VIDEO: Drama med sojenjem v Haagu, Mladića so obsodili na dosmrtni zapor

Sodišče v Haagu je bivšega poveljnika vojske Republike Srbske Ratka Mladića danes obsodilo na dosmrtno zaporno kazen zaradi genocida v Srebrenici ter ostalih vojnih zločinov, ki jih je zagrešil med obleganjem Sarajeva. V obtožnici so ga spoznali za krivega v desetih točkah od enajstih.

Sodnik Alphons Orie je izrek sodbe komentiral z besedami, da si dosmrtno kazen zasluži zaradi teže zločinov, saj je v teh primerih šlo za genocid človeštva. Mladić je izrek sodbe spremljal v sodni dvorani, nato je bila obravnava prekinjena za več kot pol ure.

Po vrnitvi v sodno dvorano je Mladić začel kričati, da je vse laž, padale so tudi ostre in težke besede čez sodstvo. Sodnik je Mladića iz dvorane po incidentu odstranil. Oglejte si trenutek, ko je Ratko Mladić pobesnel.

Je kazen za njegove zločine primerna?
0
JeklenaPest
Pred 16 tedni
Zanimivo, kako samozavesten je ta tribunal po tem, ko so UNPROFOR-jeve sile dovolile realizacijo masovnih pobojev. Na svetu pravice ni in je tudi nikoli ne bo. Če bi bil Mladič slučajno multimiljonar, bi dobil še opravičilo ter odškodnino. Pa ne da ga zagovarjam, temveč vlečem rdečo nit sistema skozi desetletja med takimi dogodki....
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.