VIDEO: Ganljiv posnetek iz ZOO Ljubljana: Poslovili so se od leva Maksimusa!

V ljubljanskem živalskem vrtu žalujejo. V ponedeljek so se tam poslovili od azijskega leva Maksimusa, ki je bil med obiskovalci zelo priljubljen.

Te dni so na spletu objavili ganljiv video posnetek v spomin mogočnemu levu, prizori pa so sodeč po odzivih do solz ganili spletne uporabnike.

"Še zadnjič je zarjovel," so ob objavi zapisali na omrežju Facebook, kjer je video posnetek v spomin levu Maksimusu dosegel že več kot 100.000 ogledov.


ZOO Ljubljana
Maksimus se je skotil leta 2009 v Londonskem živalskem vrtu, skupaj s Čajo pa sta v Slovenijo prispela leta 2019. Najraje sta poležavala na najvišji točki ograde, kjer sta uživala v najlepšem razgledu.

"Zjutraj in zvečer nas je Maksi navduševal s svojim rjovenjem, ki se ga je lahko slišalo vse do Tržaške ceste. Zadnjih nekaj let je bolehal za obolenjem živčnega sistema, ki se je končalo z ohromitvijo, zato ga je veterinarska ekipa morala evtanazirati," so v izjavi še zapisali na Facebook strani ZOO Ljubljana.


Maksi, hvala za vse lepe trenutke, hvaležni smo za vse kar si nam dal. - ZOO Ljubljana
0
JeklenaPest
Pred 3 tedni
SLAVA MU! Lepi maček.
Škoda, da ni posnetka, ko je spustil svojo mogočno štimo...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Huda ura v Avstriji: Temperatura v nekaj urah padla za 20 stopinj Celzija!Nevesta na poroki zaplesala z očetom: Brez besed sta pustila vse poročne goste!Irena Yebuah Tiran zapela "Kje so tiste stezice": Nastop, ki obkroža Slovenijo!Gregor Ravnik nastopil z operno pevko: Zapela sta slovensko ljudsko uspešnico!VIDEO: Tilen Artač zapel kot Jan Plestenjak: Nastop, ki je nasmejal Slovenijo!VIDEO: V Ljubljani ukradli vozilo, vse je posnela kamera: Grozi jim 3 leta zapora!VIDEO: Slovenski gozdar posnel tri rise: Posnetek ima že pol milijona ogledov!Vesele Štajerke zapele svojo uspešnico: Nastop, ki je navdušil mnoge Slovence!VIDEO: Saša Lendero zapela z Miho Hercogom: Tako dobro se razume z bivšim možem!VIDEO: Šok med WRC relijem na Hrvaškem: Fotograf za las ubežal tragediji!Travo so kosili kar ob zapadlem snegu: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Vedeževalec Blaž pokazal svoje stanovanje: Obiskal so ga v Mariboru!VIDEO: Metal izvedba pesmi "My Heart Will Go On", ki jo poznamo iz filma TitanikVIDEO: Neumnost na slovenski avtocesti: Tujec zapeljal pred reševalno vozilo!VIDEO: Prestrašena srna v Izoli: Na pomoč so poklicali lovca, ta jo je ustrelil!VIDEO: Sneg pobelil kraje v Sloveniji: Temperatura padla za 20 stopinj Celzija!Zapel je pesem za svoje dekle: Posnetek, ki je nasmejal Slovence!VIDEO: Drama na ljubljanski obvoznici: Takemu prizoru so bili priča reševalci!Tilen Artač prepeval o dragih stanovanjih: Parodija, ki je doza smeha!Parodija na novo poslovno priložnost: Zbiral je plastenke, da jih bo lahko prodal!Fehtarji predstavili prvo avtorsko pesem: Znova so navdušili poslušalce!Italijanska političarka odgovorila na vprašanje Slovenca: Posnetek je doza smeha!Pravljična hiša košarkarja Žige Dimca: Izgleda kot hiška iz zgodbe o Rdeči kapici!Darja Gajšek zaigrala na harmoniko: Nastop je navdušil mnoge Slovence!Moški na vrtu zgradil izjemen bazen