VIDEO: Brata sta čez noč ostala brez staršev: Njuna zgodba je ganila Slovenijo!

Radio 1 je na spletu objavil ganljiv video posnetek, pri katerem je radijska voditeljica Jana Morelj opravila kratek pogovor z Luko, ki je skupaj z bratom ostal brez staršev.

Poslušalci so jima lani pomagali v dobrodelnem maratonu, Luka pa je v video posnetku dejal, da mu je klic za vedno spremenil življenje.

22-letni Luka in njegov 19-letni brat sta lani ostala brez mame, ki je umrla po tem, ko jo je zadela kap. Zdravila se je na nevrološki kliniki, po njeni smrti pa sta fanta prejela račun iz bolnišnice v vrednosti 9.000 evrov. Dolga žal nista imela s čim poravnati.

Po smrti mame je oče zapadel v alkohol, nekaj dni po tragičnem dogodku pa storil samomor. Luka in brat sta ostala brez staršev, odgovornost pa je nase prevzel Luka, ki je poleg sebe skrbel še za brata.

Luka je tokrat sedel pred Jano Morelj in spregovoril, kako mu je lani klic spremenil življenje, ko je izvedel, da so mu pomagali v dobrodelnem maratonu. Prisluhnite njegovi ganljivi izpovedi.


Pomagaj v letošnjem dobrodelnem maratonu tudi ti, pošlji SMS sporočilo z vsebino POMAGAM5 na 1919.
0
JeklenaPest
Pred 24 tedni
Jana je očitno zelo čustvena ženska. Čudovito bitje pod Soncem...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Deželaku na poti pomagal 99-letni Franc, skupaj sta gonila kvadrocikelVIDEO: Deželaku družbo delal 22-letni Anže, ki je na kvadrociklu igral harmonikoVoznica je spregledala tovornjak: Policist posnel filmski skok čez prikolico!Pevski zbor do solz ganil Simona Cowella, nato so dobili zlati gumbMoški je zgradil kamnito hišo v gozdu: Posnetek je uspešnica na spletu!Policistka je ustavila dedka: Med postopkom jo je navdušil s plesom!5-letna deklica se igra z nemškimi ovčarji: Posnetek ima 16 milijonov ogledov!Slovenca nasmejala s posnetkom: Tako je mož potolažil svojo ženo!Parodija na odstrel nutrij: Prisluhni, kaj je povedal lovec iz Slovenije!Katja Kaučič navdušila Slovence: Tako je zaigrala skladbo Franca Miheliča!Družino med sprehodom presenetila grizli medvedka z mladičkomaVIDEO: Kolaps na primorski avtocesti: Vozniki peljali kar v nasprotno smer!Tovornjakar nasmejal s posnetkom, ko so ga na avtocesti kaznovali policistiVIDEO: Deželaku je uspelo, na kvadrociklu je premagal peklenski klanecKamera posnela trenutek, ko je oče pred utopitvijo rešil sinaPevci z ansamblom zapeli slovenski valček: Njihov nastop te bo navdušil!VIDEO: Jože Potrebuješ pokazal postopek, kako doma izdelujejo bezgov sokLuka Basi in Deželak zapela skupaj: Pevski talent sta pokazala na kvadrociklu!Mali slonček, ki je komaj shodil, se požene proti turistomRebeka Dremelj navdušila Slovence: Prisluhni, kakšno novo pesem je objavila!Na ljubljanski obvoznici posneli voznika, ko je peljal v nasprotno smerZakonske težave dveh upokojencev: Parodija na stvari, ki so prepovedane!Tetover malčku izdelal ponarejeno tetovažo, posnetek ima 2 milijona ogledovSlovenska parodija na novo tehnologijo: Posnetek je doza smeha!Prenavljali so cesto, Slovenec se je ob zapori peljal kar čez travnik