VIDEO: Drama pri Hvaru, Slovenci iz morja rešili nemškega pilota letala

V morju pri otoku Hvar se je pri naših južnih sosedih Hrvatih včeraj odvijala prava drama. Nekaj minut pred 15. uro je v morje strmoglavilo športno letalo nemške registracije, v nesreči pa se nihče ni poškodoval.

Zagotovo tudi po zaslugi posadke slovenskega plovila, ki je v času nesreče bila v neposredni bližini kraja nesreče.

Strmoglavilo je manjše letalo tipa sila 450, v katerem je bil samo nemški pilot. Po nesreči so pilota iz morja rešili člani posadke slovenskega plovila Koza, nato pa Nemca predali drugi posadki v bližini, ki ga je prepeljala v zdravstveni dom na Hvaru.


Matjaž Bončina, Slovenska posadka jadrnice Koza
Letalo je strmoglavilo med letom iz Dubrovnika proti Lošinju, po zadnjih neuradnih podatkih pa naj bi prišlo do tehnične napake na letalu ali napake pilota.

Skupina Slovencev je bila ravno pri kosilu, ko je nedaleč stran v vodo padlo letalo. Takoj so odhiteli na pomoč, nato pa poskakali v morje, da bi pomagali pilotu. V vodi je bilo polno kerozina, ki je za kožo dokaj pekoč, a so ga Slovenci nato na barki sprali s šamponom.

Po reševanju so povedali, da v tistem trenutku ne misliš na nič drugega, kot samo na to, da pomagaš človeku. Bravo slovenski posadki jadrnice Koza za hitro ukrepanje in pomoč nemškemu pilotu!
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Slovenke zapele na dopustu: Njihov nastop na spletu podira rekorde!Posnetek male mucke senzacija na spletu: Lastnici je kazala, kako nevarna je!Čudovit nastop, ki obkroža Slovenijo: Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi?Izjemen posnetek Slovencev: Poglej, kaj so počeli pod Solkanskim mostom!Deklici sta podarila prav posebno škatlo: Darilo jo je ganilo do solz!Kako napadejo morski psi: Človeška kri proti ribji krvi!Mati in hčerka zapeli pesem iz Titanika: Njun nastop je balzam za dušo!Mucka zaspala skupaj s piščančkom: Posnetek je uspešnica na spletu!Kvatropirci ganili z nastopom: Tako so zapeli pred hišo Oliverja Dragojevića!Potapljač posnel podmornico, ko je peljala pod njimVidra je bežala pred lačno orko: Poglej, kako si je rešila življenje!Narava pokazala moč v Italiji: Nad obalo se je znesla tromba!Mladiček volka srečal malega kužka: Takšen prizor so posneli!Izgubljeni kuža na ulici prepoznal veterinarja: Tako ga je prosil za pomoč!Janez Janša s pozdravom kolesarjem: Takšen prizor je posnel na vrhu Triglava!Radijski voditelj iz Slovenije pokazal talent: Navdušil je s svojo pesmijo!Divji tiger napadel tigra v živalskem vrtuVIDEO: Neverjeten prizor na Hrvaškem: Z vozilom je zapeljal kar v morje!Besede, ki so zgrozile Slovence: Tako na spletu žalijo slovenske novinarje!Strela na pašniku zadela kravoMladiček nosoroga raznežil splet: Tako se je v živalskem vrtu igral z oskrbnikom!Prodajalka pregnala roparja: Njeno lekcijo so posnele kamere!Med sprehodom je srečal košuto: Poglej, kakšen prizor je posnel!Posnetek, ki je razjokal svet: Ženska zapustila svojega psa, kot da je smet!Grozljivka za ekipo gasilcev: Skoraj bi jih zadela goreča pnevmatika!