VIDEO: Grozljiv prizor iz Štanjela: Takšne so posledice, ko v obzidje udari strela!

Preteklo soboto in petek smo bili širom celotne Slovenije priča močnim in obsežnim nevihtam, pri katerih udarov strel ni manjkalo.

Posledice je v soboto s pomočjo drona v kraju Štanjel v občini Komen posnel tudi Lenart Kobal.

Štanjel je eno najstarejših naselij na Krasu, prepoznavno po svojem starem jedru. Grič, na katerem stoji vasica, je bil poseljen že v prazgodovini, obkroža pa ga obrambno obzidje iz 15. stoletja, ki je prebivalce ščitilo v času turških vpadov.

Prav v enega izmed stolpov obzidja je med preteklim neurjem udarila strela, ki je tam povzročila pravo razdejanje.

Lenart je iz zraka posnel posledice udara strele v kamniti stolp - večji del zidu je dobesedno odtrgalo, na stolpu in v okolici pa ležijo številni kamni. Poglejte si, kakšne so posledice udara strele v kamnit stolp!
0
Brane Kacjan
Pred 2 tedni
Kje je pa varnost? Na repu upravitelja zgradbe. Nima stolp strelovoda!? :) KB
Najboljši posnetki tedna
Brezplačno se naroči na Klip novice tedna in prejmi top posnetke na email naslov.
SMEH: Slovenec na sup deski v Izoli s svojimi podvigi nasmejal spletVIDEO: Vozniku BMW-ja dal lekcijo s Puntom! To so posneli pri naših sosedihVIDEO: Papiga Kaja spet navdušuje Slovence: To je njen nov posnetek!Kmetje ostali brez besed: Na polju se je ustvaril orjaški peščeni tornado!VIDEO: Zmago Jelinčič znova udaril, pred kamero je pokazal svoj pevski talentMaribor izgubil bitko za Ligo Prvakov, povratno tekmo slavil RosenborgVIDEO: Bohinjski župnik obiskal Medžugorje, s posnetkom znova navdušil SlovenceVIDEO: Čudovita poročna torta zakoncev iz Slovenije, ki s podobo jemlje sapoDrama med vožnjo po avtocesti: Obrnila je vozilo, da bi pobegnila pred ognjem!VIDEO: Voznik ostal brez besed: To je prizor, ki mu je bil priča na snegu!VIDEO: To je največji poletni hit na Balkanu! Slovenska pevka ima več kot 35 milijonov ogledovLastnik na dvorišču postavil hiško: Poglejte si, kdo zdaj prebiva v njej!Tovornjakar se je izognil plačilu cestnine, nato je dobil takojšnjo lekcijoVIDEO: Šokantni prizori iz Luksemburga: Tornado v nekaj sekundah uničil vse!VIDEO: Babica pojedla vnukove piškote z marihuano! Poglej, kako jo je zadeloSMEH: Vozilo je ustavil na prehodu: Ne boste verjeli, kaj je storil pešec!VIDEO: Poljak prehiteval kar čez dvojno polno črto, nato je takoj dobil lekcijoNa pašniku je zaigral na violino, konj je z odzivom takoj obkrožil spletPobožal je medvedjega mladička, nato pa takoj spoznal svojo napakoKakšna poteza angleškega nogometaša: Ne boste verjeli, kako je preprečil zadetekKužki obstali, kot bi bili zamrznjeni! To je posnetek, ki danes navdušuje spletVIDEO: Za rojstni dan dobil BMW in ga porinil v reko: Želel si je Jaguarja!VIDEO: Grozljivka med gašenjem požara, letalo bi skoraj treščilo ob tlaDomačinu se je prevrnil smetnjak, nato so prišli gasilci! Poglej, kaj so storiliDivji voznik dokazal, da lahko pobegne policijskemu helikopterju