VIDEO: Grozljiv posnetek plazu na Norveškem: Hiše je odneslo v morje!

Na severu Norveške se je v bližini mesta Alta sprožil zemeljski plaz, ki je uničil osem hiš.

Video posnetek plazu je pristal tudi na Twitter omrežju, kjer je do danes v pičlem dnevu dosegel že več kot 2 milijona ogledov.

Prizor, ki ga je na kamero posnel domačin Jan Egil Bakkeby, je mnogim gledalcem v kosti pregnal strah. Obsežen zemeljski plaz je s seboj odnesel osem hiš, ki so pristale v morju, dve osebi pa so morali evakuirati reševalci. Proti morju je skupaj s hišami drsel tudi kuža, a si je uspel rešiti življenje.

Eden od lastnikov hiš je medijem dejal, da je najprej zaslišal glasen pok, zaradi česar je mislil, da bi lahko nekdo vdrl v hišo. Kmalu se je izkazalo, da gre za velik zemeljski plaz.

Ker je tam teren zelo težko dostopen, je reševanje potekalo zgolj s pomočjo helikopterja. Zemeljski plazovi predvsem na severu Norveške niso redkost, zadnji video posnetek pa bo tudi vam pognal strah v kosti.
1
JeklenaPest
Pred 4 tedni
Hudiča, to pa je šokantno, ne pa tisto, kar na 24kur vsaki dan prodajajo kot tako...
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Župnik iz Bohinja se seli na drug konec Slovenije: To je povedal ob odhodu!Modrijani ganili z novo pesmijo: Jokali boste ob videospotu!Oče na poroki ganil nevesto: Ko je videla, kaj počne, je zajokala!Slovenec ob dinozavru posnel ženo: Njegov posnetek je doza smeha!Posnetek kužka, ki je ganil svet: Tako se je opravičil svojemu prijatelju!Kmetovalec je obiskal svojo kozo: Njun pogovor te bo nasmejal do solz!Posnetek papig, ki je obkrožil svet: Pogovarjali sta se kot ljudje!Na talentu je rocker zaigral pesem Lady Gaga: Sodniki so bili navdušeni!Voznik navdušil s posnetkom: Poglej, kako je parkiral svoje vozilo!Orel je jajca izlegel na balkonu: Tako je žival hranila lastnica!Paralizirana mucka je znova shodila: Posnetek ti bo polepšal dan!V mladosti so ji pravili, da ni dovolj dobra: Zdaj je z glasom prevzela sodnike!Takšen prizor lahko doživiš samo v Rusiji: Medved ob lastniku jedel jabolka!Kmet v hlevu ostal brez besed: To so s potepuško mucko počele njegove krave!Mož je pristal na vozičku, uteho je našla v petju: Njen nastop je ganil sodnike!Grozljivka v Indiji: Most se je podrl zaradi pretežkega tovornjaka!Oblekel se je v dedka, nato navdušil množico: Tako je zaigral na klavir!Protestniki izžvižgali gardo Slovenske vojske: Zmerjali so jih z izdajalci!Fotografa je obiskala mlada polarna lisička: Takšen prizor je posnel na kamero!Tudi policisti delajo napake: Takšne neumnosti počnejo na cestah!Jelinčič vztraja pri svojem: "Študenti, ki so doma pri mamici, ne bi smeli dobiti denarja!"Posnetek Jelinčiča v družbi Bavčarja, ki obkroža Slovenijo: "Narod je glup!"Pogled, ki jemlje sapo: Iz zraka so posneli čudovito lepoto Triglava!Kakšen poklon sredi Japonske: Na dan državnosti je recitiral Zdravljico!Prizor nad Singapurjem, ki jemlje sapo: Posneli so ognjeno mavrico!