VIDEO: Drama na Tajskem je končana, rešili so vse dečke in trenerja

Na Tajskem danes poteka še zadnja faza reševanja preostalih tajskih dečkov, ki so se dobra dva tedna nazaj ob monsunskem deževju na varno zatekli v jamo. Ob močnem nalivu je jamo v večjem delu poplavilo, zato so morali pot nadaljevati v notranjost jame.

Trenerja dečkov so mnogi že oklicali za heroja, saj je s svojim treznim razmišljanjem dečkom rešil življenje.

Od nedelje so v dveh reševalnih akcijah rešili osem dečkov, vsi pa se trenutno nahajajo v bolnišnici. Počutijo se dobro in komunicirajo normalno. Danes je bil na sporedu še zadnji dan reševalne akcije, v kateri je sodelovalo 19 jamarskih potapljačev. Današnje reševanje je trajalo dlje kot pretekla dva dneva, saj so morali iz jame poleg štirih dečkov potegniti še trenerja.


Po neuradnih podatkih trenerju dečkov grozi kazenski pregon, čeprav ga nihče izmed staršev dečkov za takšno dejanje ne obsoja.

Poglejte še: VIDEO: Tako so iz poplavljene jame na Tajskem reševali dečke

Časovnica reševanja:

14:02 Vsi ujeti v jami so rešeni! Rešili so tudi trenerja, zdaj pa morajo iz jame pripeljati še zdravnika in člane tajske mornarice, ki so skrbeli za ujete v jami.

13:50 Tajska mornarica je potrdila, da so iz jame rešili še zadnjega otroka, zdaj morajo iz jame pripeljati še trenerja, zdravnika in tri člane mornarice.

13:35 Devetega rešenega dečka so že prepeljali v bolnišnico v Čiang Raiju, s helikopterjem pa bodo do bolnišnice prepeljali tudi desetega in enajstega rešenega dečka.

12:16 Iz jame so rešili že 11 dečkov, to pa daje veliko upanja, da bodo kmalu rešili tudi zadnjega dečka in trenerja.

11:50 Iz jame so pripeljali že desetega dečka, reševalci naj bi fanta iz jame prinesli na nosilih.

11:30 Rešili so že devetega dečka, v bolnišnico so ga odpeljali z reševalnim vozilom.

Že danes zjutraj je odjeknila novica, da sta dva izmed še ujetih dečkov v jami v izredno slabem stanju, saj naj bi staknila okužbo. Držimo pesti, da vse srečno konča!

Celotno reševanje lahko spremljate ob ogledu posnetka v živo, ki ga oddajajo tajski mediji.
0
JeklenaPest
Pred 10 tedni
Zanimivo, kako mediji iz trenerja na vsak način hočejo narediti heroja. Primer slabe propagande...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Slovensko društvo zbiralo denar za bolno deklico, mama zdaj doživela šokVIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril, njegov govor danes obkroža SlovenijoVIDEO: Besede migranta zgrozile Evropo: "Preneumni so, da bi se lahko branili!"VIDEO: To je povedala še ena mamica, ki jo je opeharilo slovensko društvoKmetici so se na odru vsi smejali. Ko je začela peti, jih je takoj utišala!Mama je vstopila v kuhinjo, tam pa posnela izjemen talent 13-letne hčerkeVIDEO: Šok za tekmovalce v šovu Bar, posredovati je morala celo policijaVIDEO: Šok sredi Ljubljane! Prečkali so železniške tire, nato pa dobili lekcijoNa poroki nevesta vse ganila do solz! To je naredila za svojega gluhega moža...Konj je ob ograji opazil sosedove krave, posnetek zdaj osvaja internetDalajlama brez dlake na jeziku: Evropa pripada Evropejcem, migranti naj se vrnejo domovKuža je na vso moč tekel za lastnikom, grozljiva resnica ti bo zlomila srceKužku je rekla, da morata do veterinarja. Pred kamero se je delal mrtvega!Je to popoln dom na 37 kvadratih? Ko vidiš notranjost, ostaneš brez besed!VIDEO: Oboroženi so hoteli oropati stavnico, nato jim je vetra dal upokojenecVIDEO: Ruska bodibilderka trenira noč in dan, njenih mišic se ustraši vsak moškiNa zabavo sta prišla policista. Ko začneta plesati, bosta nasmejala tudi tebe!Pred poroko je nevesti umrl oče. Kar je naredil njen brat, jo je ganilo do solz!To se dogaja z vašim telesom, ko namesto tobaka kadite elektronsko cigaretoMed orkanom Florence novinar komaj stal na nogah, nato pa smehVIDEO: Šolar stekel pred avtobus in žalil voznika, nato mu je ta prisolil klofutoVIDEO: Ibrahimović za 500. gol v karieri navdušil z neverjetno mojstrovinoVIDEO: Tako naš čudežni Luka Dončić navdušuje na treningih DallasaZ BMW-jem mu je vzel prednost, nato je dobil svojo karmoVIDEO: Izdajal se je za člana ekipe šova Bar, to je v Ljubljani počel za šankom