VIDEO: Grozljiv prizor iz Štanjela: Takšne so posledice, ko v obzidje udari strela!

Preteklo soboto in petek smo bili širom celotne Slovenije priča močnim in obsežnim nevihtam, pri katerih udarov strel ni manjkalo.

Posledice je v soboto s pomočjo drona v kraju Štanjel v občini Komen posnel tudi Lenart Kobal.

Štanjel je eno najstarejših naselij na Krasu, prepoznavno po svojem starem jedru. Grič, na katerem stoji vasica, je bil poseljen že v prazgodovini, obkroža pa ga obrambno obzidje iz 15. stoletja, ki je prebivalce ščitilo v času turških vpadov.

Prav v enega izmed stolpov obzidja je med preteklim neurjem udarila strela, ki je tam povzročila pravo razdejanje.

Lenart je iz zraka posnel posledice udara strele v kamniti stolp - večji del zidu je dobesedno odtrgalo, na stolpu in v okolici pa ležijo številni kamni. Poglejte si, kakšne so posledice udara strele v kamnit stolp!
0
Brane Kacjan
Pred 2 meseci
Kje je pa varnost? Na repu upravitelja zgradbe. Nima stolp strelovoda!? :) KB
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
Boštjan Romih odprl vrata svojega doma: Poglej, v kako lepi hiši živi!Pohodnik je srečal kozo: Njun pogovor te bo nasmejal do solz!Nastop, ki jemlje sapo: Avsenikovo skladbo so zaigrali ob sončnem vzhodu!Morski pes napadel ribiče v kanuju7-letna deklica zapela za pokojno mamo: Njen nastop gane do solz!Kupil je novo Kio, nato je sledil šok: Prodajalci so se držali za glavo!Brata navdušila na ameriškem talentu: Skupaj sta zaigrala na orglice!Deček z avtizmom navdušil sodnike: Na klavir je zaigral svojo skladbo!Mladiček vidre ves dan iskal družino: To je prizor, ko se znova srečajo!Župnik Martin Golob spregovoril o odhodu: Preselil se bo iz Bohinja!Mucka je skotila tri mladičke: Tako jih je tolažila zlata prinašalka!Voznik Tesle se je izognil tragediji: Lahko bi izgubil življenje!Zlati prinašalec prvič videl malega piščančka: Takšen prizor je posnel lastnik!Darja Gajšek navdušila starejše: To je nastop, ki obkroža Slovenijo!Vožnja gasilcev na kraj nesreče: Vozilo na avtocesti je zmečkalo!Posnetek, ki je razjezil Slovence: To je z mladičkom galeba storil moški!Poziv za vse Slovence, ki se odpravljajo na Hrvaško: To je povedal Jelko Kacin!11-letni deček zapel "You Raise Me Up": Njegov glas se te dotakne!Slepa krafna nasmejala Slovence, privoščila si je Lepo AfnoKako iz luknje rešiti kolo tovornjakaNapad orke med igro: Z repom je udarila ob morski bič!Ob hiši ga je obiskala medvedja družina: Prav nič se ga niso bali!Hrvaškemu duhovniku srce padlo v hlače: Zanj je bilo previsoko!Vinogradnik s Krasa navdušil z inovacijo: Izdelal je varčno škropilnico!Ganljiv trenutek v bolnišnici: Spoznal je, da je reševalec njegov sin!