VIDEO: Babica in dedek bolnega Krisa ganila Slovence: "On je najlepši sonček!"

V jutranjem programu Radia 1 je Denis Avdić danes gostil babico in dedka malega Krisa, ki je te dni znova združil vse Slovence. 19-mesečni deček iz Kopra bije bitko za življenje, saj se je rodil z zelo redko genetsko boleznijo - spinalno mišično atrofijo tipa 1.

Rešitev za malega borca Krisa predstavlja revolucionarno zdravilo, ki bi lahko povsem pozdravilo njegovo bolezen.

Zdravilo stane vrtoglavih 2,3 milijona evrov, Krisu in njegovim staršem pa je na pomoč priskočila vsa Slovenija. Pogumni borec mora zdravilo prejeti do dopolnjenega drugega leta starosti, časa pa ni več veliko - 28. januarja bo namreč Kris dopolnil dve leti.

Jutranji program Radia 1 sta tokrat obiskala babica Irena in dedek Egon, med pohvalami na račun svojega vnuka in njune hčerke pa nista mogla zadrževati solz. Babica Irena se je s čustvenimi odgovori dotaknila src mnogih Slovencev - ko so jo vprašali, kakšen otrok je njen vnuk, je odgovorila: "Kris je najlepši sonček," nato pa zajokala.


Igra malega Krisa je zaradi bolezni zelo omejena, največ časa preživi v objemu domačih. Oba sta pohvalila tudi svojo hčer Ano (mamico Krisa), obenem pa priznala, da je prava borka in da največkrat ona tolaži njih in ne obratno. Denis Avdič je po telefonu govoril tudi z mamo Ano - ta je povedala, da je zdaj stanje Krisa stabilno in da sta trenutno na rehabilitaciji v Stari Gori.

Po zadnjih podatkih je društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki prejelo že več kot 550.000 evrov donacij, kar je pravi dokaz, kako srčni smo Slovenci.

Vsi, ki želite malemu Krisu pomagati, lahko sredstva nakažete na njihov TRR:

SI56 0510 0801 6627 635
Palčica pomagalčica
Namen nakazila: za Krisa

Pošljete lahko tudi SMS sporočilo KRIS5 na številko 1919 in tako prispevate 5 evrov za pomoč Krisu. Telekom obenem pojasnjuje, da bo celoten znesek nakazan Krisu oz. njegovi družini!
0
JeklenaPest
Pred 3 tedni
Sem doniral cvancigarja za tega junaka. Če bo šlo na tesno bom še...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Šok za reševalce na primorski avtocesti: To je prizor, ki so mu bili priča!V vozilo invalida je zalučal opeko: Kamera je posnela takojšnjo lekcijo!VIDEO: Nastop deklice, ki je navdušil Balkan: Tako je zapela jugoslovansko pesem!Ko je mama šla v službo, mu ni dala poljubčka: Posnetek fantka je nasmejal svet!SMEH: Zagorska ruleta, ki je nasmejala Balkan: Preživijo jo le redkiHarpijski orel s svojo velikostjo prevzel svet: Ljudje mislijo, da je v njem človek!VIDEO: Tilen Artač oponašal Šarca in Tonina: Parodija je nasmejala Slovenijo!Jahta zapeljala v marino in treščila v zasidrane barkeKužki so obkrožili goske: Ne boste verjeli, kakšen prizor so posneli na kamero!VIDEO: Migranti so Slovencu ukradli avto: Besede lastnika obkrožajo Slovenijo!VIDEO: Ker je bil hitrejši, je reli vozilo prehitel kar po zeleniciSredi belega dne so vdrli v hišo v Braziliji: Tako jim je lastnik dal vetra!Moški je z barvo napolnil 66.000 kozarčkov: Kar je ustvaril, jemlje sapo!VIDEO: Luka Dončić izgubil živce: Skoraj bi se stepel z novincem!VIDEO: Osel je po več letih zagledal dekle: Njegova reakcija obkroža svet!Luka Dončić in Boban Marjanović poskrbela za smeh: To sta počela med tekmo!NBA igralec zaigral poškodbo, nato je pod košem silovito zabilMali ježki so izgubili mamico: Ne boste verjeli, kdo jih je posvojil potem!VIDEO: Prepelič obnorel Evropo: Ob zvoku sirene za zmago zadel čez celo igrišče!Razkošna jahta za 311 milijonov evrov, ki jemlje sapo! Poglej, kaj vse ponuja...Nogometaš "pokosil" trenerja, komentator smeha ni mogel zadržatiVIDEO: Ne boste verjeli, kaj je s Ferrarijem počel v ovinku pri 300 km/hVIDEO: Gostje v Ljubljani doživeli šok: Kosilo so jim pripravili iz ostankov hrane!Malček s smehom obkrožil svet: Med pesmico je ukradel vso pozornost!Smetar s potezo obkrožil svet: Tako vsak teden pomaga starejši ženski!