VIDEO: Damijan Janković stopil pred kamere: Tako je pojasnil odpis 29 milijonov evrov dolga!

Sodišče je v zadnjih letih dolgove odpisalo kar trem podjetjim, ki so v lasti družine Janković. Dolg so odpisali Electi Inženiringu in Electi Naložbam, pretekli teden pa še Electi Holdingu.

Pred kamere je te dni stopil tudi Damijan Janković, v studiu oddaje Planet pa odgovarjal na očitke številnih jeznih Slovencev!

Mnogi Slovenci se v teh dneh zgražajo nad dejstvom, da politični in gospodarski eliti uspeva vse mogoče - pred kratkim je družina Janković na sodišču še drugič premagala upnike in tako dosegla odpis dolga v višini 29 milijonov evrov. S pomočjo dobro plačanih pravnikov najdejo luknje v zakonu, nato pa jih izkoristijo sebi v prid.

Na številna vprašanja je v studiu oddaje Planet 18 na vprašanja odgovarjal tudi Damijan Janković, ki je skupaj z bratom Juretom Jankovićem lastnik podjetja Electa Holding.

In četudi je bilo sprva rečeno, da ljubljanski župan Zoran Janković z Electo Holding nima nič, je Damijan Janković v oddaji pojasnil, da poslovna povezava še vedno obstaja - Electa Holding namreč še vedno Zoranu Jankoviću dolguje del posojila iz leta 2004. V oči bode tudi dejstvo, da je občina spreminjala namembnost zemljišč v lasti Electe in jim s tem bistveno dvigovala ceno. Electa je kmalu zatem Zoranu Jankoviću nakazala tri milijone evrov.
0
JeklenaPest
Pred 10 tedni
Zakaj tega nihče ne pokne...?
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Posnetek nesreče tovornjaka na ljubljanski obvoznici, ki je šokirala SlovenijoBesede o nesreči tovornjaka s cisterno, ki bi jih moral prebrati vsak voznikNa hrvaškem talentu 14-letnik raznežil sodnike: Zapel je pesem Oliverja Dragojevića!VIDEO: Luka Dončić zadel nemogoče, komentatorja sta ostala brez besedRuski specialci z orožjem ustavili voznika: Poteza je žensko pustila v šoku!VIDEO: Z motorko je prestrašil prijatelja: Potegavščina se je slabo končala!VIDEO: Rusinje navdušile Slovenijo: Tako so zapele za Zmaga Jelinčiča!Deklica iz Brazilije v cerkvi zapela "Hallelujah", njen glas ti bo naježil kožoVIDEO: Denis Avdić gostil 10-letno Slovenko, ki na spletu objavlja posnetkeVIDEO: V Piranu tuli sirena za nevarnost: Mesto je pod vodo!Bosanec pokazal, kako se Bosanci obnašajo v Nemčiji in kako v BosniVIDEO: Malčka sta zaplesala pred kamerami: Njun ples na spletu ruši rekorde!Vid Valič v publiki napačnega vprašal glede položajev pri seksuVIDEO: Kaos v Dalmaciji: Razburkano morje povzročilo ekstremne razmere!Parodija nasmejala Slovenijo: Spet so si privoščili Zorana Jankovića!Kitajski kmet postal senzacija s 70.000 kokošmi: Svet je navdušil s prosto rejo!Sredi noči je zapela operno pesem: Ne boste verjeli, kako so se odzvali sosedje!VIDEO: Ganljiva reklama, ki je razjokala Slovence: Takšen učinek imajo dobra dela!Posnetek iz Srbije navdušil Balkan: Najprej sta plesala, nato so se jima pridružili drugi!Kužka je spustila na sneg, ta je z reakcijo nasmejal vsakogarVIDEO: Prinesla je pošto, nato je prijaznega kužka pošpricala s solzivcemVIDEO: Izvir Hublja ob preteklem deževju pokazal svojo pravo močNa kamero so ujeli rojstvo delfina: Prizor bo ganil tudi tebe!Vdova je mislila, da bo za vedno sama: To je prizor, ki mu je vsak dan priča pod oknom!Razgreto kocko jekla z mostu vrgli v vodo, sledila je eksplozija