VIDEO: Bodo trgovine v nedeljo zaprte? Ob tem posnetku boste zgroženi...

V preteklem letu se je vnela vroča debata o tem, če bi trgovine morale biti ob nedeljah zaprte. Spomnimo - leta 2003 smo Slovenci odločili, da bi ob nedeljah trgovci imeli prosto, trgovine pa bi bile zaprte. A se prav nič ni spremenilo. Predvsem po zaslugi samostojnega poslanca Andreja Čuša pa se je znova obudila prav ta tema.

Te dni je na Facebooku prav Andrej Čuš delil posnetek iz informativne oddaje 24ur, v katerem so se dotaknili te teme. In ob posnetku je delil ta zapis:

Kak kompromis med sindikati in trgovci je to, da ga še sami ne razumejo? Gnili!

Za nami so prvi dnevi leta 2018 ter tudi prva delovna nedelja za trgovke in trgovce. V prvih dneh leta sem prejel več zaskrbljenih zgodb in poročil po Sloveniji, med katerimi lahko izpostavim recimo to, da so zaposlene mlade mame podpisovale izjave, da nimajo otrok pod 3. letom starosti (čeprav imajo), da so ob nedeljah delali inventure, pa jim to delo želijo pisati kot delo med tednom, pa vse do tega, da enostavno nobena omejitev za nekatere trgovine ne bo veljala, ker so lastniki trgovin našli luknje. Zelo slabo so jo odnesli tudi zaposleni na bencinskih servisih, a očitno je še to "zasluga" nekaterih lobijev v Trgovinski zbornici.

Takoj, ko sem sam prebral dogovor med sindikati in trgovci sem rekel, da to ne bo zgodba s srečnim koncem, a kaj, ko so sindikati svoje trgovke in trgovce žal izdali.
Da sindikati in trgovska zbornica ne vesta, kaj sta podpisala, pa kaže tudi to, da se morajo sestajati, da si razložijo dogovor, ki so ga podpisali. Ali se ljudje delajo nesposobne, ali pa so nesposobni?

Mi bomo s svojim bojem za uveljavitev referendumske volje ljudi in zaprtje trgovin nadaljevali. Nova verzija zakona, ki bo to tudi uveljavila, je bolj ali manj pripravljena, čakamo še samo na eno pravno mnenje.

Gremo do konca!
Andrej

Kdo se torej iz koga dela norca in zakaj se ne upošteva volje državljanov? Delimo naprej, naj to vidi vsa Slovenija!
0
Soncek Bevc
Pred 6 dnevi
Na živce mi gredo vsi ki "drek mešajo"! Trgovine naj se same odločajo kdaj bodo imele odprte! Delavci pa morajo biti extra plačani za delo na dan nedelje in praznikov!!! TO NAJ POSKRBIJO IN NADZIRAJO - KAKO SO DELAVCI PLAČANI! Vse ostalo - KP in Zakone pa naj temu primerno uskladijo!
1
Estrella Hemela
Pred 1 tednom
Namesto da se ukvarja z nabiranjem glasov za volitve z trgovinami najbraje svojo energijo usmeri v to da bodo te trgovke in vsi ki delamo praznike nedelje pošteno plačani..pa ne bo problem delat nikomur..tako pa mlati prazno slamo nepomembno
0
JeklenaPest
Pred 1 tednom
Tale Čuš ne dela s tem nič drugega, kot si nabira neki rating, za katerega predznak še sam ne ve. Kot moj sokrajan se mi direkt smili...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.