VIDEO: Groza za tovornjakarja pri Trojanah, tako je pred njim vozil Francoz

Na naših cestah se norcev ne manjka. A če so na eni strani za mnoge nevarni prehitri vozniki, so za druge nevarni tudi tisti, ki vozijo prepočasi.

Ob prepočasni vožnji katerega izmed voznikov, se kaj hitro zgodi, da drugi v prometu takšne voznike prehitevajo tudi na silo.

Tako je možnost za prometne nesreče precej večja, kot če bi se vsi držali določenih hitrosti in vozili v okviru omejitev. Prav tako počasna vožnja ne spada na avtoceste, saj lahko pride hitro do naleta.

To je s posnetkom te dni dokazal tudi en izmed slovenskih tovornjakarjev, ko se je s svojim polno naloženim vozilom vozil na avtocesti pri Trojanah. Kjer je bila omjitev 100 km/h, je francoski voznik tik pred predorom vozil le s hitrostjo okoli 50 km/h.

Slovenec, ki je vozil tovornjak, je ob posnetku izpostavil, da 40-tonskega vozila skupaj s tovorom tudi pri zmanjšani hitrosti ni mogoče ustaviti tako hitro, kot si mnogi mislimo. Vozil je namreč s hitrostjo 86 km/h, nato pa moral z vso silo zavirati. Za nameček je prehitevanje za tovorna vozila v predoru prepovedano, zato Francoza ni smel prehiteti.

Tudi vi mislite, da so v prometu zelo nevarni takšni vozniki, ki vozijo prepočasi?

Avtor posnetka: Peter Čadež
0
JeklenaPest
Pred 19 tedni
Samo še to bi morali napisati, da je tovornjakar naredil prekršek, ker je cincaču poblendal, pa bi bili kompletni...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Fant je vsak dan opazoval gasilce! Poglejte si, kaj je storil na božični večer...VIDEO: To je hiša, v kateri živi Jakov Fak, notranjost bo prevzela tudi tebeVIDEO: Slovenec v finalu nemškega šova, tako je zapel pesem Elvisa PresleyjaMalček iz Dravograda mora živeti v bolečinah, tablete prejema vsake 3 ureVIDEO: Najlepši prizor iz Dan najlepših sanj, 12-letni Miguel je končno videl mamoŽenin je v zrak vrgel poročni šopek, reakcija prič je nasmejala svetVIDEO: Aneta in Nik iz Kmetije razkrila, kaj se v resnici plete med njimaVIDEO: Slovenski voditelj pregloboko pogledal v kozarec, na delo je prišel pijanS tovornjakom zapeljal v električno napeljavo, nato je eksplodirala pnevmatikaVIDEO: Luka Dončić z izjemno igro v zadnjih minutah pokopal Houston RocketsVIDEO: Šok na avtocesti pri Mariboru, voznik je izgubil nadzor nad vozilomSMEH: Dončić vesel kot otrok, tako je proslavljal zabijanje soigralcaVIDEO: Talentiran fant postal zmagovalec šova The Voice, uničil je vso konkurencoVIDEO: Čuki z novo pesmijo obkrožajo Slovenijo. Pravijo, da bo uspešnica!VIDEO: Zadnji koncert Oliverja Dragojevića, ob njegovem petju so ljudje jokaliKuhinja v šovu Slovenija ima talent? Z žirantko Marjetko je povezan tudi ta finalist...SMEH: Deželak in Avdić postala rdeča v obraz, morala sta se poljubitiSMEH: Na reliju je z dirkalnikom zapeljal v jarek, nato se je zgodilo nemogočeVIDEO: V bolnišnici so ji rekli, da je njen otrok mrtev, nato se je zgodil čudežPosvojena psička ni nikoli pomigala z repkom, nato se je zgodil pravi čudežVratar postal senzacija: Najprej je zadel gol, nato ubranil enajstmetrovko...VIDEO: Popovič se še vedno ni predal. Bomo v Kopru priča ponovnim volitvam?Moški so stopili na oder, njihova božična "Hallelujah" je začarala ves svetVIDEO: Slovenski novinar v šoku, med vklopom v živo se je znašel med eksplozijamiPosnetek male deklice na spletu prava senzacija, to je počela ob plesoči lutki