VIDEO: Gnezda lastovk sklatili na tla, mladički so ležali kar na pločniku

Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije te dni opozarja ne uničevanje gnezd mestnih lastovk, ki pri nas veljajo za zaščiteno živalsko vrsto.

Mnoga gnezda so neznanci odstranili v Podčetrtku pri bazenskem kompleksu Terme Olimia, v Polzeli pa pri trgovini Tuš.

Za oba primera so podali prijavo na pristojno inšpekcijsko službo. V Podčetrtku so neznanci na tla sklatili najmanj 30 gnezd, v Polzeli pa 16 gnezd.

Iz Tuša sporočajo, da na svojem objektu v Polzeli niso odstranjevali gnezd, očitke pa zavračajo tudi v Termah Olimia. Tam pravijo, da lastovke že vrsto let pridno sobivajo z obiskovalci ter da nikoli sami niso odstranjevali gnezd. Izjema so le gnezda, ki po aktualnem obdobju ostanejo zapuščena.

Mestna lastovka je v Sloveniji zaščitena živalska vrsta, uničevanje gnezd pa je tako protizakonito dejanje. V društvu obenem izpostavljajo, da so takšna dejanja tudi izkaz pomanjkanja vsakega sočutja do živih bitij.
-1
JeklenaPest
Pred 19 tedni
Pa kaj si ti ja nor?! Višja, kot je letnica obstoja samostojne Slovenije, več nesramnih in pokvarjenih prasic čas prinese na plano. Le kdo bi za kaj takega imel motiv? Res.., težko vprašanje...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: V pečici je pekla ribo, nato pa šok: To je prizor, ki ga je posnela!VIDEO: Slovenski policisti svarijo s posnetkom: Tako izgleda nevarno početje!VIDEO: Werner z novo pesmijo prevzel Slovence: Tako je zapel z Darjo Gajšek!Čudovit posnetek iz Los Angelesa: Kris se igra in sedi brez opornice!Smeh dojenčice senzacija na spletu: Prizor je mamo nasmejal do solz!SMEH: Slovenskemu reporterju prekipelo: Tako je opisal božično vzdušje v Ljubljani!VIDEO: Eva Boto zmagala v šovu Znan obraz ima svoj glas: Tako je zapela pesem Avsenikov!Reševalci na naši avtocesti naleteli na zastoj: Tako so se odzvali vozniki!VIDEO: Nora podaja Dončića za brutalen zaključek, ki je obnorela MehikoVIDEO: Po spletu zaokrožil prizor iz Novega mesta: To je posnel ob potoku!VIDEO: Reporter Milan obnorel družbena omrežja: Privoščil si je slovensko uspešnico!VIDEO: Slovenec z neverjetnim košem prehitel sireno, posnetek obkroža EvropoTuristi na Novi Zelandiji posneli trenutek groze: Pred njimi je izbruhnil vulkan!Tekle so solze: Takšno presenečenje je čakalo delavce, ko so odprli rdeče kuverte!Delavec z viličarjem poskrbel za kaos: Podrl je vse v skladišču!Slovenci s polko obnoreli Hrvate: Tako so zaigrali znane uspešnice!Tik ob policistu se je zaletela v vozilo, nato je skušala pobegnitiVIDEO: Tretji del smešnih izjav, za katere je poskrbel Zmago JelinčičSmeh do solz: Je to najslabši igralec tenisa na mednarodnem turnirju?VIDEO: Na jadrnici leteli do 30 metrov daleč, Slovencu je počil bobničVIDEO: Padel je nov rekord: Dončić presegel legendarnega Michaela Jordana!Vid Valič nasmejal Slovenijo, ko je govoril o menopavziVIDEO: Slovenka ob snegu posnela prizor iz štalce: Tako so se odzvale njene koze!Mislili so, da je pred njimi voščena lutka: Tako jih je prestrašil voditelj!VIDEO: Bohinjski župnik spregovoril o stiskah, ki jih v veselem decembru ne vidimo