VIDEO: Drama na Tajskem je končana, rešili so vse dečke in trenerja

Na Tajskem danes poteka še zadnja faza reševanja preostalih tajskih dečkov, ki so se dobra dva tedna nazaj ob monsunskem deževju na varno zatekli v jamo. Ob močnem nalivu je jamo v večjem delu poplavilo, zato so morali pot nadaljevati v notranjost jame.

Trenerja dečkov so mnogi že oklicali za heroja, saj je s svojim treznim razmišljanjem dečkom rešil življenje.

Od nedelje so v dveh reševalnih akcijah rešili osem dečkov, vsi pa se trenutno nahajajo v bolnišnici. Počutijo se dobro in komunicirajo normalno. Danes je bil na sporedu še zadnji dan reševalne akcije, v kateri je sodelovalo 19 jamarskih potapljačev. Današnje reševanje je trajalo dlje kot pretekla dva dneva, saj so morali iz jame poleg štirih dečkov potegniti še trenerja.


Po neuradnih podatkih trenerju dečkov grozi kazenski pregon, čeprav ga nihče izmed staršev dečkov za takšno dejanje ne obsoja.

Poglejte še: VIDEO: Tako so iz poplavljene jame na Tajskem reševali dečke

Časovnica reševanja:

14:02 Vsi ujeti v jami so rešeni! Rešili so tudi trenerja, zdaj pa morajo iz jame pripeljati še zdravnika in člane tajske mornarice, ki so skrbeli za ujete v jami.

13:50 Tajska mornarica je potrdila, da so iz jame rešili še zadnjega otroka, zdaj morajo iz jame pripeljati še trenerja, zdravnika in tri člane mornarice.

13:35 Devetega rešenega dečka so že prepeljali v bolnišnico v Čiang Raiju, s helikopterjem pa bodo do bolnišnice prepeljali tudi desetega in enajstega rešenega dečka.

12:16 Iz jame so rešili že 11 dečkov, to pa daje veliko upanja, da bodo kmalu rešili tudi zadnjega dečka in trenerja.

11:50 Iz jame so pripeljali že desetega dečka, reševalci naj bi fanta iz jame prinesli na nosilih.

11:30 Rešili so že devetega dečka, v bolnišnico so ga odpeljali z reševalnim vozilom.

Že danes zjutraj je odjeknila novica, da sta dva izmed še ujetih dečkov v jami v izredno slabem stanju, saj naj bi staknila okužbo. Držimo pesti, da vse srečno konča!

Celotno reševanje lahko spremljate ob ogledu posnetka v živo, ki ga oddajajo tajski mediji.
0
JeklenaPest
Pred 1 mesecem
Zanimivo, kako mediji iz trenerja na vsak način hočejo narediti heroja. Primer slabe propagande...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovenijo bosta na Evroviziji 2019 zastopala Zala Kralj in Gašper ŠantlVIDEO: Slovenka pokazala svoj recept, kako pripraviti najboljše pustne krofeVIDEO: To je prizor, ki so mu te dni sredi zime bili priča v Bosni78-letna ženska pokazala, kako se naličiti! Njena nova podoba te bo prevzela...VIDEO: Slovenski tovornjakar navdušil z iznajdljivostjo, tako je speljal ovinekVIDEO: Lea Sirk zakuhala škandal na Emi, zdaj pa znova udarila: »Ko jih j***!«VIDEO: Slovenci grdo nad zmagovalca Eme! Znova ste pokazali svoj obraz...VIDEO: Župnik iz Bohinja obkroža Slovenijo! To si misli o valentinovem...92-letni moški poklical policiste, ob vstopu v njegovo hišo jim je zastala sapaGluhe deklice zapele pesem Eda Sheerana, njihov nastop je sodnike ganil do solzVIDEO: Prizori s poroke, ob katerih je zajokala nevesta! Slovenec jo je ganil do solz...Na slovenskem radiu jo je zaprosil v etru! Ona mu je razkrila, da ima drugega...VIDEO: Stavil je proti Luki Dončiću! Poglejte si, kako ga je utišal naš košarkar...SMEH: Pred hišo je trosil sol, nato je kamera posnela njegovo napakoSMEH: Žena je rodila šestega otroka! To je bila reakcija očeta med porodom...Umrl je Šaban Šaulić: Srbski pevec življenje izgubil v tragični prometni nesreči!VIDEO: Slovenec komentiral skok Timija Zajca, njegove besede ti dajo mislitiMoški v vodi opazil utopljenega kužka. Poglej si, kako mu je rešil življenje!VIDEO: Lea Sirk po škandalu na EMI 2019: "Zdaj bi me v eni noči spljuvali..."SMEH: Tanja in Kori pokazala, kako bi izgledal najbolj iskren zmenekDeček je rekel, da poje kot Johnny Cash! Ko je začel peti, je obnorel občinstvo...Dron je poletel čez vetrno elektrarno, prizor je mnoge pustil brez besedVIDEO: 14-mesečni malček, ki smuča kot profesionalecVIDEO: Luka Dončić kršil protokol NBA, da bi navdušil slovenske navijačeVIDEO: To je 10 pesmi, ki smo jih slišali na Emi 2019. Katera vam je najbolj všeč?