VIDEO: Drama med sojenjem v Haagu, Mladića so obsodili na dosmrtni zapor

Sodišče v Haagu je bivšega poveljnika vojske Republike Srbske Ratka Mladića danes obsodilo na dosmrtno zaporno kazen zaradi genocida v Srebrenici ter ostalih vojnih zločinov, ki jih je zagrešil med obleganjem Sarajeva. V obtožnici so ga spoznali za krivega v desetih točkah od enajstih.

Sodnik Alphons Orie je izrek sodbe komentiral z besedami, da si dosmrtno kazen zasluži zaradi teže zločinov, saj je v teh primerih šlo za genocid človeštva. Mladić je izrek sodbe spremljal v sodni dvorani, nato je bila obravnava prekinjena za več kot pol ure.

Po vrnitvi v sodno dvorano je Mladić začel kričati, da je vse laž, padale so tudi ostre in težke besede čez sodstvo. Sodnik je Mladića iz dvorane po incidentu odstranil. Oglejte si trenutek, ko je Ratko Mladić pobesnel.

Je kazen za njegove zločine primerna?
0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
Zanimivo, kako samozavesten je ta tribunal po tem, ko so UNPROFOR-jeve sile dovolile realizacijo masovnih pobojev. Na svetu pravice ni in je tudi nikoli ne bo. Če bi bil Mladič slučajno multimiljonar, bi dobil še opravičilo ter odškodnino. Pa ne da ga zagovarjam, temveč vlečem rdečo nit sistema skozi desetletja med takimi dogodki....
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Prizor z Nizozemske obkroža svet! Tako s traktorji prevažajo bale sena...SMEH: To je reakcija Slovenca, ko je pihnil v drvo! Ni mogel verjeti, da deluje...Dojenčica je govorila s svojo mamo, njen pogovor je nasmejal ves internetVIDEO: To je hiša v bližini Ljubljane, ki je z notranjostjo prevzela SlovenceVIDEO: Lina Kuduzović predstavila novo pesem! Poglejte si, kako izgleda danes...VIDEO: Šok za mariborske reševalce, to je pred njimi počel slovenski voznikMariborčanka pri mesarju kupila meso! Ko je doma zarezala vanj, je sledil šok...Na odprtem morju trčili dve tovorni ladji, internet se čudi nesrečiVIDEO: Dončić znova na noge dvignil Ameriko! Tako je na tekmi blestel včeraj...VIDEO: Slovenca navdušila z igranjem kitare in violine, posnetek je prava poezijaVIDEO: Na talentu zapel pesem Ota Pestnerja, za svoj nastop je prejel zlati gumbVoznik tovornjaka poizkusil srečo po gorski poti, nato je plačal cenoVIDEO: V Kopru so že prižgali novoletne lučke. Poglejte si, kako izgledajo...Proti ženski je hodila srna. Na kamero je posnela prizor, ki ga ne bo pozabila!Na nebu je posnela "božjo podobo", video posnetek se na spletu širi kot požarBeloruski tovornjakar se ni zmenil za prepoved, nato je dobil svojo lekcijoVIDEO: Čuki skupaj s Kvatropirci obkrožajo Slovenijo z novo pesmijo! Bo to uspešnica?VIDEO: Tim Kores s slovensko priredbo pesmi "Perfect" navdušil celo Ed SheeranaNe boste verjeli, kako je pilot na letališču v Angliji pristal ob močnem vetruKuža je takoj obžaloval, da je pobegnil od doma! To je storil pred vhodom v hišoPes iz Italije ni hotel na tekoče stopnice! Poglejte si, kaj je storil lastnik...Pevec skupine Foo Fighters na oder povabil 10-letnega fanta, zaigral je pesem MetalliceVojaki so se postavili v vrsto! Ko začnejo s svojo formacijo, svet obstane...VIDEO: Hrvaški politik s svojim govorom obkrožil državo! Jim je povedal prav?VIDEO: Najboljše poteze Luke Dončića s pripravljalnih tekem, Amerika je navdušena