parku, nato sta prišla policista na konjih: Posnetek je navdušil splet!Voznik na cesti posnel vrano in ježa: Ni mogel verjeti, kaj je počela ptica!VIDEO: V dolini Soče prenovili staro hišo: Poglejte, kako izgleda notranjost!Pevski zbor, ki ga sestavljajo brezdomci: Na talentu so osvojili zlati gumb!Poškodovan morski lev skočil na čoln, da bi mu ljudje pomagaliZgrožen voznik v Srbiji: "Tudi v Nemčiji stopiš na plin, ko te prehitevajo?"Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Njen nastop obkroža Slovenijo!Ganljiv posnetek iz BiH: Dobri ljudje rešili medveda, ki je padel v vodnjak!Lastnik zavrgel psičko z mladički: Dneve ga je čakala, a se ni vrnil ponjo!Slovenka na citre zaigrala hrvaško uspešnico, ki jo prepeva SeverinaPapiga, ki ti polepša dan: Tako se je smejala, ko je izstopila iz sobe!10-letna drsalka zaplesala ob pesmi Hallelujah: Njen nastop jemlje sapo!Obiskala je vasico na Japonskem, v kateri živi na tisoče lisicNe boste verjeli, kaj nas letos čaka na morju: "To je višek ukrepov!"10-letnik navdušil sodnike: Tako je zaigral znano rock 'n' roll pesem!Bi prepoznali svoje ljubljene, če bi postali brezdomci?Deklica na talentu očarala sodnike: Njen pevski talent te bo navdušil!Blondinka blestela na turškem talentu: To je na odru počela z žogami!Novinar obiskal poslanca Miho Kordiša: To mu je podaril, ko je spal ob 13:15