VIDEO: Grozljiv posnetek razkriva, kako se je v Braziliji porušil jez

Število smrtnih žrtev petkovega zrušenja jezu v bližini mesta Belo Horizonte na jugovzhodu Brazilije je po zadnjih podatkih naraslo na 115, več kot 250 ljudi še vedno pogrešajo.

Oblasti se zato bojijo, da bo število smrtnih žrtev še močno naraslo.

Pretekli petek je popustil jez rudnika Corrego do Feijao brazilskega gradbenega koncerna Vale, deroča voda in blato pa sta zalila del rudniškega kompleksa ter več nadelij blizu mesta Brumadinho, kjer živi 39.000 prebivalcev. Na območje se je zlilo okoli danajst milijonov kubičnih metrov blata in vode.

Zdaj je teden dni po tragediji na spletu pristal še video posnetek iz nadzornih kamer, ki so posnele grozljivko.

Zaenkrat še ni znano, kakšna je toksičnost razlitega blata. Oblasti v Braziliji se medtem bojijo, da bodo rudniški odpadki do sredine februarja dosegli več hidroelektrarn, kar bo pomenilo novo okoljsko tragedijo.

Poglejte si grozljive prizore ob zrušenju jeza rudnika Corrego do Feijao, ki so jih posnele nadzorne kamere.
0
JeklenaPest
Pred 11 tedni
Hudo....
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
VIDEO: Župnik iz Bohinja je zaspal na mašo, njegovo sporočilo obkroža SlovenijoVIDEO: Kmetu je prekipelo! Tako je dal lekcijo protestnikom, ki so zasedli njegovo posestSMEH: Tilen Artač nasmejal s priredbo Avsenikov, privoščil si je uporabnike spletaVIDEO: Denis Avdić pokazal pevski talent, tako sta z Leo Sirk zapela pesem ShallowPrišel je k veterinarju, da bi prevzel kužka! Odziv psa te nasmeje do solz...VIDEO: Čudovit vrt iz Budanj, ki Slovencem jemlje sapo! Izgleda kot iz pravljice...VIDEO: Ste že videli, kaj Dončić počne NBA novincu? Posnetek se širi kot požar...VIDEO: Marjan Šarec "nahecal" hrvaške novinarje, odgovarjal jim je v slovenščiniVIDEO: Turista obtičala sredi Slovenije, nad pomočjo domačinov sta bila navdušenaVIDEO: Čustveno slovo voditeljice RTV! Tako je za konec zapela pred kamerami...VIDEO: Malček med festivalom ukradel vso pozornost! Njegov ples te bo očaral...Potepuška mucka z mijavkanjem prevzela svet, njeno oglašanje je prav posebnoVIDEO: Na najboljši način je prelisičil vratarja! Njegovi potezi se klanjajo...VIDEO: Župnik iz Bohinja spet obkroža Slovenijo, to je povedal o veliki nočiVIDEO: Škodo na katedrali Notre-Dame posneli iz zraka, posnetek šokiral mnogeŽenska je doma imela srnjaka! Zbežal je, po dveh letih sta se znova srečala...Žirantka na talentu doživela šok, zastal ji je dih! Pred sabo je videla duha...VIDEO: Nevesta med poroko do solz ganila ženina! Poglejte, kaj mu je podarila...SMEH: Nekdo je pohitril posnetek pristanka na Luni, prizori so nasmejali mnogeVIDEO: Bratec je prvič videl novorojeno sestrico, od sreče je zajokalVIDEO: Jan Oblak zablestel z noro dvojno obrambo, klanjajo se mu še vratarjiVIDEO: Letalo z največjim razponom kril na svetu opravilo svoj prvi poletDekleta so stopile na parket, ko so ugasnile luči! Nastop v temi je prevzel svet...VIDEO: Jean-Claude Juncker med slovesnostjo skoraj zažgal prvo damo RuandeVIDEO: Slovenka navdušila s postopkom, kako pobarvati velikonočna jajca s svilo