VIDEO: Dokumentarni film o junaštvu Slovencev: Posnetek, ki je ganil državo!

V Sloveniji več kot 37.000 otrok živi v revščini, o takšnih temah pa se v naši državi premalo pogovarjamo, saj je to tabu tema. Med omenjenimi otroci jih skoraj polovica živi v dolgotrajni revščini.

Te dni so na Radiu 1 objavili dokumentarni film Dežela Junakov, ki prikazuje razplet dobrodelne akcije Deželak Junak ter govori o izjemnem junaštvu Slovencev.

V preteklem letu 2023 so s pomočjo dobrodelne akcije Deželak Junak na počitnice poslali 3652 otrok, letos pa poteka že jubilejna deseta obletnica omenjene dobrodelne akcije.


radio1slovenia, YouTube
Te dni še vedno poteka dobrodelna akcija Deželak Junak, s pomočjo katere radijski voditelj Miha Deželak zbira denar za otroke iz socialno šibkih družin. Po včerajšnji peklenski etapi na Krvavec bo danes radijski voditelj denar za otroke zbiral na šesti etapi od Črne na Koroškem do Puconcev. Od začetka do danes so s pomočjo dobrodelne akcije Deželak Junak zbrali že neverjetnih 3.922.094,01 evra.

Pošlji SMS sporočilo POMAGAM5 ali POMAGAM10 na 1919 in daruj za otroke iz socialno ogroženih družin, da jim bomo tako pomagali do lepih in nepozabnih spominov.
V dokumentarnem filmu Dežela Junakov so ustvarjalci pokazali zakulisje dobrodelne akcije Deželak Junak, obenem pa predstavili žalostno stanje glede revščine v Sloveniji. Med mnogimi državljani namreč vlada finančna stiska, o kateri nihče nerad govori.


Pošlji SMS sporočilo z vsebino POMAGAM5 ali POMAGAM10 na 1919.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Slovenki gre na bruhanje, ko vidi tipa na kolesu: "Gnus, prezir, tip nima za burek!"Na barki v Egiptu predvajal slovensko pesem: Takšno je bilo vzdušje na barki!VIDEO: Zimski prizori sredi julija: Hudo neurje s točo, ki je prizadelo Italijo!Hofer umaknil oglas, ki je poskrbel za zgražanje: "Ne može nam niko ništa!"Ženin s pričami presenetil na poroki: Njihov nastop ima že 4 milijone ogledov!Slovenka je 2-letni hčerkici razložila, da nima očeta, ampak dve mamiciPetar Grašo ostal brez besed: Deklica je zanj zapela njegovo veliko uspešnico!VIDEO: BMW se mu je "zalimal" na rit: Čez nekaj sekund ga je tepla karma!Trik, kako odviti zamašek na novih plastenkah: "Ves čas ste jih narobe odpirali!"VIDEO: Izjemen prizor iz kočevskih gozdov: Kamera posnela volka, medveda in jelena!Slovenka je moža prosila, da ji kupi nov telefon: Njun pogovor je doza smeha!VIDEO: Grozljiva nesreča v Srbiji: Voznik po čudežu preživel trčenje z bagrom!Challe Salle vrača udarec: Objavil je novo pesem, v kateri odgovarja Zlatku!Saša Lešnjek navdušila Slovence: Zapela je uspešnico, ki jo je pela Neca Falk!Zmagovalna pesem festivala Melodije morja in sonca: Prvo mesto je osvojil Žan Videc!Trio Vivere ganil z novo pesmijo "Kanconeta": Osvojili so drugo mesto na MMS 2024!Operna pevka navdušila ob pianistu: Na železniški postaji je zapela "Ave Maria"Oto Pestner v živo zapel uspešnico "Poletna noč", nastop je navdušil SlovenceKačji pastir lahko požre 100 komarjev na dan: Tako jih privabite v svoje okolje!Preproste ideje, kako ustvariti unikaten lastnoročni podpis za vsako črkoKo se hijene lotijo napačnih živaliEva Boto predstavila novo pesem "Moje zlato", znova je navdušila poslušalceIzjemna promocija za Slovenijo: Tako so predstavili našo čudovito državo!Pogrešanega pohodnika našli po 10 dnehNevihta z močnim vetrom nad občino Trebnje