VIDEO: Drama na Tajskem je končana, rešili so vse dečke in trenerja

Na Tajskem danes poteka še zadnja faza reševanja preostalih tajskih dečkov, ki so se dobra dva tedna nazaj ob monsunskem deževju na varno zatekli v jamo. Ob močnem nalivu je jamo v večjem delu poplavilo, zato so morali pot nadaljevati v notranjost jame.

Trenerja dečkov so mnogi že oklicali za heroja, saj je s svojim treznim razmišljanjem dečkom rešil življenje.

Od nedelje so v dveh reševalnih akcijah rešili osem dečkov, vsi pa se trenutno nahajajo v bolnišnici. Počutijo se dobro in komunicirajo normalno. Danes je bil na sporedu še zadnji dan reševalne akcije, v kateri je sodelovalo 19 jamarskih potapljačev. Današnje reševanje je trajalo dlje kot pretekla dva dneva, saj so morali iz jame poleg štirih dečkov potegniti še trenerja.


Po neuradnih podatkih trenerju dečkov grozi kazenski pregon, čeprav ga nihče izmed staršev dečkov za takšno dejanje ne obsoja.

Poglejte še: VIDEO: Tako so iz poplavljene jame na Tajskem reševali dečke

Časovnica reševanja:

14:02 Vsi ujeti v jami so rešeni! Rešili so tudi trenerja, zdaj pa morajo iz jame pripeljati še zdravnika in člane tajske mornarice, ki so skrbeli za ujete v jami.

13:50 Tajska mornarica je potrdila, da so iz jame rešili še zadnjega otroka, zdaj morajo iz jame pripeljati še trenerja, zdravnika in tri člane mornarice.

13:35 Devetega rešenega dečka so že prepeljali v bolnišnico v Čiang Raiju, s helikopterjem pa bodo do bolnišnice prepeljali tudi desetega in enajstega rešenega dečka.

12:16 Iz jame so rešili že 11 dečkov, to pa daje veliko upanja, da bodo kmalu rešili tudi zadnjega dečka in trenerja.

11:50 Iz jame so pripeljali že desetega dečka, reševalci naj bi fanta iz jame prinesli na nosilih.

11:30 Rešili so že devetega dečka, v bolnišnico so ga odpeljali z reševalnim vozilom.

Že danes zjutraj je odjeknila novica, da sta dva izmed še ujetih dečkov v jami v izredno slabem stanju, saj naj bi staknila okužbo. Držimo pesti, da vse srečno konča!

Celotno reševanje lahko spremljate ob ogledu posnetka v živo, ki ga oddajajo tajski mediji.
0
JeklenaPest
Pred 18 tedni
Zanimivo, kako mediji iz trenerja na vsak način hočejo narediti heroja. Primer slabe propagande...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: V gostilni je zapela ob harmoniki, njen glas danes obkroža SlovenijoŠefi vas ne bodo več izkoriščali, od podjetja lahko zahtevate odškodninoŽena Bode Millerja v šoku, to je razkril ultrazvok po smrti njune 19-mesečne hčerkeNajstnica ob klavirju zapela hit Freddieja Mercuryja, kocine vam bodo šle pokonciMala blondinka stopila na oder talentov. Samo počakajte, da začne jodlati!Fant je svojega psa iskal več tednov. Ko je prišel iz šole, je ob prizoru zajokal!Na bencinski črpalki je točil gorivo, njegov odziv te bo spravil v smeh16-letnik svet navdušil s petjem Elvisa Presleyja, njegov glas ti naježi kožoKvartopirci pokazali svoj talent, tako so zapeli legendarno pesem QueenovVIDEO: Na Hrvaškem padel gol leta, zadetek te pusti brez besedSMEH: Tako so si privoščili Čuke in njihovo veliko uspešnicoObiskal je Bosno in srečal kmeta. Kar je posnel na kamero, ti bo vzelo sapo...VIDEO: V torek bo sneg pobelil Slovenijo! Poglejte, koliko snega bo pri vas...Slovenec postal zvezda, tako je zaplesal v britanski različici Zvezde plešejoVIDEO: To je posnetek, s katerim se je Dallas poklonil Dončiću v NBAVIDEO: Škandal v slovenski ligi, sodnik pobesnel nad nogometašemMali fant občinstvu ukradel srce, navdušil jih je s petjem country pesmiJe to najbolj nesrečni delavec? Iz svojih napak se ni nič naučil...Borili so se z ognjem v Kaliforniji, fotografija izmučenih gasilcev obkroža svetRedar kaznoval policiste, ker so parkirali na mestu za invalidePosnetek policistov vam bo dal misliti! To so grozote, ki so jim priča med delomNemški učitelj obstal v šoku, to se mu je zgodilo med predavanjiVsak dan pripelje klavir na isto mesto, z igranjem mimoidoče gani do solzTo je posnetek, s katerim želi Boris Popovič prepričati koprske volilceVIDEO: Sodniki na hrvaškem talentu v šoku! To je v polfinalu storil čarodej...