VIDEO: Grozljiv posnetek Krasa iz zraka: Ob prizorih te bo stisnilo pri srcu!

Na Facebook omrežju je ob največjem požaru v zgodovini Slovenije, ki je pustošil po Krasu, pristal video posnetek, ki prikazuje razsežnost požara.

Gozdovi so izginili, na pogoriščih je moč videti zgolj še nekaj dreves, podoba Krasa pa je številne spletne uporabnike pustila brez besed.

Obsežen požar je pod nadzorom, vendar so določene požarne linije še vedno aktivne. Danes je na Krasu še vedno skoraj 1500 gasilcev, pomaga jim še 500 drugih enot. Pri gašenju še vedno pomagajo letala, s katerimi so naredili največji korak k izboljšanju razmer.

Ponoči je nevihtna fronta prešla tudi Kras, a dež ni veliko pomagal, saj so tla povsem izsušena. Gasilci so uspeli obvarovati vsa ogrožena naselja in objekte, zagorela je zgolj koča pod Trsteljem.


Poglejte si grozljiv prizor iz zraka, pri katerem lahko vidimo, kakšno škodo je povzročil največji požar v zgodovini Slovenije, ki je divjal na Krasu. Iz srca hvala vsem gasilcem, prostovoljcem in ostalim, ki so sodelovali pri boju proti ognju.
0
JeklenaPest
Pred 2 meseci
Rekel bi, da je žled na štajerskem skoraj bil hujši. Bilo je treba čistiti gozdove in poceni prodati les...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Zgodba 6-letne deklice, ki je ganila Slovenijo: Očka je dojenčka vrgel ob radiator!VIDEO: Deželaku na poti pomagal 99-letni Franc, skupaj sta gonila kvadrocikelVIDEO: Deželaku družbo delal 22-letni Anže, ki je na kvadrociklu igral harmonikoSlovenca nasmejala s posnetkom: Tako je mož potolažil svojo ženo!VIDEO: Deželaku je uspelo, na kvadrociklu je premagal peklenski klanecVIDEO: Deželak poganjal kvadrocikel v dežju: Slabo vreme ga ni ustavilo!Prekinila je sestrino poroko: Razlog je nevesto ganil do solz!Družino med sprehodom presenetila grizli medvedka z mladičkomaFant iz Srbije brezdomca prosil za denar: Posnetek je do solz ganil Balkan!VIDEO: Deželaku je pomagal župnik Martin Golob: Prisluhni, kaj je povedal!Tovornjakar nasmejal s posnetkom, ko so ga na avtocesti kaznovali policistiVIDEO: Kolaps na primorski avtocesti: Vozniki peljali kar v nasprotno smer!VIDEO: Jože Potrebuješ pokazal postopek, kako doma izdelujejo bezgov sokPrenavljali so cesto, Slovenec se je ob zapori peljal kar čez travnikKamera posnela trenutek, ko je oče pred utopitvijo rešil sinaLuka Basi in Deželak zapela skupaj: Pevski talent sta pokazala na kvadrociklu!Mali slonček, ki je komaj shodil, se požene proti turistomNorvežan odnesel zmago na britanskem talentu: Poglej si njegov finalni nastop!Tetover malčku izdelal ponarejeno tetovažo, posnetek ima 2 milijona ogledovPevec skupine Šank Rock zapel eno najlepših balad: Nastop, ki te bo navdušil!Posnetek iz zraka, ki jemlje sapo: Na Madžarskem posnel čredo jelenov in srn!Parodija na slovenske politike: Prisluhni, kako so spremenili znano pesem!Izjemen posnetek Celjana: Tako je z Mercedesom dirkal pri Trbovljah!VIDEO: Nemški policisti se osmešijo pred kamero: Tako so plezali čez ograjo!Okusne sladice iz Kinder Bueno, ki jih pripravimo povsem enostavno