VIDEO: Drama med sojenjem v Haagu, Mladića so obsodili na dosmrtni zapor

Sodišče v Haagu je bivšega poveljnika vojske Republike Srbske Ratka Mladića danes obsodilo na dosmrtno zaporno kazen zaradi genocida v Srebrenici ter ostalih vojnih zločinov, ki jih je zagrešil med obleganjem Sarajeva. V obtožnici so ga spoznali za krivega v desetih točkah od enajstih.

Sodnik Alphons Orie je izrek sodbe komentiral z besedami, da si dosmrtno kazen zasluži zaradi teže zločinov, saj je v teh primerih šlo za genocid človeštva. Mladić je izrek sodbe spremljal v sodni dvorani, nato je bila obravnava prekinjena za več kot pol ure.

Po vrnitvi v sodno dvorano je Mladić začel kričati, da je vse laž, padale so tudi ostre in težke besede čez sodstvo. Sodnik je Mladića iz dvorane po incidentu odstranil. Oglejte si trenutek, ko je Ratko Mladić pobesnel.

Je kazen za njegove zločine primerna?
0
JeklenaPest
Pred 1 mesecem
Zanimivo, kako samozavesten je ta tribunal po tem, ko so UNPROFOR-jeve sile dovolile realizacijo masovnih pobojev. Na svetu pravice ni in je tudi nikoli ne bo. Če bi bil Mladič slučajno multimiljonar, bi dobil še opravičilo ter odškodnino. Pa ne da ga zagovarjam, temveč vlečem rdečo nit sistema skozi desetletja med takimi dogodki....
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Ste že videli, kaj je jezni policist storil ob nesreči pri Trojanah?VIDEO: Šok za hrvaške gasilce med tekmo! To je posnetek, ki obkroža državo...VIDEO: Jelinčiču je znova prekipelo, dovolj ima "nategovanja". Je povedal prav?Oče je v avtu delal "selfie", nato je družina začela kričati! Nekdo je bil v prtljažniku...VIDEO: Tako se je zmešalo hrvaškemu komentatorju, ko je Mandžukić zabil golVIDEO: To je pesem, s katero je Lea Sirk zmagala na Melodijah morja in sonca!VIDEO: Juncker tako pijan, da ni mogel niti hoditi?Ženin je poljubil nevesto! Sekundo zatem so gostje priča izjemnemu čudežu...SMEH: Kako Balkanci navijajo za Hrvaško? Privoščili so si tudi Slovence...VIDEO: Šok pri Trojanah! To je nesreča, ki je zaprla štajersko avtocesto...Zapela sta skupaj s sestrico! Niti slutila nista, kaj se je dogajalo v ozadju...Vrnil se je do pogorele hiše, nato pa to! Poglejte, kdo mu je pritekel naproti...VIDEO: Sin hrvaškega nogometaša postal zvezda, po tekmi je vsem ukradel srceVIDEO: Drama na Tajskem je končana, rešili so vse dečke in trenerjaBabica pokaza, kako pospraviti posteljnino! Njena "tehnika" je nasmejala mnoge...Trojčki so tiho sedeli na kavču. Poglejte si reakcijo, ko v sobo vstopi oče!VIDEO: Poglejte si, kako so iz poplavljene tajske jame reševali ujete dečke15-letno dekle na ameriškem talentu "odpihnilo" sodnike, dobila je zlati gumbČrna mačka je strmela v sliko, nato je lastnica ugotovila pravi razlogVIDEO: Ste že videli, na kakšen način so zmago proslavili hrvaški nogometaši?VIDEO: Manca Špik navdušila na MMS 2018, to je njena nova pesem!Konja so ločili od njegove kobile! To je trenutek, ko se znova zagledata...VIDEO: Stopnice na reki Krki razjezile Slovence! Stale so 13 tisoč evrov...Na poroki je zapel kar ženin! Ko boste slišali njegov glas... Prava čarovnija!Posneli so grozljiv trenutek, vodnjak se je pred njihovimi očmi pogreznil v zemljo