VIDEO: Barbara Pešut o življenju z multiplo sklerozo: Intervju, ki ti da misliti!

Barbara Pešut je slovenska pesnica, pisateljica in glasbenica, ki se že 30 let bori z multiplo sklerozo, a se kljub temu njena ustvarjalnost nikoli ni končala.

Te dni so ustvarjalci oddaje Tednik predstavili izjemen intervju z Barbaro Pešut, video posnetek pa je mnogim Slovencem dal še kako misliti.

Danes 60-letna Barbara Pešut je soproga znanega glasbenika Roberta Pešuta, ki ga mnogi poznamo pod imenom Magnifico. Za multiplo sklerozo je zbolela pred 30. leti, ki je takrat ni želela sprejeti in je še zdaj ni povsem sprejela.


RTV 365, Facebook
V izjemnem intervjuju je spregovorila o svoji bolezni, o svojem poslanstvu pisanja knjig, pa tudi o Bogu in o tem, da se boji smrti. Kljub hudi bolezni, zaradi katere vedno potrebuje osebno asistentko, je še vedno ohranila dobro mero humorja, kar je dokazala tudi pred novinarji.

Multipla skleroza je kronična bolezen, ki prizadene osrednje živčevje. Točen vzrok nastanka bolezni ni znan - uvrščamo jo med avtoimunske bolezni, pri katerih pride do neustreznega odziva lastnega imunskega sistema proti določenim sestavnim delom našega telesa. Za to boleznijo v Slovenijo trpi okoli 3.500 bolnikov.
Ob strani ji tudi ves čas stoji njen sin Peter Pešut, ki ji ob obisku vedno znova izkaže svojo ljubezen. Prisluhnite odličnemu intervjuju, pri katerem je Barbara Pešut brez dlake na jeziku iskreno in pogumno spregovorila o svojem življenju. Brez dvoma ženska, ki je lahko vzor vsem nam.
0
JeklenaPest
Pred 4 tedni
Glasbenica? Še nikoli nisem slišal, da bi obvladala kaki instrument...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Slovenki gre na bruhanje, ko vidi tipa na kolesu: "Gnus, prezir, tip nima za burek!"Na barki v Egiptu predvajal slovensko pesem: Takšno je bilo vzdušje na barki!VIDEO: Zimski prizori sredi julija: Hudo neurje s točo, ki je prizadelo Italijo!Hofer umaknil oglas, ki je poskrbel za zgražanje: "Ne može nam niko ništa!"Ženin s pričami presenetil na poroki: Njihov nastop ima že 4 milijone ogledov!Slovenka je 2-letni hčerkici razložila, da nima očeta, ampak dve mamiciPetar Grašo ostal brez besed: Deklica je zanj zapela njegovo veliko uspešnico!VIDEO: BMW se mu je "zalimal" na rit: Čez nekaj sekund ga je tepla karma!Trik, kako odviti zamašek na novih plastenkah: "Ves čas ste jih narobe odpirali!"VIDEO: Izjemen prizor iz kočevskih gozdov: Kamera posnela volka, medveda in jelena!Slovenka je moža prosila, da ji kupi nov telefon: Njun pogovor je doza smeha!VIDEO: Grozljiva nesreča v Srbiji: Voznik po čudežu preživel trčenje z bagrom!Challe Salle vrača udarec: Objavil je novo pesem, v kateri odgovarja Zlatku!Saša Lešnjek navdušila Slovence: Zapela je uspešnico, ki jo je pela Neca Falk!Zmagovalna pesem festivala Melodije morja in sonca: Prvo mesto je osvojil Žan Videc!Trio Vivere ganil z novo pesmijo "Kanconeta": Osvojili so drugo mesto na MMS 2024!Operna pevka navdušila ob pianistu: Na železniški postaji je zapela "Ave Maria"Oto Pestner v živo zapel uspešnico "Poletna noč", nastop je navdušil SlovenceKačji pastir lahko požre 100 komarjev na dan: Tako jih privabite v svoje okolje!Preproste ideje, kako ustvariti unikaten lastnoročni podpis za vsako črkoKo se hijene lotijo napačnih živaliEva Boto predstavila novo pesem "Moje zlato", znova je navdušila poslušalceIzjemna promocija za Slovenijo: Tako so predstavili našo čudovito državo!Pogrešanega pohodnika našli po 10 dnehNevihta z močnim vetrom nad občino Trebnje