VIDEO: Damijan Janković stopil pred kamere: Tako je pojasnil odpis 29 milijonov evrov dolga!

Sodišče je v zadnjih letih dolgove odpisalo kar trem podjetjim, ki so v lasti družine Janković. Dolg so odpisali Electi Inženiringu in Electi Naložbam, pretekli teden pa še Electi Holdingu.

Pred kamere je te dni stopil tudi Damijan Janković, v studiu oddaje Planet pa odgovarjal na očitke številnih jeznih Slovencev!

Mnogi Slovenci se v teh dneh zgražajo nad dejstvom, da politični in gospodarski eliti uspeva vse mogoče - pred kratkim je družina Janković na sodišču še drugič premagala upnike in tako dosegla odpis dolga v višini 29 milijonov evrov. S pomočjo dobro plačanih pravnikov najdejo luknje v zakonu, nato pa jih izkoristijo sebi v prid.

Na številna vprašanja je v studiu oddaje Planet 18 na vprašanja odgovarjal tudi Damijan Janković, ki je skupaj z bratom Juretom Jankovićem lastnik podjetja Electa Holding.

In četudi je bilo sprva rečeno, da ljubljanski župan Zoran Janković z Electo Holding nima nič, je Damijan Janković v oddaji pojasnil, da poslovna povezava še vedno obstaja - Electa Holding namreč še vedno Zoranu Jankoviću dolguje del posojila iz leta 2004. V oči bode tudi dejstvo, da je občina spreminjala namembnost zemljišč v lasti Electe in jim s tem bistveno dvigovala ceno. Electa je kmalu zatem Zoranu Jankoviću nakazala tri milijone evrov.
0
JeklenaPest
Pred 1 tednom
Zakaj tega nihče ne pokne...?
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Sebi je znižal, zaposlenim pa zvišal plačo: Hvaležni delavci so ga ganili do solz!VIDEO: Luka Basi udaril z novim hitom "Meta", pesem je že prava uspešnicaVIDEO: Prizor sredi gozda navdušil Slovence! Poglej, kaj je posnela kameraKolesar prevozil rdečo luč in zadel pešca: Ne boste verjeli, kaj je storil zatemSimpatična 4-letna deklica prevzela splet: Tako je z očetom pela pesem "Señorita"Buldog z reakcijo nasmejal splet: Tako se je odzval, ko je bila igralka v težavah!Modrijani zapeli svojo prvo pesem "Daleč je dom", nastop prevzel SlovenceTakšnega igranja na kitaro še niste videli! Na talentu je sezul sodnikeVIDEO: Posnetek gasilcev, ki je danes zgrozil Slovenijo: To so posneli na avtocesti!Malčka na ulici ganila svet: To sta storila, ko sta se po dolgem času videla!Psička v bolečinah čakala na cesti, nato so ji dobri ljudje rešili življenjeSMEH: Pred vozilom je stopil na cesto, nato hitro dobil poučno lekcijoVIDEO: Jezni tovornjakar s posnetkom obkroža Slovenijo: Tako se vozijo politiki!VIDEO: Tovornjakar šokiral Hrvaško: Grozljivo prehitevanje so posnele kamere!Na odru talenta očarala sodnike: 12-letna deklica iz Senegala senzacija na spletu!Žejnemu pasavcu pomagal tovornjakar, posnetek je senzacija na spletuBlagajničarka iz Srbije roparju dala vetra, ko jo je napadel z izvijačemHodil je sredi ceste, ko ga je zadel voznik: Poglej, kaj je zatem storil kuža!Nekdo jim je kradel zelenjavo z vrta: Kar je posnela kamera, je nasmejalo svet!VIDEO: Drama na tekmi v Stožicah: Slovenija po preobratu do zmage nad IzraelomVIDEO: Prihod nevihte v Puli, oblaki so izgledali kot pošastVIDEO: Mestni redar v Piranu stekel v ogenj, da bi 14-letniku rešil življenjeNa avtocesti se je vozil kar s formulo, policisti zdaj iščejo voznika10-letna deklica prevzela sodnike: Njen glas ti pokonci dvigne kocine!Kakšen šok za voznika: Pred policistom zaradi avtovleke končal na strehi