VIDEO: Drama na Tajskem je končana, rešili so vse dečke in trenerja

Na Tajskem danes poteka še zadnja faza reševanja preostalih tajskih dečkov, ki so se dobra dva tedna nazaj ob monsunskem deževju na varno zatekli v jamo. Ob močnem nalivu je jamo v večjem delu poplavilo, zato so morali pot nadaljevati v notranjost jame.

Trenerja dečkov so mnogi že oklicali za heroja, saj je s svojim treznim razmišljanjem dečkom rešil življenje.

Od nedelje so v dveh reševalnih akcijah rešili osem dečkov, vsi pa se trenutno nahajajo v bolnišnici. Počutijo se dobro in komunicirajo normalno. Danes je bil na sporedu še zadnji dan reševalne akcije, v kateri je sodelovalo 19 jamarskih potapljačev. Današnje reševanje je trajalo dlje kot pretekla dva dneva, saj so morali iz jame poleg štirih dečkov potegniti še trenerja.


Po neuradnih podatkih trenerju dečkov grozi kazenski pregon, čeprav ga nihče izmed staršev dečkov za takšno dejanje ne obsoja.

Poglejte še: VIDEO: Tako so iz poplavljene jame na Tajskem reševali dečke

Časovnica reševanja:

14:02 Vsi ujeti v jami so rešeni! Rešili so tudi trenerja, zdaj pa morajo iz jame pripeljati še zdravnika in člane tajske mornarice, ki so skrbeli za ujete v jami.

13:50 Tajska mornarica je potrdila, da so iz jame rešili še zadnjega otroka, zdaj morajo iz jame pripeljati še trenerja, zdravnika in tri člane mornarice.

13:35 Devetega rešenega dečka so že prepeljali v bolnišnico v Čiang Raiju, s helikopterjem pa bodo do bolnišnice prepeljali tudi desetega in enajstega rešenega dečka.

12:16 Iz jame so rešili že 11 dečkov, to pa daje veliko upanja, da bodo kmalu rešili tudi zadnjega dečka in trenerja.

11:50 Iz jame so pripeljali že desetega dečka, reševalci naj bi fanta iz jame prinesli na nosilih.

11:30 Rešili so že devetega dečka, v bolnišnico so ga odpeljali z reševalnim vozilom.

Že danes zjutraj je odjeknila novica, da sta dva izmed še ujetih dečkov v jami v izredno slabem stanju, saj naj bi staknila okužbo. Držimo pesti, da vse srečno konča!

Celotno reševanje lahko spremljate ob ogledu posnetka v živo, ki ga oddajajo tajski mediji.
0
JeklenaPest
Pred 3 dnevi
Zanimivo, kako mediji iz trenerja na vsak način hočejo narediti heroja. Primer slabe propagande...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Ste že videli, kaj je jezni policist storil ob nesreči pri Trojanah?VIDEO: Šok za hrvaške gasilce med tekmo! To je posnetek, ki obkroža državo...VIDEO: Jelinčiču je znova prekipelo, dovolj ima "nategovanja". Je povedal prav?Oče je v avtu delal "selfie", nato je družina začela kričati! Nekdo je bil v prtljažniku...VIDEO: Tako se je zmešalo hrvaškemu komentatorju, ko je Mandžukić zabil golVIDEO: To je pesem, s katero je Lea Sirk zmagala na Melodijah morja in sonca!VIDEO: Juncker tako pijan, da ni mogel niti hoditi?Ženin je poljubil nevesto! Sekundo zatem so gostje priča izjemnemu čudežu...SMEH: Kako Balkanci navijajo za Hrvaško? Privoščili so si tudi Slovence...VIDEO: Šok pri Trojanah! To je nesreča, ki je zaprla štajersko avtocesto...Zapela sta skupaj s sestrico! Niti slutila nista, kaj se je dogajalo v ozadju...Vrnil se je do pogorele hiše, nato pa to! Poglejte, kdo mu je pritekel naproti...VIDEO: Sin hrvaškega nogometaša postal zvezda, po tekmi je vsem ukradel srceVIDEO: Drama na Tajskem je končana, rešili so vse dečke in trenerjaBabica pokaza, kako pospraviti posteljnino! Njena "tehnika" je nasmejala mnoge...Trojčki so tiho sedeli na kavču. Poglejte si reakcijo, ko v sobo vstopi oče!VIDEO: Poglejte si, kako so iz poplavljene tajske jame reševali ujete dečke15-letno dekle na ameriškem talentu "odpihnilo" sodnike, dobila je zlati gumbČrna mačka je strmela v sliko, nato je lastnica ugotovila pravi razlogVIDEO: Ste že videli, na kakšen način so zmago proslavili hrvaški nogometaši?VIDEO: Manca Špik navdušila na MMS 2018, to je njena nova pesem!Konja so ločili od njegove kobile! To je trenutek, ko se znova zagledata...VIDEO: Stopnice na reki Krki razjezile Slovence! Stale so 13 tisoč evrov...Na poroki je zapel kar ženin! Ko boste slišali njegov glas... Prava čarovnija!Posneli so grozljiv trenutek, vodnjak se je pred njihovimi očmi pogreznil v zemljo