VIDEO: Gnezda lastovk sklatili na tla, mladički so ležali kar na pločniku

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije te dni opozarja ne uničevanje gnezd mestnih lastovk, ki pri nas veljajo za zaščiteno živalsko vrsto.

Mnoga gnezda so neznanci odstranili v Podčetrtku pri bazenskem kompleksu Terme Olimia, v Polzeli pa pri trgovini Tuš.

Za oba primera so podali prijavo na pristojno inšpekcijsko službo. V Podčetrtku so neznanci na tla sklatili najmanj 30 gnezd, v Polzeli pa 16 gnezd.

Iz Tuša sporočajo, da na svojem objektu v Polzeli niso odstranjevali gnezd, očitke pa zavračajo tudi v Termah Olimia. Tam pravijo, da lastovke že vrsto let pridno sobivajo z obiskovalci ter da nikoli sami niso odstranjevali gnezd. Izjema so le gnezda, ki po aktualnem obdobju ostanejo zapuščena.

Mestna lastovka je v Sloveniji zaščitena živalska vrsta, uničevanje gnezd pa je tako protizakonito dejanje. V društvu obenem izpostavljajo, da so takšna dejanja tudi izkaz pomanjkanja vsakega sočutja do živih bitij.
-1
JeklenaPest
Pred 1 tednom
Pa kaj si ti ja nor?! Višja, kot je letnica obstoja samostojne Slovenije, več nesramnih in pokvarjenih prasic čas prinese na plano. Le kdo bi za kaj takega imel motiv? Res.., težko vprašanje...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
SMEH: Slovenec na sup deski v Izoli s svojimi podvigi nasmejal spletVIDEO: Vozniku BMW-ja dal lekcijo s Puntom! To so posneli pri naših sosedihVIDEO: Papiga Kaja spet navdušuje Slovence: To je njen nov posnetek!Kmetje ostali brez besed: Na polju se je ustvaril orjaški peščeni tornado!VIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril, pred kamero je pokazal svoj pevski talentMaribor izgubil bitko za Ligo Prvakov, povratno tekmo slavil RosenborgVIDEO: Bohinjski župnik obiskal Medžugorje, s posnetkom znova navdušil SlovenceVIDEO: Čudovita poročna torta zakoncev iz Slovenije, ki s podobo jemlje sapoDrama med vožnjo po avtocesti: Obrnila je vozilo, da bi pobegnila pred ognjem!VIDEO: Voznik ostal brez besed: To je prizor, ki mu je bil priča na snegu!VIDEO: To je največji poletni hit na Balkanu! Slovenska pevka ima več kot 35 milijonov ogledovLastnik na dvorišču postavil hiško: Poglejte si, kdo zdaj prebiva v njej!Tovornjakar se je izognil plačilu cestnine, nato je dobil takojšnjo lekcijoVIDEO: Šokantni prizori iz Luksemburga: Tornado v nekaj sekundah uničil vse!VIDEO: Babica pojedla vnukove piškote z marihuano! Poglej, kako jo je zadeloSMEH: Vozilo je ustavil na prehodu: Ne boste verjeli, kaj je storil pešec!VIDEO: Poljak prehiteval kar čez dvojno polno črto, nato je takoj dobil lekcijoNa pašniku je zaigral na violino, konj je z odzivom takoj obkrožil spletPobožal je medvedjega mladička, nato pa takoj spoznal svojo napakoKakšna poteza angleškega nogometaša: Ne boste verjeli, kako je preprečil zadetekKužki obstali, kot bi bili zamrznjeni! To je posnetek, ki danes navdušuje spletVIDEO: Za rojstni dan dobil BMW in ga porinil v reko: Želel si je Jaguarja!VIDEO: Grozljivka med gašenjem požara, letalo bi skoraj treščilo ob tlaDomačinu se je prevrnil smetnjak, nato so prišli gasilci! Poglej, kaj so storiliDivji voznik dokazal, da lahko pobegne policijskemu helikopterju