VIDEO: Damijan Janković stopil pred kamere: Tako je pojasnil odpis 29 milijonov evrov dolga!

Sodišče je v zadnjih letih dolgove odpisalo kar trem podjetjim, ki so v lasti družine Janković. Dolg so odpisali Electi Inženiringu in Electi Naložbam, pretekli teden pa še Electi Holdingu.

Pred kamere je te dni stopil tudi Damijan Janković, v studiu oddaje Planet pa odgovarjal na očitke številnih jeznih Slovencev!

Mnogi Slovenci se v teh dneh zgražajo nad dejstvom, da politični in gospodarski eliti uspeva vse mogoče - pred kratkim je družina Janković na sodišču še drugič premagala upnike in tako dosegla odpis dolga v višini 29 milijonov evrov. S pomočjo dobro plačanih pravnikov najdejo luknje v zakonu, nato pa jih izkoristijo sebi v prid.

Na številna vprašanja je v studiu oddaje Planet 18 na vprašanja odgovarjal tudi Damijan Janković, ki je skupaj z bratom Juretom Jankovićem lastnik podjetja Electa Holding.

In četudi je bilo sprva rečeno, da ljubljanski župan Zoran Janković z Electo Holding nima nič, je Damijan Janković v oddaji pojasnil, da poslovna povezava še vedno obstaja - Electa Holding namreč še vedno Zoranu Jankoviću dolguje del posojila iz leta 2004. V oči bode tudi dejstvo, da je občina spreminjala namembnost zemljišč v lasti Electe in jim s tem bistveno dvigovala ceno. Electa je kmalu zatem Zoranu Jankoviću nakazala tri milijone evrov.
0
JeklenaPest
Pred 20 tedni
Zakaj tega nihče ne pokne...?
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Voznik tovornjaka posnel prizor: "Tako izgleda debil na avtocesti!"Papiga iz Splita ruši rekorde: Tako je "telefonirala" ob lastniku!VIDEO: Tako sta si v lase skočila Zoran Janković in Zmago Jelinčič!Kamere posnele komedijo: Ne boste verjeli, kje je parkirala!Papiga iz Splita poskrbela za smeh: Takšne vragolije počenja ob 6. uri zjutraj!Voznik na Madžarskem posnel prizor, ki jemlje sapo: Tega ne vidiš vsak dan!Nastop, ki je Hrvaško dvignil na noge: 20-letni Filip zapel z angelskim glasom!Nov šok za Avstralijo po požarih: Prizadele so jih poplave, toča in oblaki prahu!VIDEO: Posnetek z gorenjske avtoceste: Tako se je prevrnil voznik kombija!Po poljubu je sledil šok za dekle: Kar je storil fant, mu ne bo oprostila!SMEH: Privoščili so si Karla Erjavca: Prisluhni, kaj bo počel zdaj!Babica na talentu obnorela sodnike: Dokazala je, da so leta samo številka!Nastop, ki je navdušil Slovence: Tako so zaigrali in zapeli dve svoji pesmi!2-letni deček zmagovalec španskega talenta: Njegov nastop te bo navdušil!Voznik tovornjaka zgrožen: To je na avtocesti počel idiot pred mano!Posnetek, ki ga morate videti: Tako je kuža igral družabno igro Jenga!Klemen Slakonja oponašal petje Jana Plestenjaka: Smeha ni manjkalo!Kužka so mučili in ga zapustili kot smet: Zdaj je končno našel ljubezen!Sramežljiva najstnica v šovu The Voice Kids zapela pesem Lady GagaVIDEO: Slovenec zapel kot Zdravko Čolić: Njegov nastop te bo navdušil!Posnetek, ki obkroža splet: Tako se je dežja v Avstraliji razveselil kmet!Voznik tovornjaka poskrbel za šok: Zapeljal je naravnost v helikopter!Vodna tromba na Ferskih otokih, posnetek ti vzame sapoOtt Tanak doživel grozljivo nesrečo na WRC reliju v Monte CarluSnežni metež v Kanadi: Tako je sneg v 24 urah prekril hišo!