VIDEO: Ganljiv prizor iz Hrvaške, mama mrtvega delfina več ur držala nad gladino

Na spletu je pristal video posnetek iz Hrvaške, ki se je s prizori dotaknil mnogih ljubiteljev živali.

Raziskovalci iz hrvaškega instituta Plavi svijet so pri Lošinju posneli pretresljiv prizor, pri katerem lahko spremljamo žalujočo samico delfina.

Mama delfina v video posnetku se ni mogla sprijazniti z dejstvom, da je njen mladič poginil, zaradi česar ga je več ur s kljunom poskušala obdržati na površju morja. Mladička ni niti za trenutek izpustila, raziskovalci pa so mnenja, da je mladička na takšen način poskušala znova zbuditi.

Video posnetek je obenem nov dokaz, kako močna čustva lahko razvijejo delfini in kako sami doživljajo žalovanje. Gre za prvi posnetek v Jadranu, pri katerem lahko spremljamo takšno ganljivo vedenje delfinov.

Okoli mame delfinke so obenem plavali tudi ostali delfini, ki so jo ob tem želeli potolažiti, obenem pa so bili njena velika opora ob žalostni prigodi. Poglejte si ganljiv video posnetek iz Hrvaške, ki se bo brez dvoma dotaknil tudi vas.
Trenutni članek je brez komentarja.
Te je dovolj v hlačah, da postaneš prvi komentator? 😆
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Na oder je prišla na invalidskem vozičku: Sodniki so jokali ob nastopu!Kravi se je v kopito zataknil zob: Poglej, kako so ji pomagali!Mama posnela dvojčka med pogovorom: Posnetek na spletu podira rekorde!Nor posnetek nesreče vlaka: Zabil se je v tovornjak, ki je prevažal vozila!15-letna slepa deklica razjokala sodnike: Na talentu je dobila zlati gumb!Il Divji zapeli uspešnico skupine Rok'n'Band: Nastop, ki navdušuje Slovenijo!V nemškem pevskem šovu pokazal talent: Sodniki so bili navdušeni!Lastnica delila posnetek iz hiše: Duh je kužku snel ovratnico!VIDEO: Slovenska zabava na Krku: Posnetek, ob katerem ti zaigra srce!Tilen Artač s parodijo nasmejal Slovenijo: Privoščil si je slovenskega ministra!Najstarejša gimnastičarka na svetu, ki šteje zavidljivih 91 letKonj je lastnico potegnil k sebi, da bi se lahko objelaDenis Avdić poslušalce nasmejal do solz: Avstrijci so dobili še Pitschko!Deroča lava iz vulkana kot za šalo premikala ogromno skaloVIDEO: Grozljiv posnetek iz Kočevja: Z avtom je nalašč zbil medveda!12-letnik bežal pred policisti, nato se je zaletel v drugo voziloPrimorski fantje zapeli z glasbeniki: Njihov nastop te bo navdušil!VIDEO: Incident na protestu v Ljubljani: Voznika je zbila enega od protestnikov!Na slovenskem talentu nastopil Marko iz Srbije: Nastop, ki je navdušil sodnike!Potapljal se je v morju, nato se je zaletel v morskega psaVIDEO: Slovenski policist skozi naselje vozil z več kot 100 kilometri na uroVIDEO: Moderna hiša na Primorskem, ki ima sanjski razgled na morjeTuristom srce padlo v hlače: Mimo njih se je sprehodil ogromen medved!VIDEO: Nebo nad Madžarsko razsvetlil meteor, tako je eksplodiral v zrakuABBA na spletu objavila novo pesem, posneli so jo že leta 1978