VIDEO: Damijan Janković stopil pred kamere: Tako je pojasnil odpis 29 milijonov evrov dolga!

Sodišče je v zadnjih letih dolgove odpisalo kar trem podjetjim, ki so v lasti družine Janković. Dolg so odpisali Electi Inženiringu in Electi Naložbam, pretekli teden pa še Electi Holdingu.

Pred kamere je te dni stopil tudi Damijan Janković, v studiu oddaje Planet pa odgovarjal na očitke številnih jeznih Slovencev!

Mnogi Slovenci se v teh dneh zgražajo nad dejstvom, da politični in gospodarski eliti uspeva vse mogoče - pred kratkim je družina Janković na sodišču še drugič premagala upnike in tako dosegla odpis dolga v višini 29 milijonov evrov. S pomočjo dobro plačanih pravnikov najdejo luknje v zakonu, nato pa jih izkoristijo sebi v prid.

Na številna vprašanja je v studiu oddaje Planet 18 na vprašanja odgovarjal tudi Damijan Janković, ki je skupaj z bratom Juretom Jankovićem lastnik podjetja Electa Holding.

In četudi je bilo sprva rečeno, da ljubljanski župan Zoran Janković z Electo Holding nima nič, je Damijan Janković v oddaji pojasnil, da poslovna povezava še vedno obstaja - Electa Holding namreč še vedno Zoranu Jankoviću dolguje del posojila iz leta 2004. V oči bode tudi dejstvo, da je občina spreminjala namembnost zemljišč v lasti Electe in jim s tem bistveno dvigovala ceno. Electa je kmalu zatem Zoranu Jankoviću nakazala tri milijone evrov.
0
JeklenaPest
Pred 1 mesecem
Zakaj tega nihče ne pokne...?
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Nuša Derenda zapela skupaj s sinom: Njun nastop navdušuje Slovence!21-letna Naja s posnetkom razjokala Slovenijo: "Poslavljam se"10-letnica na talentu zapela svetovno uspešnico: Za nastop je dobila zlati gumb!Zareklo se mu je pred ženo: To je posnetek, ki se mu smeji Slovenija!Huda ura pri sosedih: Takšnemu neurju smo se izognili včeraj!Šok za očeta: Tako se je odzval, ko mu je žena povedala, da bosta imela trojčke!Pes ji je razmetal stanovanje: Tako se je odzval, ko ga je lastnica okregala!Na talentu je zapela kot Whitney Houston: Brez besed je ostal še Simon Cowell!Robert Roškar obiskal slovenskega duhovnika: Do solz te bosta nasmejala!Mislil je, da mu pod oknom pojejo golobi: To je prizor, ki mu je bil priča!Šok za žensko voznico: Na avtocesti se ni mogla ustaviti, odpovedale so ji zavoreČuki pripravili čudovit video posnetek: Zapeli so 20 let staro uspešnico!Zmago Jelinčič zapustil sejo: "Takšnih bedastoč enostavno ne mislim poslušati!"14-letnik na odru odpihnil sodnike: Zapel je znano uspešnico iz leta 1968Izjava poslanke Violete Tomič, ki se ji danes smeji vsa SlovenijaTilen Artač udaril z novo parodijo: Priredil je znano slovensko uspešnico!Tako se je odzval nemški ovčar, ko je spoznal, da ga peljejo k veterinarjuGanljivo slovo od policijskega kužka: Zanj je skrbel slovenski policist!VIDEO: Grozljiv posnetek plazu na Norveškem: Hiše je odneslo v morje!VIDEO: Prelet ameriških reaktivcev v Sloveniji za zmago nad virusomMali tjulenj se je zapletel v mrežo: Poglej, kako se je zahvalil reševalcem!Grozljiv posnetek iz New Yorka: Policisti zapeljali v množico protestnikov!Najstnik navdušil sodnike na talentu: Zapel je kot Ed Sheeran!Lastniku med sajenjem rož na pomoč priskočil kuža: Poglej, kako mu je pomagal!V šovu The Voice je zapel pesem "Jealous": Z glasom je odpihnil sodnike!