VIDEO: Groza za tovornjakarja pri Trojanah, tako je pred njim vozil Francoz

Na naših cestah se norcev ne manjka. A če so na eni strani za mnoge nevarni prehitri vozniki, so za druge nevarni tudi tisti, ki vozijo prepočasi.

Ob prepočasni vožnji katerega izmed voznikov, se kaj hitro zgodi, da drugi v prometu takšne voznike prehitevajo tudi na silo.

Tako je možnost za prometne nesreče precej večja, kot če bi se vsi držali določenih hitrosti in vozili v okviru omejitev. Prav tako počasna vožnja ne spada na avtoceste, saj lahko pride hitro do naleta.

To je s posnetkom te dni dokazal tudi en izmed slovenskih tovornjakarjev, ko se je s svojim polno naloženim vozilom vozil na avtocesti pri Trojanah. Kjer je bila omjitev 100 km/h, je francoski voznik tik pred predorom vozil le s hitrostjo okoli 50 km/h.

Slovenec, ki je vozil tovornjak, je ob posnetku izpostavil, da 40-tonskega vozila skupaj s tovorom tudi pri zmanjšani hitrosti ni mogoče ustaviti tako hitro, kot si mnogi mislimo. Vozil je namreč s hitrostjo 86 km/h, nato pa moral z vso silo zavirati. Za nameček je prehitevanje za tovorna vozila v predoru prepovedano, zato Francoza ni smel prehiteti.

Tudi vi mislite, da so v prometu zelo nevarni takšni vozniki, ki vozijo prepočasi?

Avtor posnetka: Peter Čadež
0
JeklenaPest
Pred 1 mesecem
Samo še to bi morali napisati, da je tovornjakar naredil prekršek, ker je cincaču poblendal, pa bi bili kompletni...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: To naredijo gasilci iz Radovljice, če vozniki ne vzpostavijo reševalnega pasuOdraščal je skupaj s kravico, nato so ju ločili! Poglejte si veselje, ko se znova srečataVIDEO: Janez Janša dobil prirejeno pesem Faraonov! Nasmejali se boste do solz...Pismo mlademu zdravniku do solz ganilo Slovence: »Izbral si drugo pot. Ostala je praznina.«VIDEO: Jurij Zrnec in Klemen Slakonja spet nasmejala! Privoščila sta si zmagovalca EmeVIDEO: Tako je Slovenka preuredila stanovanje, veliko pičlih 22 kvadratnih metrovVIDEO: Gasilka je priplezala na streho, tam pa šok! Poglejte si, kaj jo je čakalo...VIDEO: Timi Zajc pred Planico dobil svojo pesem, za harmoniko je prijel tudi samMoški je nad oceanom poletel z dronom, prizor je navdušil že na milijone ljudiVIDEO: Na dolenjski avtocesti povozila dva fanta, nato so jo pretepli RomiKrava ni nehala jokati, ker so ji vzeli mladička. To je prizor, ko ga znova zagleda!VIDEO: Lea Sirk ganila Slovence! Tako se sliši njena izvedba pesmi "Shallow"SMEH: Ste videli, kako je Darja iz Ljubezni po domače "nategnila" svoje snubce?Zadnjo minuto je izvedel, da bo moral zapeti himno. Posnetek zdaj obkroža svet!VIDEO: Prizor kot iz filma! To se je dogajalo na avtocesti pri Črnem KaluGoska skljuvala policijski avtomobil, da bi ji pomagali rešiti njene mladičkeSMEH: Tako Slovence vidijo tujci. Prisluhnite, kaj govorijo o nas!SMEH: Nočna mora natakarjev! To so primeri, kako ne naročati kave...VIDEO: Hud padec Filipa Flisarja, končal je v bolnišnici13-letna deklica zapela pesem Whitney Houson, njen glas ti postavi kocine pokonciSMEH: Tako v Sloveniji izgledajo razgovori za služboMislil je, da ga psička iz vojske ne bo prepoznala! To je bila njena reakcija...Zlati prinašalec v bazenu opazil utapljajočo ptico, nato ji je rešil življenjeSMEH: To je storila ptica, ko je ugotovila, da se golf žogice odbijajo od talVIDEO: Huda ura v Koloradu, neurje je vozila na avtocesti obdalo v ledeni oklep