VIDEO: Drama med sojenjem v Haagu, Mladića so obsodili na dosmrtni zapor

Sodišče v Haagu je bivšega poveljnika vojske Republike Srbske Ratka Mladića danes obsodilo na dosmrtno zaporno kazen zaradi genocida v Srebrenici ter ostalih vojnih zločinov, ki jih je zagrešil med obleganjem Sarajeva. V obtožnici so ga spoznali za krivega v desetih točkah od enajstih.

Sodnik Alphons Orie je izrek sodbe komentiral z besedami, da si dosmrtno kazen zasluži zaradi teže zločinov, saj je v teh primerih šlo za genocid človeštva. Mladić je izrek sodbe spremljal v sodni dvorani, nato je bila obravnava prekinjena za več kot pol ure.

Po vrnitvi v sodno dvorano je Mladić začel kričati, da je vse laž, padale so tudi ostre in težke besede čez sodstvo. Sodnik je Mladića iz dvorane po incidentu odstranil. Oglejte si trenutek, ko je Ratko Mladić pobesnel.

Je kazen za njegove zločine primerna?
0
JeklenaPest
Pred 3 tedni
Zanimivo, kako samozavesten je ta tribunal po tem, ko so UNPROFOR-jeve sile dovolile realizacijo masovnih pobojev. Na svetu pravice ni in je tudi nikoli ne bo. Če bi bil Mladič slučajno multimiljonar, bi dobil še opravičilo ter odškodnino. Pa ne da ga zagovarjam, temveč vlečem rdečo nit sistema skozi desetletja med takimi dogodki....
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Besede Jerneja Šugmana obkrožajo Slovenijo. To je povedal v Naši mali kliniki!Tako se je Jan Plestenjak poklonil Jerneju Šugmanu, besede so ganile SlovenceVIDEO: Družina pokojnega Slavka Avsenika zanj zapela pesem in ganila SlovenceTečen starček je v smeti metal nove stvari, nato so sosedje odkrili ganljiv razlogVIDEO: Nasprotnik udaril Dončića, nato je Luka s svojo potezo postal spletni hitVIDEO: Isaac Palma obnorel Slovence, tako je zapel uspešnico Elvisa PresleyjaVIDEO: Na Radiu 1 dobili vroč obisk, nato je Avdić doživel ta šok!Moški je sam sedel v prazni cerkvi. Ko dvigne glavo, gredo kocine vsem pokonci!Starša sta novorojenčico pripeljala domov. Kar sta posnela na kamero, obkroža svet!Dekle ga je zasačilo med varanjem. Ne boste verjeli, kam je skril ljubico!Tega kužka zaradi drugačnosti nihče ni hotel imeti. Oglejte si, kako izgleda danes!Otroci so si 5 let želeli kužka. To je njihova reakcija, ko jim ga starši kupijo!Voznik BMW-ja je ob potezi redarjev prekipelo. Oglejte si, kaj je storil z lisicami!Sedela je na kajaku in opazovala morje. Naslednji prizor ti pokonci dvigne kocine!Štiri dekleta so stopile na oder. Ob njihovi nenavadni točki so gledalci ponoreli!VIDEO: Slovenski voznik posnel ŠOK! Najprej je avto zletel s ceste, nato pa...VIDEO: Luka Sešek navdušil Slovence, kot Jan Plestenjak je zapel njegovo uspešnicoVIDEO: Slovencu je prekipelo! Poglejte si, kaj mu je naredil operater A1...VIDEO: Korošica pobegnila v Prago k tajkunu. Oglejte si njen nov posnetek!VIDEO: Umrl je Jernej Šugman. To so posnetki, po katerih se ga bomo spominjali!